Dávat dítě do školky? Corona virus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37144
11.3.20 08:29
@jessikka píše:
@xjuklickova Jasně, můžeš si myslet, co chceš.
Já jsem strávila začátek roku v nemocnici a jsem tento týden letos poprvé v práci. Nemůžu být doma. Manželův plat nás zase z velké části živí, máme velké závazky. Takže ne, on taky nemůže být doma. Nebavíme se o jednom týdnu, že…
Ale chápu, v mých botách nechodíš, nemůžeš chápat.

Ja treba tohle chapu, nebyt na rodicaku s mladsim tak sem ve stejne situaci, ale ono nejspis nebudete mit na vyber pokud se zitrkem skolky zavřou taky. Osobne bych v tehle situaci zacla vytvaret krizový plan, pokid skutečně nelze zustat doma tak obvolat pribuzne, kamaradky a dite se snazit nekam udat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
11.3.20 08:30

@jessikka naštěstí v tvých botách nechodim. Radši teď budes riskovat, ze nic nechytnou a kdyby jsi takové štěstí neměla, tak s nimi budeš měsíc až dva doma. Opravdu rozumné řešení.
Nesoudim tě, a je mi to jedno, ale většinou se lidi nezamyslí nad tím, že je lepší být 14 dni doma preventivně, než týdny se léčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
11.3.20 08:32
@Anonymní píše:
@jessikka a babička nebo tak nemůže pohlídat? bohužel to vypadá, že školky se zavřou..

Babička pracuje, do důchodu má ještě 5 let :-)
Ale jistě, pokud zavře i školka, tak už mi opravdu nic jiného nezbude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
11.3.20 08:33

My máme jarní prázdniny, školák je doma, školkáček je ve školce. Kvůli prázdninám dělám jen noční, jednoho uplatím, ať mě nechá doma vyspat, ale stačí, že přijde malej ze školky a už se rvou jak koně. Takže dokud školku nezavřou, tak chodí. Od pondělí budeme mít karanténní OČR, aspoň se nám to posune a pokryje to dalších 9 dní. Až zavřou školku, dají to doufám na druhé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
11.3.20 08:34

Dcera dnes šla, ale od zítřka si ji nechám doma z preventivních důvodů. Stejnak dle mého školky zavřou taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
11.3.20 08:34
@Kriss Tina píše:
Stahla sem ode dneska, u nas prosi, ze kdo muze, at necha deti doma a dopoledne se bude jednat o tom, ze skolky od zitra zavřou stejně jako školy. Ve dvou městských obvodech už zavrene jsou.

jako celorepublikově? to jsem ještě neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
11.3.20 08:35

@xjuklickova Víš, kdyby si teď všechny mámy nechaly doma své děti do deseti let, dokážeš si představit, co by to udělalo s naší ekonomikou? Koukej se na to šířeji. Nakonec můžeš být vděčná, že to zdraví riskuje někdo jiný :D

Mimochodem, být doma další dva měsíce, jsem bez práce. To asi téměř každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
11.3.20 08:36
@Kriss Tina píše:
Ja treba tohle chapu, nebyt na rodicaku s mladsim tak sem ve stejne situaci, ale ono nejspis nebudete mit na vyber pokud se zitrkem skolky zavřou taky. Osobne bych v tehle situaci zacla vytvaret krizový plan, pokid skutečně nelze zustat doma tak obvolat pribuzne, kamaradky a dite se snazit nekam udat.

Jasně, krizový plán už taky připravuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
11.3.20 08:42

@Veru1987 nevim ja sleduji aktualne jenom situaci u nas v plzeňském kraji a tady to planujou zavrit od zitra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
11.3.20 08:43

Jsem doma s mladším dítětem a školková dcera šla normálně do školky. Nevidím důvod proč ji tam nedat. Až zavřou školky, tak pak bude doma, ale do té doby… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
11.3.20 08:46

My jsme kluky do školky normálně dali, i když by klidně doma být mohli, jsem na RD. Nevidím důvod, proč by tam neměli chodit. Jestli mají něco chytit, tak je jedno, jestli ve školce, v MHD, na hřišti, v obchodě… dokud nebude vyhlášen nějaký nouzový krizový stav, tak se nemám v plánu zamknout doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
11.3.20 08:48

@jessikka on to takový počet není. Spoustu dětí pohlídáji prarodiče a dost lidi si to zařídí. Celkem se jedna o 1,7 mil studentu, minimalne polovina je nad deset let. A z toho si to někdo umi zářit. Nás je na pracovisti cca 150, z toho 130 ženských a s dětmi zůstane doma 6 maminek. Bohužel jako zdravotnici víme, ze udělat preventivní opatření je daleko lepší, než doufat, že mi mzda, plat vynahradí zdravi ktere jsem riskovala.

Příspěvek upraven 11.03.20 v 09:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61146
11.3.20 08:49
@xjuklickova píše:
@jessikka naštěstí v tvých botách nechodim. Radši teď budes riskovat, ze nic nechytnou a kdyby jsi takové štěstí neměla, tak s nimi budeš měsíc až dva doma. Opravdu rozumné řešení.
Nesoudim tě, a je mi to jedno, ale většinou se lidi nezamyslí nad tím, že je lepší být 14 dni doma preventivně, než týdny se léčit.

Ja moc nechapu, co řešíš.. Školky jsou otevřený, tak proč by tam to dítě nedala? :nevim: uz tam ma jedno, tak je celkem fuk jestli to druhý bude doma, nebo tam ne? Kdyz ma tu možnost ho do ty skolky dát..

@jessikka píše:
@xjuklickova Víš, kdyby si teď všechny mámy nechaly doma své děti do deseti let, dokážeš si představit, co by to udělalo s naší ekonomikou? Koukej se na to šířeji. Nakonec můžeš být vděčná, že to zdraví riskuje někdo jiný :DMimochodem, být doma další dva měsíce, jsem bez práce. To asi téměř každý.

No co detí do 10ti let, ale kdyby každá máma zustala doma preventivně se skolkovym dítětem ikdyz jsou skolky zatim otevřený..
Se ty zaměstnavatelé bohužel utvrzuji v tom, že ženská s detma není žádný terno :roll:
Ještě teda dodám, že nesouhlasím s tím, ze by zaměstnavatel měl nějaký právo nevzit ženskou protože má malý děti.. Jen si myslím, že timhle se jim bohužel jenom potvrdí, ze takovej zaměstnanec může být problém :roll:
Ja kdybych nebyla doma s mladším a zavreli skolky, tak bych samozřejmě taky musela zůstat doma já, ikdybych byla doma zadarmo tak se nám to asi vyplatí vic, než kdyby si vzal ocr chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
11.3.20 08:50
@jessikka píše:
@xjuklickova Víš, kdyby si teď všechny mámy nechaly doma své děti do deseti let, dokážeš si představit, co by to udělalo s naší ekonomikou?Koukej se na to šířeji. Nakonec můžeš být vděčná, že to zdraví riskuje někdo jiný :DMimochodem, být doma další dva měsíce, jsem bez práce. To asi téměř každý.

Nebo co by to udělalo ve zdravotnictví, sestřičky, doktorky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
11.3.20 08:51

Školka dcery pokryje tento týden co se stravy týče, ale jelikož jim dováží z ZŠ, tak ředitelka vyjednává uzavření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí