Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V životě jsem v tanečních nebyla a přežila jsem to bez naprosté újmy. Když se jí tam nechce tak jí nenuťte, to je to nejhorší co může být, vždyť nejde o život kristepane. ![]()
Mne nasi (teda mamka) nutili, zrejme si predstavovali, ze zopakuji jejich zkusenost a najdu tam celozivotniho partnera
Nechtela jsem, nesnasela jsem to, uplne zbytecna pruda. Takovehle veci bych tedy rozhodne nechala na diteti, opravdu to neni nutne, pokud o to nema dcera zajem.
Urcite bych nenutila, taky jsem nechodila a co se tyce obleceni, tak bych taky nezasahovala. At si chodi v cem chce ne?
Nenutila bych ji. A uz vubec ne do holčičích šatů. Na ples muze jit klidne v kostymku nebo overalu a to i na maturitni. Z me zkusenosti se na plesech uz davno netanci jen spolecenske tance, i solo s tatinkem zvladne nejak odtancit, vetsinou hraji plouzaky. Spis se zamysli, proc dcera potlacuje svou zenskou stránku.
@Leni5 tohle sice budu řešit až za dyl, ale ze své zkušenosti, ja tam taky nechtěla, naši me nutili, akonec jsem si to vydupala a musím říct, že jsem nikdy nelitovala. Na nějaké akce, kde se tančí moc nejsem, ale nějaké základy zatancit dokážu, takže až budu řešit dceru a nebude tam chtít jít, rozhodně ji nutit nebudu
Já do tanečních tenkrát nechtěla, nebaví mě to, naši mě rozhodně nenutili, maturiták a jiné akce jsem si užila i tak, také jsem nerada nosila šaty sukně, taky mě nenutili, naopak mamka mi koupili pěkný kalhotový kostýmek, byla jsem za slušnou, stačilo to, nikomu to tedy nevadilo, že jsem neměla sukni ![]()
Když nechce, tak bych nenutila. Třeba za rok změní názor.
A proč by nemohla v obleku, hezkém overalu? My měli na maturáku holčinu v krásném overalu a nikomu to nepřišlo divný.
Já bych ji nenutila..mi třeba maturiták ani neměli..teda takový ten klasický s plesem..a nakonec na mě přece taky tančit nemusí..není to povinné..
Spíš bych hledala problém jinde..jestli je její postoj jen vzdor v pubertě nebo to nejsou náznaky toho že se uvnitř necítí spíše býti klukem..
![]()
Jinak já v tanečních nebyla nikdy a zvládla jsem zdárně i maturiťák. V černých šatech.
Nenutila bych, ja byla ten samej tip, saskovat nekde ve vecernich satech me nikdo nedonutil, myslim ze dneska uz tanecni nejsou nutnosti, ja osobne ani nikdo z meho okoli nechodi na plesy ani jine akce kde by se dali tance vyuzit, na maturak je stejne najata choreografka co nauci celou tridu tanecni vystoupeni at nekdo v tanecnich byl nebo ne. Jinak co se tyce satu, urcite se da zvolit nejaka alternativa, pokud je ji to vylozene neprijemne…
Ja v tanecnich taky nebyla..a ziju docela obstojne i bez toho.. ![]()
Dceri je 15..mozna uz ma i svuj rozum
..
Navíc dámské kalhotové kostýmky jsou sexy a akceptovatelné i na maturitáku klidně..nemusí být černý..