Dávkování Staphysagria 9CH + Arnica montana 9CH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
441
14.6.11 20:36

Janka - jsi zlato :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
16.6.11 01:00

Arnica
Používá se na poranění měkkých tkání s krevním výronem (tedy krev teče do tkáně a dělá podlitiny, modřiny…), modřiny mizí mnohem rychleji, ulevuje bolesti a přispívá k rychlému hojení.

• po operaci VĚTŠINOU NE
  • vytrhnutí zubu a jiné zubařské výkony VĚTŠINOU NE (jen v případech, že krev teče do tkáně, tedy dělá modřinu)
  • podvrknutí např. kotníku, když kotník nateče a udělají se na něm „modřiny“, někdy je pak třeba další lék na šlachy atd.
  • zlomeniny s poraněním měkkých tkání
  • podlitiny
  • svalová bolest po velké námaze

Poranění hodně bolí a pacient nechce, aby se na něj šahalo („Nešahejte na mě, hrozně to bolí!“).

(upravila jsem info o Arnice)

Příspěvek upraven 13.10.11 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.7.11 10:15

Dotaz na Janku ci nejakeho experta v oblasti homepatie

Ahoj Janko,
jsem tu dnes novacek. Koukala jsem, ze se venujes homeop. Chtela bych se moc rada zeptat na nasledujici:
jaky homeo pripravek lze uzit pri nastupu prvnich porodnich kontrakci a soucasne jej uzivat i pri samotnem porodu?
Myslis, ze je vhodne uzivat Actaea Racemosa 5Ch 5 granul. kazdych 30minut a po odtoku plodove vody pak 5 granul. kazdych 15 minut?
Nemuze toto homeopatikum v nektere fazi poorod spise zpomalit nebo nejak porodni cesty spise uzemnit?diky moc za nazor + pomoc, prosim o info na mail: stanja.krejnicka@gmail.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
7.7.11 12:00

Vrátili jsme se z dovolené…

Quanny,
sama sobě bych před porodem a během porodu nedávala ŽÁDNÁ homeopatika. Fakt žádná, věř mi. Rodila jsem dvakrát, byly to pohodové porody, zcela v mé režii, ale nechtěla bych během nich přemýšlet o tom, jestli potřebuju lék A, B nebo C. Máma se má při porodu soustředit na porod, ne na výběr léků. Pokud bude muset přemýšlet o lécích, tak to negativně ovlivní porod. Když si přečteš různé porodní příběhy, tak vidíš, že když máma z různých důvodů neměla možnost se na porod soustředit, cítit se bezpečně, tak se porod zpomalil, zastavil nebo se objevily různé komplikace. Takže bych se domluvila se svým homeopatem, kterému věřím, že bude u porodu nebo na telefonu.
Nikdo totiž nedokáže předem říct, jak tvé tělo bude reagovat, jestli budeš potřebovat Actaea racemosa nebo jiný lék, vždy se totiž vybírá nejvhodnější lék z určité skupiny. Výjimku tvoří jen ta Arnika PO porodu. Pokud dáš špatný lék, tak se v lepším případě nestane nic, v horším případě ten lék způsobí komplikace, což v případě porodu fakt není žádoucí. Konkrétně Actaea racemosa se používá za určitých okolností při nepostupujícím porodu, křečovitých bolestech v pánvi, ale také na silné bolesti hlavy s otupělostí, hysterii, na strach ze šílenství… Actaea tyto věci léčí, ale může je také vyvolat!!! Nechtěla bych být při porodu např. hysterická jen proto, že jsem si vzala špatný lék :-?

Pošlu ti to i na mail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
12.8.11 00:53

Janko moc děkuji za tvé odpovědi v této diskuzi. Čeká mě porod císařem (dvojčátka obě KP) a díky tobě jsem našla vpodstatě většinu odpovědí na mé otázky. Jen jsem se chtěla zeptat na poslední podrobnost: V lékárně mi radili, abych homeopatika (Arnika 15 a Stapisagria 9) vysazovala postupně - to jest nejdřív je brala 3× denně 5 kuliček, pak jen 2× pak jen 1×. Ty pro změnu radíš brát jen jedno z toho. A jak teda s tím vysazováním?
Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
12.8.11 01:02
IvanaOl píše:
V lékárně mi radili, abych homeopatika (Arnika 15 a Stapisagria 9) vysazovala postupně - to jest nejdřív je brala 3× denně 5 kuliček, pak jen 2× pak jen 1×. Ty pro změnu radíš brát jen jedno z toho. A jak teda s tím vysazováním?

Ivano, ano, postupně vysazovat, ale spíš bych to rozložila takto:
první den 6× 1 kuličku
druhý den 5× 1 kuličku
třetí den 4× …

Stačí, když budeš užívat 1 kuličku. Má to stejný účinek, jako kdybys jich snědla NAJEDNOU padesát.

Víš, když má organismus nějaký problém, tak vždycky je něco dominantní. Buď jsou dominantní problémy typu Arnica nebo problémy typu Staphysagria. Nikdy ne obojí :-) .
Homeopati s boironskými kurzy (tedy lékaři a lékárníci) často pacientům předepisují více léků zároveň. To není dobře.
Staphysagria je při sekci užívaná často zbytečně, ve skutečnosti mnohdy není potřeba. Pokud užívám lék, který není potřeba, tak ten lék může problémy, které obvykle léčí, vyvolat. A to je zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
12.8.11 01:04

PS: Co tu dělá těhule takhle pozdě? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
12.8.11 14:43

Děkuju za odpověď. Zkusím teda tu Arniku.
No a jinak těhule nemůže spát - usínám děsně pozdě, ale není to u mě problém jen v těhotenství. Mám to od dítěte, podpořeno prací, kdy jsem chodila 5 let pouze na odpolední, no a teď s tím obr bříškem se to jen zhoršilo.
Já se jen modlím, ať se mi to přehodí, až se narodí děti. Myslíš, že by se na to usínání dalo taky nějaké homeopatikum využít? Někde jsem četla, že lidi jsou opravdu rozděleni na skřivany a sovy a že se to bohužel moc ovlivnit nedá :nevim: .
No možná mi budou broučci dávat natolik zabrat, že budu usínat kdykoliv to jen půjde. Tak moc dík :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
12.8.11 14:47

Ještě jeden dotaz. Jak sama poznám, že by bylo potřeba začít užívat i tu Staphysagriu? Můžu to vůbec poznat sama?
 děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
12.8.11 22:28

Ivano,
ani homeopatie neudělá ze sovy skřivana. Ale dobrý lék

• dodá člověku energii
  • zmírní např. předrážděnost

Existují třeba děti, které mají k ránu velmi tvrdý spánek, nechtějí vstávat, při vstávání jsou vzteklé. Lék jim pomůže, aby se cítily lépe, snáze se vzbudily, aby vstávání už nebylo horor.
Jenže tohle už je případ pro profíka, je potřeba najít celkový lék.

Arnika x Staphysagria
Arnika je na poranění s výronem krve a poraněním měkkých tkání - zmírňuje krvácení, podlitiny díky ní mizí rychleji, ulevuje bolesti. Typický je pocit zmlácenosti. Po operaci většinou potřeba není.
Pokud bych druhý den zjistila, že mě hlavně bolí jizva, že ta jizva je to je to hlavní, co mě trápí, a Arnika na bolest nepomohla, musím zvážit jiné léky:

• Jizva mě bolí na povrchu a zároveň jde o řeznou ránu s čistým okrajem = Staphysagria
  • Jizva, tedy rána má trochu náběh na hnisání = Calendula
  • Bolí mě řez uvnitř, tedy hluboká rána = Bellis perenis

Calendula je velmi užitečný lék, ten bych si klidně koupila do domácí lékárničky.

Upravila jsem v celé diskusi info o Arnice. Omlouvám se za zmatky, ale teď jsme Arniku probírali ve škole podrobně a já zjistila, že mnohé věci, které se o Arnice běžně uvádějí (i mezi homeopaty), jsou blbost.
A opakuju ještě důležité upozornění:

NEBRAT Arniku PŘED operací. Mohla by totiž způsobit krvácení.

Příspěvek upraven 13.10.11 v 10:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
13.8.11 01:24

Ok díky moc, určitě dám vědět po porodu, jak mi to dopadlo a co mi pomohlo.
Přeju krásné dny. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
13.8.11 21:25

Držím palce, ať se daří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
23.11.11 23:59

Ahoj Janko, píši s velkým odstupem od porodu. Ale vzpomněla jsem si, že jsem slíbila dát vědět jak mi dopadl porod. Tak nakonec mě řezali dvakrát. Po císaři jsem začala krvácet do dělohy takže za 4h už mě do té samé rány řezali znovu. Užívala jsem Staphysagrii dle tvého doporučení a musím říct, že jizva se mi zahojila opravdu dobře a rychle. Taky jsem užívala homeopatika na podporu kojení - no s tím to trochu vázlo, ale nakonec se o taky rozběhlo, i když až po pár týdnech doma a s pomocí odsávačky.
Jinak máme už skoro tříměsíční mimča Ondřeje a Natálku. Jsou moc šikovní, moc si je užívám. Porod i to po něm byl pro mě děs, ale stálo to za ně :,)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
24.11.11 08:32

Hned dvakrát… No, to sis teda užila :-( Zjistil se aspoň důvod?

A blahopřeju k Natálce i Ondráškovi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
26.11.11 15:03

Jo jo, špatně zastavené krvácení malých cévek v ráně. Už v předoperačním vyšetření mi vyšlo, že mám málo trombocitů. Asi to pak mělo nějaký vliv: krvácela jsem jak pod kůži tak do dělohy, nakonec do mě museli narvat čtyři transfuze a po té druhé operaci mi tam nechali dren. No ale nakonec se to krásně zahojilo a dnes vypadá jizva moc hezky. Ale znova bych to rozhodně absolvovat nechtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová