Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych mu raději dělala taxikáře. Vrstevníci ho ovlivní nejvíc
Hlavně když už teď jeví známky obdivu k nim. Já bych se hodně bála
Samozřejmě - nikde není napsáno, že v té „lepší“ škole nemůže být mnohem větší problém, než v té vaší. Jak to má být, tak to bude. Rozhodně syna neuchráníš střetu s problémovým chováním dětí nijak a buď se s tím popasuje nebo ne. A podle mých letitých zkušeností - co se problémového chování, agrese a potíží týče, zlatí Romové. Ti maximálně do školy nechodí, ale jinak jsou celkem v pohodě.
Je to asi trošku sázka do loterie. Jestli tam chce a máte ji blízko, dala bych ho. Můžeš ho dát jinam a stejně budou problémy. Zaměřila bych se na vysvětlení toho, co je a co není dobře, aby případné problémy netajil, ale včas upozornil, že se něco děje.
On je nějaký darebák asi všude. Jen na naší malé vsi jich je tady osm od 8 do 10 let. S jedním konkrétně jsou velké problémy. Sousedka potkala maminku s dcerkou (jeho spolužačkou) a ptala se na něj a holčička prej jen zaslechla jméno a skoro se rozbrečela. Já se ptala jiné jeho spolužačky (taky náhodné setkání) a ta, že je zlobí, ale že to není tak hrozný. Asi se nezaměřil na ni, tak to tak nevnímá. ![]()
Ja bych radeji dojizdela. Ze sikana a podobne nebude ve druhe nevyloucis, ale tady jdes temer na jistotu.
No, já jenom, že v těch „nejlepších školkách“ (a školách) se zase může objevit rozmazlený, prominentní fakánek s rodiči na pěst. ![]()
Dítě by se asi taky mělo naučit fungovat i v ne ideálním kolektivu, neochráníš ho věčně. Já bych to zkusila.
No já bych asi dala, protože při takové myšlence, bys nemohla dátnikde. Vždycky se někde najde jeden, dva ve třídě co prostě…
A určitě to nebude jedna třída, ale víc, takže bych to nechala tak, a kdažtak řešit přeložení do jiné třídy..
Ale jako zase… problékové.. Já chodím okolo školky když jsou předkoláci venku a to byl problémový pomalu každý, fakt ty kluci, někteří zlobí hodně.. Myslím, že škola a školka je malinko něco jiného..
@Aries6 jsem z toho fakt špatná
doufala jsem že tito kluci pujdou každý jinam protože jeden grázlík je v pohodě ale když se jich sejde více najednou… ve školce jak jsou ještě „malí“ relativně a učitelky je mají pořád na očích tak je ohlídají… ale ve škole už budou kluci o přestávkách sami a opravdu se bojím aby se tam pak neděly nějaká zvěrstva… navíc tato škola je zaměřená na fotbal a bývá 20 kluků na 8 holčiček třeba… ![]()
Anonymní a to jako máte jenom jednu třídu??? Jestli máte a ABC, tak si zajdi a popros o přeložení..
jako nevím, jak se na tebe budou dívat
ale tady jak se rozepsalo, kde jaké budou děti, tak vím asi o třech maminkách, co prostě to té školy hned šly..
Jedné vadila učitleka, druhé, co vím, tak že byly dva kamarádi, sousedí a každý v jiné třídě- i kvůli ukolů a pak okolo nikdo, tak proto a třetí už nevím.. Prostě semta dvě děti vyměnily.
Příspěvek upraven 11.01.18 v 21:20
@Anonymní píše:
@Aries6 jsem z toho fakt špatnádoufala jsem že tito kluci pujdou každý jinam protože jeden grázlík je v pohodě ale když se jich sejde více najednou… ve školce jak jsou ještě „malí“ relativně a učitelky je mají pořád na očích tak je ohlídají… ale ve škole už budou kluci o přestávkách sami a opravdu se bojím aby se tam pak neděly nějaká zvěrstva… navíc tato škola je zaměřená na fotbal a bývá 20 kluků na 8 holčiček třeba…
A otírají jen jednu třídu? Není možnost zažádat si o to, aby šel do jiné?
Známá paradoxně řešila šikanu na maličkém městečku a kluka vozí do města.
@Anonymní píše:
@Aries6 jsem z toho fakt špatnádoufala jsem že tito kluci pujdou každý jinam protože jeden grázlík je v pohodě ale když se jich sejde více najednou… ve školce jak jsou ještě „malí“ relativně a učitelky je mají pořád na očích tak je ohlídají… ale ve škole už budou kluci o přestávkách sami a opravdu se bojím aby se tam pak neděly nějaká zvěrstva… navíc tato škola je zaměřená na fotbal a bývá 20 kluků na 8 holčiček třeba…
S tímhle přístupem, že se dopředu bojíš a vidíš duchy, zcela jistě uvidíš šikanu a příkoří vůči synovi úplně všude. Vozit ho pryč je jen komplikace navíc. Ale jestli je kluk mamánek a potřebuje holčičí třídu, tak mu ji najdi.
Nedala bych ho tam, kamarádka bydlí spádově taky v ne moc dobré oblasti a měnila už školku, protože od ci. aňat tam měli za půl roku 3× karanténu kvůli žloutence ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dnes jsem zjistila, že do školy (třídy) kam má nastoupit syn budou všichni 3 chlapečci z jeho školky kteří měli loni odklad (všichni 3 jsou z problematických rodin a ve školce jsou s nimi neustálé problémy kvuli agresi a i šikana tam byla),plus do této školy nastoupí počítám cca 4 romové. Tato škola je spádová pro jedno takové sídiště :-/…tuto školu mám hned naproti domu a syn tam chce. Já doted počítala že tam pujde-nechci dělat taxikáře a vozit syna do 3km vzdálene školy… ale když jsem si dnes představila že syna bude následujícíh 8 let formovat třída zpoloviny plná grázlíků… bojím se
syn je takový pozorovatel, moc se prý ve školce neprojevuje zato doma to na mě pak zkouší-tyhle kluky asi obdivuje i když mu říkám že to či ono není pěkný a není to správný… tak ted mám dilema holky… určitě tam budou i normální kluci a holky…máte s něčím podobným zkušenost? jako kamarádka právě kvuli romům dala syna jinam - na udajně nejlepší školu ve městě a zrovna tam taky řeší šikanu- a přímo jejího syna šikanovali…takže si říkám abych to zas nepřekombinovala…