Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, zajimalo by me, jestli tu je nekdo, komu se povedlo prvni IVF se zavedenym 1 embryem? Diky ![]()
Ahoj já jsem podstoupila na zacatku unora své první IVF s ICSI + PDG, zbylo nam pouze jedno embryjko a nyní už jsem ve 30 t. t. stále 2v 1 ![]()
Ano, mě
. Bylo to před 9-ti lety, tehdy se běžně dávaly 2-3, ale měli jsme jen 1 embryjko. Teď jsem taky těhotná z ET 1 embrya v nativním cyklu. Držím palce!
Mě teda sice až druhý pokus, ale také s jedním embryjkem. U prvního pokusu v zimě jsem onemocněla chřipajznou, tak to neuchycení přisuzuji tomu. Držím palce.. ![]()
@Cracky držím palečky
nám se povedlo hned první IVF, ale měla jsem zavedené dvě embryjka. Zůstalo jedno. Vždy je šance velká ![]()
Ano, mně taky. 1.IVF s 1 embryem, které už má dneska skoro 5 měsíců a směje se tu na mě:-) Za mě jen radím netestovat moc brzy a z jedné čárky se nehroutit - já jsem na základě zdejších diskuzí, kde všichni vidí dvě čárky už tak 8. den po ET, testovala moc brzo a když nebyly dvě ani 12. den, byla jsem přesvědčená, že je to pasé. Ze zármutku jsem vypila flašku vína a když jsem se pořád necítila dobře, šla jsem k doktorovi a až z krve zjistili, že se mrňous chytil:-)
U nás teda čtvrté, ale v předchozích pokusech bylo po dvou a dítě mám právě z toho jednoembryového. Takže dle mého - je-li to to pravé, zcela stačí jedno. Není-li, deset najednou by jich nepomohlo.
Koncem ledna jsem byla na svým prvním IVF - jedno embryo ve stadiu blastocysty, ICSI a dnes jsem začala 32 týden.
Držím palečky ať se zadaří ![]()
Jinak já byla mírně natydlá a měla jsem hrozný kašel, říkala jsem si že to určitě nevyjde a 9 den po ET byly //sice duch ale zřetelnej ![]()
@bambule81 píše:
Ano, mně taky. 1.IVF s 1 embryem, které už má dneska skoro 5 měsíců a směje se tu na mě:-) Za mě jen radím netestovat moc brzy a z jedné čárky se nehroutit - já jsem na základě zdejších diskuzí, kde všichni vidí dvě čárky už tak 8. den po ET, testovala moc brzo a když nebyly dvě ani 12. den, byla jsem přesvědčená, že je to pasé. Ze zármutku jsem vypila flašku vína a když jsem se pořád necítila dobře, šla jsem k doktorovi a až z krve zjistili, že se mrňous chytil:-)
no na to, že si to nedostala a bylo to teprve 12 den když testovat se má až 14, tak bych se tím jak si vypila flašku nikde nechlubila ![]()
@ikyki píše:
no na to, že si to nedostala a bylo to teprve 12 den když testovat se má až 14, tak bych se tím jak si vypila flašku nikde nechlubila
já to chápu, při prvním ivf jsem testovala den před tím, než doporučil CAR, na testu nic tak jsem šla taky zapít žal (i když celá flaška to myslím nebyla
). V téhle době většina ženských ani neví, že je těhotná a v ničem se neomezují, takže bych to neviděla tak tragicky ![]()
@irenn píše:
já to chápu, při prvním ivf jsem testovala den před tím, než doporučil CAR, na testu nic tak jsem šla taky zapít žal (i když celá flaška to myslím nebyla). V téhle době většina ženských ani neví, že je těhotná a v ničem se neomezují, takže bych to neviděla tak tragicky
jak chcete já to tragicky v tomhle ohledu beru vzhledem k tomu, že se o to pokoušíte víte, že těhotná být můžete…ale každej ať si děla co chce
Jee diky holky moc ste me povzbudily
tak snad nam to taky klapne
jeste se chci zeptat, pri jake velikosti folikulu vam pichli pregnyl? ![]()
@maca36 ja mela 14-19 a jeste si mam dva dny pichat a pak az pregnyl. prave sem taky myslela, ze uz mi ho pichnou ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.