Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Homeopatika můžeš dát i do 1,5litrové flašky (1 kuličku), nechat rozpustit, protřepnout a popíjet. Když dojde, udělat nový roztok. Množství není důležité, klidně upij vždycky jen pár kapek.
Ale někomu pití v prvních hodinách po operaci nesedne, zvedá se mu žaludek, tak na to pozor.
Budu držet palce, ať všechno proběhne maximálně dobře ![]()
(upravila jsem info o Arnice)
Příspěvek upraven 12.10.11 v 21:59
Pleo, koukám, že už máš CŘ za sebou, pomohla homeopatika? Čeká mě to samé, díky! ![]()
hojila jsem se o hodně lépe než minulý císař. Je-li to homeopatiky nevím.
Brala jsem od druhého dne Arniku, pak jak radila Janka jsem přešla na Staphysagrii (asi od šestého dne) a Arniku už ne. Asi po 14ti dnech už homeopatika neberu. Nyní beru Wobenzym, ale možná by byl vhodnější Phlogenzym.
Držím palce ![]()
Ok, bezva a velká gratulace!
Můžu se ještě zeptat, jestli jsi měla spinal, epidural nebo celkovou a jak jsi to snášela? A jak moc velké jsou pak bolesti? Díky! ![]()
spinal. Píchnutí celkem v pohodě (akorát mě doktor dost dobře rozhodil jak se na mě podíval a řekl - no to je teda scholióza!). Zabralo to velmi rychle, dali předemě roušku, abych neviděla na opku (operatéry jsem slyšela tlumeně, protože mluvili tiše, zbytek sálu dělal stále legraci a pořád se mě na něco vyptávali, jako třeba co dělá naše firma, jestli mám zjištěno pohlaví prcka a samé vtípky). Než vyndali malého tak to celkem trvalo, některé holky tady psaly, že bylo mimčo do 3 minut venku a pak až šití trvalo dlouho. U mě teda trvalo dlouho všechno, alespoň mi to tak připadalo.
Při prvním císaři mi píchli spinál a stejně mě pak ještě trochu uspali, protože jsem cítila jak na mě pracují (nebolelo to, jen takový podivný tlak).
Nejhorší pro mě bylo vždy, že nejdou několik hodin cítit nohy. A to musíš být jen na zádech a nezvedat moc hlavu. Po osmi hodinách se může začít vstávat a první postavení a chůze do sprchy je asi nejhorší. Ale setsřičky ti se věším pomůžou. Pak se to jen lepší.
Malý se narodil 23.20, na JIP jsem byla asi do 11 dopoledne. Malého mi stále nostili. Na šestinedělí se mě sestry ptaly odpoledne, jestli si ho chci jž nechat u sebe. Chtěla jsem, ale vstávání z postele ještě nebylo z nejrychlejších a byla jsem ještě celá bolavá, takže mi ho ještě jen nosily na kojení a „poňufkání na návštěvu“ a nechala jsem si ho u sebe napořád až další ráno.
Měla jsem strach, že bych se o něj nedokázala ten jeden den po operaci dobře postarat. Než bych se zvedla s bolestmi z postele a jen jsem se tak šourala… a představa, že ho musím zvednout z postýlky na přebalení…čerstvá bolestivá jizva. Ale ten další den se to už dalo zvládnout.
ještě ta bolest… dá se to zvládnout. Já jsem si nechala dát jen 1× na šestineděli kapky od bolesti (první večer). Asi dva dny se mě ještě ptali jestli chci ještě něco dalšího (injekci), že je na to nárok. Nechtěla jsem. Bolí to, to jo, ale spíš máš strach, aby něco neruplo (nevím jestli je to možné), proto se pohybuješ pooomalu a opatrně.
Pěkně jsi mi to popsala, děkuju.
Já mám totiž fakt strach, že budu naprosto nemožná. Ani mi tak neva bolest, jako ta nepohyblivost.
Děsí mě i blbý cévkování, protože často trpím na záněty. No nic, přežily to všechny, přežiju to taky.
Jinak ten přístup lékařů a sester na sále jsi měla výborný. Psychika dělá hodně.
Pleo,
gratulace k miminku ![]()
cassy,
Staphysagrii ber jen v případě, kdyby se jizva špatně hojila (většina mamin jí fakt nepotřebuje).
Holky,
u „sousedů“ mám k homeopatikům do porodnice deníček. Tak do něj mrkněte, pokud potřebujete http://www.baby-cafe.cz/modules.php?… .
zbylo mi od obojího cca polovina. Mám dát do lékárny jako nepoužité, nebo dát do své lékárničky „pro strýčka příhodu“? K čemu se dají ještě „použít“?
Rozhodně si je nech doma. Arnika je velmi užitečný lék!
Důležité je skladování:
Pokud je budeš takhle skladovat, tak ti vydrží mnoho let. Na obalu je sice napsaná doba použití 2 roky, ale jen proto, že léčiva nemohou mít delší. Homeo se dá používat fakt bez časového omezení.
Večer doplním, k čemu se Arnica a Staphysagria hodí.