Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Leni5 Už se v tvých příspěvcích ztrácím. Ty máš 3 nebo 4 děti? Kluka 17, dvojčata 15 a malou holčičku?
Taky sem nechodila na tanecni, prislo mi to jako traparna, a nasi to teda tezce nesli
Ja jsem taky do tanecnich nechtela chodit, ale nakonec jsem tam chodila a bylo to super. I kdyz dceru bych do toho netlacila, zbytecne se ti odcizi.
Jen tak si ustřihla culík? Není psychicky trošičku „rozladěná“? Když si stříhá vlasy, obléká se tímto stylem. Nevím nevím no, ale já taky nechodila do tanečních a vůbec mi to nechybí. ![]()
@Leni5 píše:
@Svistice Ať si na sebe kupuje sama, ale až bude svéprávná. Do dospělosti o tom, jak bude chodit, rozhodujeme my.
Zatím mám pocit, že je svéprávnější než Ty. Domnívám se, že jsi myslela plnoletá. Hele, tak upřímně…máš tři roky na to, aby jsi u ní vůči své osobě vypěstovala co největší averzi. Protože s Tvým přístupem bude mít v den svých 18tých narozenin sbaleno a rovnou se i vykašle na všechny ty povinné koníčky i školu, jen aby byla co nejdál. Přesně takto bych uvažovala při takovém gestapáckém dozoru já.
Vůbec bych jí nenutila, když nechce chodit. Také jsem do tanečních nechodila a žiju…maturák a různé plesy jsem zvládla i bez toho ![]()
@Adelka951 píše:
@Leni5 Už se v tvých příspěvcích ztrácím. Ty máš 3 nebo 4 děti? Kluka 17, dvojčata 15 a malou holčičku?
Kde jsi to vše dohledala?
@Werushka77
Doufám, že psychicky rozladit se snaží maminku oba potomci:
@Leni5 píše:
Ahoj, mám pubertálního (15) syna, který si neustále vymýšlí hlouposti. Různé imaginární kamarády, se kterými si pěkně nahlas povídá i když je v pokoji sám, mluví o nich a když mu řeknu že ti kamarádi nejsou opravdoví, začne šašit a pak se vzteká, že to já nemůžu vědět. Párkrát jsem ho zkusila už i proplesknout, aby toho nechal ale on si nenechá říct a pořád mluví jako by sám k sobě, ale normálně diskutuje jako by mluvil s někým. Pořád si něco píše do bločku a je schopný před sebou hýbat rukama a „jako by“ něco dělat, jako když si děti hrají na něco. Je to už docela mazec, nevíte co s tím? Nemyslím si že je to v pubertě normální, u malých děcek to chápu.
Nenutila bych ji. Taky me nutili, odtrpela jsem, na plesy jsem nechodila, nic dnes uz neumim a nepotrebuji to. Manzel naleha na tanecni pro dospele, tak treba jednou ano. Vzdycky je moznost, kdyz to nekdy v budoucnu bude chtit, si tu zkusenost doplnit. ![]()
@Paralenka červená Tak to je psycho, zašla bych s ním k psychologovi a s tou slečnou taky. ![]()
@Paralenka červená píše:
@Werushka77
Doufám, že psychicky rozladit se snaží maminku oba potomci:
Jo ocividne (pokud jsou prispevky pravdive) maj decka doma vylozene teror, jedno to resi imaginarnima kamaradama druhe oholenou hlavou a zapiranim svoji zenske stranky. Pokud by to bylo jedno tak nereknu ale kdyz je problem u vsech deti tak bych vinu hledala spis na strane rodicu…
Nebyla jsem tam ani jednou, naši mě naštěstí nenutili. No žiju, chlapa jsem si taky našla a nějakej syndrom z toho taky nemám.
@Kriss Tina No právě, někde se stala v průběhu dětství chyba a to napraví asi jen ten psycholog.