Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Klopotkova
myslim, ze to je kazdeho vec. O darovani se moc nemluvi a bude fajn, kdyz se tu nejake info najdou.
ty tve prispevky ale k nicemu nejsou (v ramci teto diskuze a jejim tematu)
Ahoj holky chtela bych se vás na něco zeptat tuten rok v únoru sem byla na darování vajíček a teď se snažíme s přítelem o miminko
má s tím někdo zkušenost kdo otěhotněl po půl roce darování vajíček
po případě jestli to mám nějak řešit s gynekologem? Moc děkuji za vaše odpovědi 🙂
@dominikadolina píše:
Rada bych se podelila o pribeh sestrenky, ktera trebaze napsala recenzi verejne pod svym jmenem, klinika Stellart ji smazala a po propusteni z nemocnice se sestrenkou chtel kvuli recenzi mluvit reditel kliniky.„Pro me nejhorsi zazitek. Prisla jsem pouze na uvodni konzultaci ohledne darovani vajicek, kde mi byla podana ihned smlouva, kterou jsem musela podepsat. Pote, kdyz jsem chtela odejit a kvuli jejich pristupu do darovani vajicek nejit, bylo na me velice tlaceno z duvodu, ze jsem podepsala smlouvu a budu muset veskere naklady klinice za dosavadni peci uhradit. Pravnik mi pote sdelil, ze takove chovani by u soudu neobstalo a mela jsem to resit jinou cestou, nez se do zakroku nechat natlacit. Sla jsem tedy na zakrok, ihned po zakroku jsem nemohla vstat z postele a vedela jsem, ze je neco spatne, coz jsem rikala ihned sestre, ktera nevedela, co odpovedet. Tuto informaci jsem ihned rekla take lekari, ktery me operoval, ale zacal na me kricet, at si zajedu na pohotovost, ze to neni jeho starost a do zpravy mi napsal "pacientka bez potizi“. Rodina me odvezla rovnou do nemocnice, kde si me nechali na hospitalizaci a pomohli mi, lezela jsem na infuzich. Po propusteni jsem volala dle lekarske zpravy na kliniku, ze bych rada byla prepojena k lekari, ke kteremu jsem doposud chodila. Absolutni nezajem. Odpoved, ze se pan doktor ozve sam, ale uz se neozval… Nyni jezdim k novemu lekari na kontroly a uvidim, co bude dal. Vetsi hyenismus jsem nezazila, uz jen to, ze mi novy lekar vysvetlil, ze se mnohemu dalo predejit, kdybych nedostala injekci Ovitrelle, ktera se u mladych bezdetnych zen uz priblizne pet let nepouziva, nebot vede prave ke komplikacim/hospitalizaci v nemocnici. O takovych vecech by se melo informovat. Od zacatku slibuji veci, ktere nesplni. Treba i pan doktor, ktery mi do oci rekl na uvodni schuzce, ze tento zakrok nema zadna rizika a bude me operovat on sam, a pak uz jsem ho nevidela, protoze na recepci mi bylo sdeleno, ze on tyto operace nedela. Bylo toho mnoho a za me zkratka spatna zkusenost."
Z toho je vidět, že jsi pro ně jen kus masa s vajíčky. O prodejkyních vajec si totiž doktoři patrně myslí své a podle toho s nimi jednají. Vlastní ženu by na to neposlali, asi vědí proč. Že Vám to, ženy, za to stojí…
Ahojky holka včera sem byla na darování vajíček a s přítelem jsme se rozhodli až podstoupim ten zákrok tak se chceme začít pokoušet o miminko ☺️️ měla bych počkat tak půl roku než se ze mě dostanou hormony nebo se můžeme snažit po 3 měsících? Moc děkuji za vaše odpovědi a názory přeji hezky den ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky holka včera sem byla na darování vajíček a s přítelem jsme se rozhodli až podstoupim ten zákrok tak se chceme začít pokoušet o miminko ☺️️ měla bych počkat tak půl roku než se ze mě dostanou hormony nebo se můžeme snažit po 3 měsících? Moc děkuji za vaše odpovědi a názory přeji hezky den
Divím se, že Ti to nerozmluvil. Soudný chlap by svoji přítelkyni nenechal prodávat tělo.
@Anonymní píše:
Ahojky holka včera sem byla na darování vajíček a s přítelem jsme se rozhodli až podstoupim ten zákrok tak se chceme začít pokoušet o miminko ☺️️ měla bych počkat tak půl roku než se ze mě dostanou hormony nebo se můžeme snažit po 3 měsících? Moc děkuji za vaše odpovědi a názory přeji hezky den
Morálnější mi přijde prodat svoje tělo jako prostitutka, když potřebuji peníze. Chlap na úrovni peníze vydělá a nenechá přítelkyní si je vydělat prodejem vajíček, ze kterých do budoucna hrozí rakovina ženských orgánů, předčasný přechod, ovariální selhání. A jako velký bonus to, že bude po světě běhat (pokud se oplodnění u příjemkyně podaří) TVOJE dítě. Teď máš cyklus nastartovaný a je dost dobře možné, že otěhotníš.
