Dáváte něco doktorům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3909
25.6.14 13:41
@Lomikára píše:
Pomáhá k čemu? Přeskočit třeba ostatní ve frontě na náhradní kloub? Dávat dokonce dopředu - to už není vděk ale čirý úplatek.

nerozumím spojení „dávat dokonce dopředu“
Jinak musím říct, že to neberu jako úplatek, spíš jako odměnu za pěkné zacházení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
25.6.14 13:42

@yourlady To je hodne smutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
25.6.14 13:42

@yourlady moje.babicka taky davala kazdou navstevu a.ne male. sumy a stejne se na ni vykaslali a zahrabali.ji…takze to nepsane pravidlo si. muzou nacpat do pr…
Chce se mi. Toho akorat :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
25.6.14 13:44

Pokud jdu někam na rychlo, že mě někam rychle vtlačí, tak vezmu, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
25.6.14 13:44
@Blanka89 píše:
nerozumím spojení „dávat dokonce dopředu“
Jinak musím říct, že to neberu jako úplatek, spíš jako odměnu za pěkné zacházení.

Píšeš, že to pomáhá, tj. dáváš předem, když sleduješ následný efekt, nikoli potom (po zákroku, hospitalizaci apod.). Tj. uplácíš. A je celkem jedno, jestli to tak bereš nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
25.6.14 13:45

@petromilam No a já to dávala právě těm usměvavějším a milejším. A když mě pustili, tak jsem tam zanesla dort pro všechny a velké kafe, protože bych takovou práci dělat nechtěla a taky jsem někdy byla na zabití a ony se snažily být i tak na mě příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
25.6.14 13:45
@yourlady píše:
Ano, doktorovi i sestre. jako pozornost. jinak kdyz jsem byla na chirurgickem zakroku na stomatologii a chtela jsem k primari, rovnou jsem mu dala uplatek. povazoval to za bezne a ja take. v nekterych nemocnicich existuji takovy nepsany cenik, aby vas vubec vzali. sestram se dava za to, ze se vam proste vic venuji. je mozne s tim nesouhlasit, odsuzovat to, ale tak to proste chodi…muj byvaly nosil vzdy sebou rovnou v obalce pozornost pro doktora a mensi pro sestru. nevim, jak kde, ale v praze na tzv. lepsich pracovistich to tak funguje.

Jo a proto to v týhle zemi vypadá jak vypadá :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
25.6.14 13:46

Peníze nikdy, jen třeba u pediatra na preventivce přebytky ze zahrady-třešně, jahody, zeleninu,…naskládám do košíčku jako pozornost z vesnice(jezdíme do města)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
25.6.14 13:46

Moje babička dává a já osobně to teda nechápu. Jo kdyby pro ni udělali něco extra, ale takhle :nevim: Nedala jsem ani po porodu sestřičkám, myslím si, peníze mají od svého zaměstnavatele a já platím dost za péči-nepéči, natož abych ještě utrácela další peníze. Jo kdyby nám šlo o život, a doktorka nějak dobře zasáhla a zachránila nás, tak možná potom ano :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
25.6.14 13:47

Mě to popravdě nikdy ani nenapadlo. Obecně nesnáším servilní přístup. Jsem přece „partner“ lékaře, on poskytuje službu, já platím odvody na zp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
25.6.14 13:47

@yse jenze ony si tu praci vybrali…taky ji delat nemusi…je to prece na kazdem co dela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.6.14 13:50

Nevyhazuj peníze za dárek, vždyť oni by si to správně ani vzít neměli. Např. kamarádka (zdravotní sestra) nesmí nic přijímat od pacientů, když už jí něco vnutí, potom to vyhodí do koše 8o Takže asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
25.6.14 13:52

Vubec by me nenapadlo neco takoveho delat. A bylo by mi trapne, i za toho doktora. Copak prodavacce das kus nakupu, kdyz te obslouzi???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
25.6.14 13:54

Tak já až porodím, tak donesu své dr. a sestříčce něco za tu péči… Jsou obě skvělé a pečlivé. Jsem jim za to vděčná, páč malo který dr. a sestřička jsou tak v pohodě. Kdykoliv tam přijdu obě mají usměv na tváři a toho já si vážím. Cítím se tam dobře ač je to gynda a myslím, že si zaslouží vědět, že si lidi váží toho jaký mají přistup ke své práci a lidem.

Rozhodně to nebude uplatek. Není k čemu a to že jsou placený nebo tak mi je upřímně jedno. Já jsem spokojená s jejich prací a tak jim to ráda dám najevo.

Když jsem spokojená v restauračce s číšníkem a jídlem taky jim nechám hezký dýško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
25.6.14 13:55

@PeBe24 jsem ze zdravotnické rodiny takže dáváme. Já to moc neumím, dávám maximalně čokoládu nebo kafe naposledy třeba dětské doktorce a sestře k Vánocům. Ale když dávali dědovi novou kyčli, doktor si pro to sám po operaci přišel, šel k němu přes známého, bylo to několik tisíc. Sestry manžel dával u obou porodů porodní asistentce několik tisíc měli to domluvené dopředu, nikdy na nic nečekali, všude šli přednostně, dostali jednolůžkový nadstandard. Nějak mne to nepohoršuje. ve stavebnictví, vyzbrojovaní i jinde se točí mnohem větší částky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty