Darování vajíček a Mirena

Anonymní
26.8.13 13:06

Darování vajíček a Mirena

Prosím o radu - ráda bych darovala vajíčka, už jsem byla i na pohovoru, při kterém mi odebrali krev na genetické testy. ALE mám zavedenou Mirenu a paní doktorka tvrdila, že při darování vajíček vadí a tudíž by musela ven.
Nicméně i tady na emiminu i zde jsem našla informaci (tam to dokonce tvrdí lékař), že Mirena nevadí.

Tak jak to je? Máte prosím někdo osobní zkušenost s darováním vajíček se zavedenou Mirenou?

Díky moc, Markéta

PS: Díky za respektování anonymity

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.8.13 13:10

Ještě zakladatelka
Dále jsem našla tohle:
Vadí, že beru antikoncepci? Musím vysadit antikoncepci? A co když mám nitroděložní tělísko?
Nevadí, ani nitroděložní tělísko. Hormonální antikoncepci je třeba na jeden měsíc vysadit. Nitroděložní tělísko ani v případě medikovaného (Mirena) není překážkou, rozhodně se nevytahuje a jeho funkce není nijak ovlivněna.

zdroj zde

Že by to měla každá klinika jinak? Já byla v CRM ve Zlíně :think:

• Citovat
  • Upravit
323
26.8.13 13:18

Ahoj. Ano, taky mě to překvapilo. Ale je to tak, že to má každá klinika jinak. Já byla nejdřív v Iscare a tam mě s tím vyhodily. (Mám mirenu zavedenou něco málo přes rok a odmítla jsem vyndat). Ale z netu jsem taky věděla, že to žádná překážka není, tak jsem zavolala do Gennetu a nakonec jsem skončila tam. Neměli s tím jediný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.13 13:37

@joker.l Ahoj, děkuju za odpověď. To je fakt zajímavé, proč někde to jde a jinde ne. Zeptám se přímo v CRM a jsem zvědavá, co mi odpoví.

• Citovat
  • Upravit
31288
26.8.13 13:42

Mirena vadí.
Nevadilo by nehormonální tělísko, ale hormonální ano. Je to z důvodu, že při „synchronizaci“ s obdarovanou ti nasadí HA, aby ti posunuli cyklus, což ale nejde, když už jiné hormony zobeš (nehledě na to, že při hormonálním tělísku neovuluješ a tím pádem ti není co odebrat.

Já sama se na darování informovala a zrovna dnes mne pozvali na první pohovor a první, na co se mě po telefonu ptala, bylo jestli nemám tělísko. Když jsem řekla, že jen nehormon, tak řekla, že to je ok, ale hormonální by se muselo vyndat.
tak mi to řekli v IVF inst. v Plzni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.13 13:47

@Mar__tanka1983 Dík, za odpověď, jistě, to chápu, taky mi to bylo tak vysvětleno. Ale jak je možné, že na některých klinikách to nevadí a dokonce vajíčka při Mireně odeberou?

Markéta

• Citovat
  • Upravit
323
26.8.13 13:51

@Mar__tanka1983 Tak mě bylo v gennetu řečeno, že jim to nevadí, že tamní doktor dělal studii na toto a vše vyšlo negativně. Já už byla na několika pohovorech, mám za sebou všechny testy. A mirenu mám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
26.8.13 13:56

@joker.l popravdě nechápu, jak „přetlačí“ jedny hormony, které zastavují ovulaci, aby ji vyvolali a navíc znásobili…podle mého laického názoru tě musí napumpovat ještě větším množstvím hormonů, ne?
ale nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
26.8.13 14:04

@Mar__tanka1983 zcela upřímně mě toto ani nenapadlo. Ale nakonec mě vyřadili kvůli výsledkům z jednoho toho testu, takže jsem se dál nepídila :nevim: Ale na tom co říkáš samozřejmě něco je, dle laického rozumu… Tak zakladatelko, jedině se na to zeptet rovnou na další klinice, jak si to jako představují :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.9.13 19:35

To je hloupost Mirena obsahuje jen minimum hormonu a nezpusobuje zastavovani ovulace, ale u Mireny dochazi k ovulaci, ale jejim ulozenim nedojde k uhnizdeni takze darovani je zcela bezpecny a nemusi se,,pumpovat,, vice hormonu…takze v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.