@Burj Chalifa píše:
Divím se, že Ti to nerozmluvil. Soudný chlap by svoji přítelkyni nenechal prodávat tělo.
Byla i v únoru.
@Klopotkova píše:
Byla i v únoru.
tak snad, pokud jí nefrnkne i s penězi za prodaná vejce, ji bude v následujících letech doprovázet i na onkologii.
@Klopotkova Nedělala sem to pro peníze udělala jsem to pro rodinu co nemůže mít děti ☺️️ Vím že tady někde budou možná,,moje děti’’ ale to mě až tak netrápí ☺️️ Divím se jen jedné věci a ta věc je že tahle skupina se jmenuje Darování vajíček 2021 a ty a ještě jedna tady kritizujete ostatní ![]()
@Anonymní píše:
@Klopotkova Nedělala sem to pro peníze udělala jsem to pro rodinu co nemůže mít děti ☺️️ Vím že tady někde budou možná,,moje děti’’ ale to mě až tak netrápí ☺️️ Divím se jen jedné věci a ta věc je že tahle skupina se jmenuje Darování vajíček 2021 a ty a ještě jedna tady kritizujete ostatní
To mě také štve, zakládala jsem to s cílem se něco konkrétního dozvědět, ale stále se ozývají moralistky. Ovšem to je už kapánek na jinou diskuzy. Bohužel nenadělá s tím člověk nic
@Burj Chalifa píše:
tak snad, pokud jí nefrnkne i s penězi za prodaná vejce, ji bude v následujících letech doprovázet i na onkologii.
@Anonymní píše:Tak když darování, tak ne
@Klopotkova Nedělala sem to pro peníze udělala jsem to pro rodinu co nemůže mít děti ☺️️ Vím že tady někde budou možná,,moje děti’’ ale to mě až tak netrápí ☺️️ Divím se jen jedné věci a ta věc je že tahle skupina se jmenuje Darování vajíček 2021 a ty a ještě jedna tady kritizujete ostatní
@Burj Chalifa píše:
Tak za prvé: jedná se o darování a ne prodej a za druhé: to by soudná ženská měla zakazovat svému příteli darování spermií???
@Anonymní píše:
@Klopotkova
myslim, ze to je kazdeho vec. O darovani se moc nemluvi a bude fajn, kdyz se tu nejake info najdou.
ty tve prispevky ale k nicemu nejsou (v ramci teto diskuze a jejim tematu)
nejde o darování ale o prodej. Za peníze.
Dnes jsem řešila paní které se zdravotní komplikace vlečou od března, kdy prodávala a narvali do ní nálož hormonů…snad už je poučena a nikdy to více neudělá…potřebovala nutně rychle peníze. Strašné.
a každého věc je to JEN do té doby, než jeho zdravotní následky začnou nést ostatní v rámci solidárního zdravotního pojištění
například takovou rakovinu prsu, ještě před 40 – kou ---- pak si prodejkyně může rvát vlasy, jak byla blbá, ale už jí to nepomůže
@Burj Chalifa píše:
Z toho je vidět, že jsi pro ně jen kus masa s vajíčky. O prodejkyních vajec si totiž doktoři patrně myslí své a podle toho s nimi jednají. Vlastní ženu by na to neposlali, asi vědí proč. Že Vám to, ženy, za to stojí…
Samozřejmě, je to byznys a to mimořádně drsný byznys.
Těm co s tím kšeftují nějaká etika nic neříká…ten, kdo by řešil etiku, v životě to nepřenese přes vlastní svědomí…mladé ženy jsou pro směšných pár peněz vystavovány riziku doživotních následků, včetně rakoviny. A příslušní to velice dobře vědí.
Jakmile se něco stane, samozřejmě tento byznys od toho dává ruce pryč, vše mají právně dokonale ošetřené, ty zajímají právnické formulace, ne ty ženy…a léčba pak probíhá na náklady solidárního zdravotnictví, takže nás všech…co je mmch nemorální svinstvo…
stali jsme se levnou zemí třetího světa, ve které se levně za pakatel rýžují lidská vajíčka
smutný
Jasně a hlavně z toho vytřískat co nejvíce peněz, ona ta nová sedací souprava a nové zuby za to, že vám bude někde běhat biologické dítě a vy o něm nebudete vědět vůbec nic, za to stojí.