Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ještě zakladatelka
Dále jsem našla tohle:
Vadí, že beru antikoncepci? Musím vysadit antikoncepci? A co když mám nitroděložní tělísko?
Nevadí, ani nitroděložní tělísko. Hormonální antikoncepci je třeba na jeden měsíc vysadit. Nitroděložní tělísko ani v případě medikovaného (Mirena) není překážkou, rozhodně se nevytahuje a jeho funkce není nijak ovlivněna.
zdroj zde
Že by to měla každá klinika jinak? Já byla v CRM ve Zlíně ![]()
Ahoj. Ano, taky mě to překvapilo. Ale je to tak, že to má každá klinika jinak. Já byla nejdřív v Iscare a tam mě s tím vyhodily. (Mám mirenu zavedenou něco málo přes rok a odmítla jsem vyndat). Ale z netu jsem taky věděla, že to žádná překážka není, tak jsem zavolala do Gennetu a nakonec jsem skončila tam. Neměli s tím jediný problém.
@joker.l Ahoj, děkuju za odpověď. To je fakt zajímavé, proč někde to jde a jinde ne. Zeptám se přímo v CRM a jsem zvědavá, co mi odpoví.
Mirena vadí.
Nevadilo by nehormonální tělísko, ale hormonální ano. Je to z důvodu, že při „synchronizaci“ s obdarovanou ti nasadí HA, aby ti posunuli cyklus, což ale nejde, když už jiné hormony zobeš (nehledě na to, že při hormonálním tělísku neovuluješ a tím pádem ti není co odebrat.
Já sama se na darování informovala a zrovna dnes mne pozvali na první pohovor a první, na co se mě po telefonu ptala, bylo jestli nemám tělísko. Když jsem řekla, že jen nehormon, tak řekla, že to je ok, ale hormonální by se muselo vyndat.
tak mi to řekli v IVF inst. v Plzni
@Mar__tanka1983 Dík, za odpověď, jistě, to chápu, taky mi to bylo tak vysvětleno. Ale jak je možné, že na některých klinikách to nevadí a dokonce vajíčka při Mireně odeberou?
Markéta
@Mar__tanka1983 Tak mě bylo v gennetu řečeno, že jim to nevadí, že tamní doktor dělal studii na toto a vše vyšlo negativně. Já už byla na několika pohovorech, mám za sebou všechny testy. A mirenu mám ![]()
@joker.l popravdě nechápu, jak „přetlačí“ jedny hormony, které zastavují ovulaci, aby ji vyvolali a navíc znásobili…podle mého laického názoru tě musí napumpovat ještě větším množstvím hormonů, ne?
ale nevim…
@Mar__tanka1983 zcela upřímně mě toto ani nenapadlo. Ale nakonec mě vyřadili kvůli výsledkům z jednoho toho testu, takže jsem se dál nepídila
Ale na tom co říkáš samozřejmě něco je, dle laického rozumu… Tak zakladatelko, jedině se na to zeptet rovnou na další klinice, jak si to jako představují ![]()
To je hloupost Mirena obsahuje jen minimum hormonu a nezpusobuje zastavovani ovulace, ale u Mireny dochazi k ovulaci, ale jejim ulozenim nedojde k uhnizdeni takze darovani je zcela bezpecny a nemusi se,,pumpovat,, vice hormonu…takze v pohode ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Prosím o radu - ráda bych darovala vajíčka, už jsem byla i na pohovoru, při kterém mi odebrali krev na genetické testy. ALE mám zavedenou Mirenu a paní doktorka tvrdila, že při darování vajíček vadí a tudíž by musela ven.
Nicméně i tady na emiminu i zde jsem našla informaci (tam to dokonce tvrdí lékař), že Mirena nevadí.
Tak jak to je? Máte prosím někdo osobní zkušenost s darováním vajíček se zavedenou Mirenou?
Díky moc, Markéta
PS: Díky za respektování anonymity