Dáváte něco doktorům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6064
25.6.14 18:00

Doktorům nic nedávám, jen jsem dala bomboniery sestřičkám v porodnici a potom všem sestřičkám a doktorům na jipce kde byla malá v inkubátoru, byly tam moc hodní a ochotní a hezky se o malou straly, bylo to takové poděkování.
Flašku bych asi nedala nikdy žádnému lékaři a peníze jako uplatek jsem také nikomu nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.6.14 19:08
@janca84 píše:
@Petule030 máme v rodině zdravotní sestry a ještě jsem neslyšela, že by bonboniery, zákusky, chlebíčky a další dobroty, co jim pacienti přinesou vyhazovali do koše :nevim:

Tak já jsem se taky divila jak puk… Ale kamarádka je chvilku po škole a prý je učili, že nesmí nic přijímat :nevim: Třeba ji to po pár letech taky přejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
25.6.14 20:13
@yourlady píše:
překvapuje mě, jak si někdo může myslet, že v této celkově zkorumpované společnosti se neplatí!

Ty jsi ta „zkorumpovaná společnost“, já ne.

@yourlady píše:
je škoda, že zrušili možnost věnovat peníze legálně.

S tím souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.6.14 20:18

Můj pan doktor je náruživý kuřák :lol: :zed:.Takže mu vozím zajímavé kuřivo z cest ze zahraničí a na Vánoce dávám už tradičně dva hezky zabalené velbloudy. Nežinýruje se a já mám z toho také radost. Vždyť je to jen maličkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
25.6.14 22:19
@Petule030 píše:
Tak já jsem se taky divila jak puk… Ale kamarádka je chvilku po škole a prý je učili, že nesmí nic přijímat :nevim: Třeba ji to po pár letech taky přejde ;)
Řemelsníci taky ne. Už si nesmějí vzít ani kafe, natož pivo, jako dřív. Už se nám několikrát stalo, že všechno odmítli. A jeden dokonce dodal, že by si dal, ale že nesmí.
Edit: Kafe myslím to do hrníčku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
25.6.14 22:40
@Fjodorka píše:
Protože v restauraci je to společenská norma a navíc tam manipuluješ s hotovostí, takže ty peníze prostě zaokrouhlíš a necháš, kdežto u doktorka s penězmi nemanipuluješ. Pokud bych u doktora manipulovala s hotovostí a platila třeba 240 Kč, tak mu tu desetikorunu nechám :nevim: Ale vytahovat peněženku před doktorem mi přijde divné a nevhodné. O dárcích ani nemluvím, ty nenosím ani v té restauraci přeci.

edit: Navíc třeba můj gynekolog to vyřešil po svém, když jsem koukala na výpis z pojišťovny, tak jsem si všimla pár proplacených věcí, o kterých nevím (nějaké pravidelné telefonické konzultace apod., ačkoliv jsem mu volala jen jednou a to jsem se ani nedovolala :lol: ) Takže on se o svou diškreci postaral sám :lol:

Příspěvek upraven 25.06.14 v 15:50

Vidíš a já dělám za barem a dostávám od těch hostů něco pravidelně každý den :mrgreen: Nosí zmrzku, sem tam chlebíček, ovoce, čokoládu, dokonce jsem dnes dostala i obrázek do kuchyně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
25.6.14 22:41
@meringa píše:
Vidíš a já dělám za barem a dostávám od těch hostů něco pravidelně každý den :mrgreen: Nosí zmrzku, sem tam chlebíček, ovoce, čokoládu, dokonce jsem dnes dostala i obrázek do kuchyně :mrgreen:

Jestli jsou navátý, tak je možný všecko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
25.6.14 22:42
@Takyjedna píše:
Jestli jsou navátý, tak je možný všecko :mrgreen:

Héééj :jazyk: :mrgreen: Navátý přes den…no vlastně dneska i docela jo :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.14 22:44
@PeBe24 píše:
Sem tam pacient donese doktorovi nějakou tu flašku, bonbonieru nebo tak… Dáváte něco doktorovi? jak k němu jdete třeba víckrát? Vím, že to není naše jako pacientova povinnost, ale bere se to jako slušnost? nebo spiš ti dr. berou jako úplatek? :-D :-D

Jo, obcas neco dam.. :) je to podekovani za to, co pro me udela.. ;-) samozrejme ne pokazde, jednou za cas.. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.14 22:54

Anonymně, protože je to člen rodiny.
Má mnoho let vážné problémy, většinu času udržované v relativním klidu. Občas dojde k výraznému život ohrožujícímu zhoršení.
CHodí pravidelně 2 krát za rok na kontrolu k šéflékaři jedné specializované kliniky. Pokaždé mu doprovod tohoto člena dá cca 5 tisíc.
Když se to naposledy zhoršilo a sebrali ho už hrobníkům z lopaty- i tím, že zajistili převoz z malé nemocnice do specializované, tak po stabilizaci dostal doktor 10 tis.
Nikdy se nežinýruje.
:nevim:

• Citovat
  • Upravit
801
25.6.14 23:01
@Anonymní píše:
Anonymně, protože je to člen rodiny.
Má mnoho let vážné problémy, většinu času udržované v relativním klidu. Občas dojde k výraznému život ohrožujícímu zhoršení.
CHodí pravidelně 2 krát za rok na kontrolu k šéflékaři jedné specializované kliniky. Pokaždé mu doprovod tohoto člena dá cca 5 tisíc.
Když se to naposledy zhoršilo a sebrali ho už hrobníkům z lopaty- i tím, že zajistili převoz z malé nemocnice do specializované, tak po stabilizaci dostal doktor 10 tis.
Nikdy se nežinýruje. :nevim:

Z tvého popisu moc nerozumím tomu, proč? Oni by něco neudělali, kdyby ty peníze na té kontrole nedostali? Těch 10 tis. dostal doktor té malé nemocnice nebo té specializované? A co by se změnilo, kdyby je nedostal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
25.6.14 23:01

Tak ja jako podekovani po operaci SZ. Primare jsem asi dostala tim, ze jsem nadiktovala termin zkouskoveho a rekla, ze jindy nelze:) Takze misto cekacky dva mesice me vzal za tri tydny, operovana jsem byla jako prvni ten den a primo panem primarem. Kdyz jsem po tydnu od propusteni sla na kontrolu, dostal lahev whisky a sestricky dostaly bonbonieru. To bylo jedinkrat, protoze mi to prislo jako velmi nadstandardni chovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.6.14 23:35
@Fjodorka píše:
Mně jo, kdyby to úřednice dělala ve svém volném čase, tak dobrá, ale pokud dělá svoji práci běžně v pracovní době, tak snad stačí úsměv a slovní poděkování. Já ochotné lidi oceňuji slovně, pochválím je, ale abych někam běžela do obchodu, nakupovala a zase se vracela, tak to fakt ne, až tak daleko můj vděk za placenou práci nesahá.

Dělám to taky tak…

Navíc teda, já se přiznám, že bych to ani dát neuměla - jak poděkování, tak úplatek. Prostě netuším, kdy a jakým způsobem se s tím vytasit, aby to nebylo divné. Vystihnout ten okamžik, co jako u toho říct nebo co 8o :roll: :lol: Někteří lidi to umí tak nějak přirozeně, já teda ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
25.6.14 23:44
@meringa píše:
Vidíš a já dělám za barem a dostávám od těch hostů něco pravidelně každý den :mrgreen: Nosí zmrzku, sem tam chlebíček, ovoce, čokoládu, dokonce jsem dnes dostala i obrázek do kuchyně :mrgreen:

Což o to, mně nosili chlebíčky a dortíky taky, na pokladnu plavečáku :lol: Ale to nebylo kvůli spokojenosti se službami, ale kvůli touze po tom, že si s nimi vyjdu :lol:

Jeden extrémní loudil mi dvakrát týdně nosil čokoládu z automatu na pití, pak mě i odchytával v tramvaji cestou domů a když jsem ho potkala v knihkupectví na Slintáči, tak už mě fakt vyděsil :lol:

Ale když si děvčata spolupracovnice stěžovaly, že lidi jsou škrti a tu korunu si vezmou (Baťovské ceny), tak jsem jim připomínala, že to holt jsou jejich koruny, no :) Potěší to, ale nelze to brát za samozřejmost. A hlavně, pokud někdo pozornost nenechá, tak to člověk nesmí brát osobně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
26.6.14 00:01
@Angua píše:
Dělám to taky tak…Navíc teda, já se přiznám, že bych to ani dát neuměla - jak poděkování, tak úplatek. Prostě netuším, kdy a jakým způsobem se s tím vytasit, aby to nebylo divné. Vystihnout ten okamžik, co jako u toho říct nebo co 8o :roll: :lol: Někteří lidi to umí tak nějak přirozeně, já teda ne :mrgreen:

To je fakt, když nad tím tak přemýšlím, tak mě také nenapadá, jak takovou situaci navodit, aby to nevypadalo blbě nebo trapně :lol: :lol:
Ale já se cítím tak trochu trapně i u předávání dárků všeobecně, nejen, že neumím přijímat, ale vlastně ani dávat, nikdy nevím, jak se vlastně chovat :mrgreen: Přitom dárky hrozně ráda nakupuji a zvlášť na Vánoce, kdy jsou anonymní, je i dávám. :lol: Jsem divná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty