Dát dítě do jeslí? (v souvislosti s Covidem)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3874
4.9.20 23:04

Já bych dala, obě děti chodily na 2 až 3 dopoledne v týdnu, když jim bylo 2,5 - 3 roky, bylo to fajn.

Ale my teda zcela bez obav nakupujeme, jezdíme MHD, manžel chodí do práce, já na s dětma na hřiště a na návštěvy, do bazénu, teď už je i školka a budou krouzky… Jako pár měsíců bych omezení klidně vydržela, ale tohle bude na roky, a vzhledem k tomu, že se ani nic dramatického neděje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
4.9.20 23:05
@Limi123 píše:
@Oli.Lyon Ano, je to těžké. Zakladatelka se ptá na názor a podle mě pro dvouleté dítě je benefit z jeslí blízký nule a risk Covidu významný.

Dlouhodobé následky jsou prokázány u relativně vysokého podílu lehkých průběhů, nikdo neví, zda budou trvalé.

Za mě tedy zbytecný risk.

Ok, to beru. Ja uz jsem jen fakt otrávená. Sorry, a jdu spát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
4.9.20 23:06

@Limi123 a jak bys to chtěla udělat v té školkové šatně, když rodiče ráno spěchají do práce? Ne každý je ochoten přestat normálně žít na několik let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 23:07
@Limi123 píše:
Covid tu bude pravděpodobně ještě max. rok. První vakcíny budou pravdepodobně počátkem příštího roku v ČR a do pulky roku pro cca 3.3 miliony Čechů. Pak bude každý rizikový, kdo bude chtít, proočkovaný, takže
  1. se to bude pomaleji šířit
  1. kdo se neoočkuje, tak jeho volba.

Naši třeba oočkovamí budou, takže je už ohrožovat nebudeme.

Které nařízení ti přijde kontraproduktivní?

jenže Covid mutuje a vakcína nikdy nepodchytí všechny varianty. Vakcína byla/bude vyvinuta běham 1-2, když na jiné vakcíny je potřeba 10 letý výzkum/testování apod… a v situaci, kdy už teď hlásí, že bude nedostatek vakcín proti chřipce bych vážně na očkování nespoléhala. Ale to je jen můj názor, nechci se tady o tom přít.
K tomu nařízení jedná se o jistá prostředí, kde se vyskytují děti, rodiče a další pracovníci. Ti pracovníci roušku na svém pracovišti mít nemusí, rodiče roušku mít musí stále a děti musí mít roušku na chodbách a v následných místnostích už ne… tohle mi hlava nebere…

• Citovat
  • Upravit
8468
4.9.20 23:11
@kacz píše:
@Limi123 zdroj, prosím?

Zdroj toho infa o te vakcine? Rikal to v nejakem rozhovoru minuly tyden Šedo nebo Prymula.

Ale odpovida to hrube treba tomuto clanku

https://tn.nova.cz/…e-prvni.html

Na prelomu roku prvni davky pro zdrav. personal a do pulky roku davky pro 3.3 mil. lidi v CR, primarne starsi s komorbiditami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 23:13
@Limi123 píše:
Zdroj toho infa o te vakcine? Rikal to v nejakem rozhovoru minuly tyden Šedo nebo Prymula.

Ale odpovida to hrube treba tomuto clanku

https://tn.nova.cz/…e-prvni.html

Na prelomu roku prvni davky pro zdrav. personal a do pulky roku davky pro 3.3 mil. lidi v CR, primarne starsi s komorbiditami.

Covid se objevil přesně před rokem a už teď mají vyvinutou 100% funkční a otestovanou vakcínu?! 8o Zázrak. Proti očkování nejsem, naopak si myslím, že má své opodstatnění, ale tuhle rychlo vakcínu bych si teda píchnout nenechala.

Příspěvek upraven 04.09.20 v 23:14

• Citovat
  • Upravit
8468
4.9.20 23:13
@Anonymní píše:
jenže Covid mutuje a vakcína nikdy nepodchytí všechny varianty. Vakcína byla/bude vyvinuta běham 1-2, když na jiné vakcíny je potřeba 10 letý výzkum/testování apod… a v situaci, kdy už teď hlásí, že bude nedostatek vakcín proti chřipce bych vážně na očkování nespoléhala. Ale to je jen můj názor, nechci se tady o tom přít.
K tomu nařízení jedná se o jistá prostředí, kde se vyskytují děti, rodiče a další pracovníci. Ti pracovníci roušku na svém pracovišti mít nemusí, rodiče roušku mít musí stále a děti musí mít roušku na chodbách a v následných místnostích už ne… tohle mi hlava nebere…

To je proto, aby pokud se objeví Covid v jedné třídě, aby bylo možno hodit do izolace pouze tu 1 třídu a ne třeba celé patro.

Zatím nebyl prokázána žádná mutace té části DNA viru, proti které se dělá vakcína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 23:15
@Limi123 píše:
To je proto, aby pokud se objeví Covid v jedné třídě, aby bylo možno hodit do izolace pouze tu 1 třídu a ne třeba celé patro.Zatím nebyl prokázána žádná mutace té části DNA viru, proti které se dělá vakcína.

ale to nařízení, které jsem popisovala se netýká školských zařízení. Je to prostě jedno specifické zařízení, které nemůžu takhle veřejně napsat.

• Citovat
  • Upravit
7904
4.9.20 23:16

@Limi123 ne, zdroj informace, že Covid dlouhodobě poškozuje orgány. Věštění z křišťálové koule na téma vakcína mě nezajímá a samotná vakcína taky ne.

A TV Nova není zdroj, snad máš něco lepšího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8468
4.9.20 23:17
@Anonymní píše:
Covid se objevil přesně před rokem a už teď mají vyvinutou 100% funkční a otestovanou vakcínu?! 8o Zázrak. Proti očkování nejsem, naopak si myslím, že má své opodstatnění, ale tuhle rychlo vakcínu bych si teda píchnout nenechala.Příspěvek upraven 04.09.20 v 23:14

Ja si ji pichnout necham (jsem rizikova). Detem ji pichnout nenecham (nejsou rizikova skupina a souhlasim, ze vakcina neni dostatecne otestovana).

V populaci jsou lidi, pro ktere pravdepodobne prevazuje benefit ne uplne standardne testovane vakciny (napr. ja). A staci, kdyz se naockuji takovi jedinci, i tim se sireni viru vyrazne zpomali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 23:19
@kacz píše:
@Limi123 ne, zdroj informace, že Covid dlouhodobě poškozuje orgány. Věštění z křišťálové koule na téma vakcína mě nezajímá a samotná vakcína taky ne.A TV Nova není zdroj, snad máš něco lepšího…

hele já třeba zdroj nemám. Ale znám chlápka, který se nakazil už v březnu. Několikrát byl uveden do umělého spánku, pozitivní byl 80 dní. Stále nemá čich, chuť, má nějaké nálezy na plicích, zhubl 70% své původní hmotnosti. Je z něj troska. A to to je mladý chlap 45 let, sportovec, trenér. Takže ono když to někoho skolí fakt zle, tak je to docela polízanice. Ale o tom se tu přít nechci.

• Citovat
  • Upravit
8468
4.9.20 23:20
@kacz píše:
@Limi123 ne, zdroj informace, že Covid dlouhodobě poškozuje orgány. Věštění z křišťálové koule na téma vakcína mě nezajímá a samotná vakcína taky ne.A TV Nova není zdroj, snad máš něco lepšího…

Mam, celou radu studii, ale ted je fakt hledat nebudu, muzes si pohledat sama… Jsou to retrospektivni studie nakazenych brezna az kvetna, publikovane v odbornych casopisech, staci pouzit Google.

Samozrejme nevim, jestli se nyni virus chova stejne, jako na pocatku, ale rozhodne to nechci testovat na sobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 23:21
@Limi123 píše:
Ja si ji pichnout necham (jsem rizikova). Detem ji pichnout nenecham (nejsou rizikova skupina a souhlasim, ze vakcina neni dostatecne otestovana).V populaci jsou lidi, pro ktere pravdepodobne prevazuje benefit ne uplne standardne testovane vakciny (napr. ja). A staci, kdyz se naockuji takovi jedinci, i tim se sireni viru vyrazne zpomali.

a nemáš strach, že naopak tahle vakcína bude zabíjet? (neříkám přímo, ale nějakými dalšími neotestovanými následky). (nerýpu, chci slyšet jen názor).

• Citovat
  • Upravit
13965
4.9.20 23:22
@Limi123 píše:
Ja si ji pichnout necham (jsem rizikova). Detem ji pichnout nenecham (nejsou rizikova skupina a souhlasim, ze vakcina neni dostatecne otestovana).V populaci jsou lidi, pro ktere pravdepodobne prevazuje benefit ne uplne standardne testovane vakciny (napr. ja). A staci, kdyz se naockuji takovi jedinci, i tim se sireni viru vyrazne zpomali.

Aby pak všichni co se nechají očkovat touhle fofr vakcínou nedopadli, jak ve filmu " já legenda"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
4.9.20 23:22
@Limi123 píše:
To je proto, aby pokud se objeví Covid v jedné třídě, aby bylo možno hodit do izolace pouze tu 1 třídu a ne třeba celé patro.

Zatím nebyl prokázána žádná mutace té části DNA viru, proti které se dělá vakcína.

@Limi123 píše:
To je proto, aby pokud se objeví Covid v jedné třídě, aby bylo možno hodit do izolace pouze tu 1 třídu a ne třeba celé patro.Zatím nebyl prokázána žádná mutace té části DNA viru, proti které se dělá vakcína.

Jaké DNA viru? Koronavirus má nějaké DNA? Vždyť je to RNA virus, a proto pořád mutuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí