Dát rovnou do velké školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1185
16.7.16 19:34

Taky jsem to minulý rok řešila a dceru dala raději do malé školy. Vš má své pro i proti, ale myslím si, že každá třída má své osnovy, plán - a ten ta naše plní. Je tam méně dětí, učitelka má přehled o všech dětech, dobře je zná, je to takové „rodinnější“. Rozhodovala jsem se i hlavně podle povahy dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
16.7.16 19:34

Záleží na škole. My jsme se rozhodli pro velkou školu, protože úroveň naší malotřídky je tristní, děti mají po přechodu do městské školy problémy, nedostatečné znalosti, chybějící základy :? Potvrzeno od rodičů větších dětí i od učitelů z městské školy. Ve vedlejší vesnici je malotřídka mnohem lepší, tam děti s přechodem nemají problém. Tam bych ji klidně nechala chodit.

Naštěstí dcera zná městské děti z kroužků, pravděpodobně se s někým známým ve třídě setká, takže tam nebude sama.

V úvahu jsme brali i dceřinu povahu, myslím, že zrovna pro ni je lepší adaptace už teď než v šesté třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.7.16 19:41
@chaarleene píše:
Záleží na škole. My jsme se rozhodli pro velkou školu, protože úroveň naší malotřídky je tristní, děti mají po přechodu do městské školy problémy, nedostatečné znalosti, chybějící základy :? Potvrzeno od rodičů větších dětí i od učitelů z městské školy. Ve vedlejší vesnici je malotřídka mnohem lepší, tam děti s přechodem nemají problém. Tam bych ji klidně nechala chodit.

Naštěstí dcera zná městské děti z kroužků, pravděpodobně se s někým známým ve třídě setká, takže tam nebude sama.

V úvahu jsme brali i dceřinu povahu, myslím, že zrovna pro ni je lepší adaptace už teď než v šesté třídě.

jj, každá škola je jiná a někdy se člověk nemusí ani :nevim: dobře rozhodnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2050
16.7.16 19:45

@moonulkaa ja jsem chodila do malotřídky, na celé škole 36 žáků a byli jsme pospojovaný, taky celkem 3 třídy. Řekla bych, že se nám mohli víc věnovat a s přechodem do větší školy jsme nikdo problém neměl. Děti dáme urcite do té samé školy. Mám známou učitelku v té větší škole a sama říká, že k nim od nás, z té malé školy, chodí děti daleko víc připravený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
16.7.16 19:47

@Lístečka jasně… já jsem původně vůbec nepočítala s jinou variantou než se zdejší malotřídkou, jenže pak se mi začaly porůznu donášet zvěsti o zdejších vyučujících, o úrovni výuky atd :? rozhodování bylo dlouhé, složité, snažili jsme se brát v úvahu všechno… u nás taky hraje roli fakt, že ve městě pracuju, máme tam oboje prarodiče a všechny kroužky, tudíž to pro nás i do budoucnosti bude praktičtější, prarodiče můžou vyzvednout dítě ze školy, dovést na kroužek a tam už si je zase vyzvedneme my…
malotřídka by byla rodinnější, je tu málo dětí, individuální přístup, ale bohužel to je asi tak všechno :? první 2 ročníky se ještě dají, tam je učitelka celkem dobrá, ale pak už to opravdu stojí za houby :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.7.16 20:21
@chaarleene píše:
@Lístečka jasně… já jsem původně vůbec nepočítala s jinou variantou než se zdejší malotřídkou, jenže pak se mi začaly porůznu donášet zvěsti o zdejších vyučujících, o úrovni výuky atd :? rozhodování bylo dlouhé, složité, snažili jsme se brát v úvahu všechno… u nás taky hraje roli fakt, že ve městě pracuju, máme tam oboje prarodiče a všechny kroužky, tudíž to pro nás i do budoucnosti bude praktičtější, prarodiče můžou vyzvednout dítě ze školy, dovést na kroužek a tam už si je zase vyzvedneme my…
malotřídka by byla rodinnější, je tu málo dětí, individuální přístup, ale bohužel to je asi tak všechno :? první 2 ročníky se ještě dají, tam je učitelka celkem dobrá, ale pak už to opravdu stojí za houby :jazyk:

já taky uvidím, jak se to bude vyvíjet, škola je u nás do 4. třídy. Od páté chceme dát děti do města, ani ne do nejbližší školy, kde je do 9. třídy, tam nejsem přesvědčena o kvalitě, některé učitele znám osobně a mě moc nesedí, nevyhovují jejich praktiky. ve městě oba s manželem pracujeme, takže i odpadne uspěchané vyzvedávání.
S těmi kroužky máš pravdu a když tam bydlí i prarodiče, tak je to super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.7.16 20:51

Vedle dvě vesnice to tak taky mají, mají první stupeň a decka k nám přichází od šesté třídy.
Nechala bych ji v té menší at si zůstane s temi co zná ze školky, stejne pak spolu budou přecházet.
Tady jezdí hned v září na seznamovák tuším 3 dny, aby si zvykli.

Za nás to tak taky bylo, moje nej kamarádka na základě přišla až od šesté třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
16.7.16 22:46

Záleží hodně na povaze dítěte… naše půjdou určitě na venkovskou malotřídku! :palec:
Také jsem řešila dvojí zvykání (v 1. a pak 6. třídě), ale když jsou malé, jednoznačně si lépe zvyknou v malé, milé a rodinné atmosféře. V 6. budou zase starší, tak se snáze s přechodem někam poperou…
Navíc vím, že tato škola je výborná - má nejen výborné výsledky v porovnání se školami v okolí, ale ta atmosféra je jedinečná, nízké počty dětí ve třídě a bohatá nabídka odpoledních kroužků :palec:…a neříkám to jen proto, že na ní sama učím :mrgreen:
To vlastně spatřuju trošku za případnou komplikace, ale věřím, že proti tomu ostatnímu bude stát se s tím poprat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí