Batman a podobné filmy- od kdy?

1607
29.4.17 12:08

@GregoryViolet Synovi je 4,5 a cca jednou měsíčně mu pustím animovaného Spidermana, Iron mana, Ninja želvy a další superhrdiny.
Koukají na to i jeho kamarádi ze školky, malí kluci suprhrdiny žijí.
Na druhou stranu se mu pak občas zdají divočejší sny. Pravidelně bych mu tyto příběhy nepouštěla.

Filmové ne, i v 7 letech mi to přijde moc. Ty tak od 12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
914
29.4.17 12:12
@GregoryViolet píše:
Ahoj maminky, syn (7) se začal hodně zajímat o superhrdiny a tak se ptám- je pro něj vhodný třeba Batman (filmový), X meni a podobné? Zase si říkám že je tam hodně násilí a nemusel by to pobrat…

Muj ctyrlety syn obcas kouka na animovanyho spidermana, kouka chvili, pak uz ho to neba. Klasickyho filmovyho nekouka, stejne by to jeste nechapal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
29.4.17 12:27

Synovi je čerstvě 8, občas něco pustíme. Zrovna teda klasickyho starýho Batmana jsme svorně vypnuli, nebavil nas :lol:
Ale Spidermana všechny tři díly v pohodě, jen tuším u dvojky pretacim tu scénu, jak se tam objeví ten chobotnicovy doktor a chytá lidí, ta je poměrně drastická.

Jinak jsme zhlédli i Sirotčinec slečny Peregrinove, líbilo se.
Většinou jsou tyhle superhrdinské filmy zaměřené na mladistvé, tak tam nic extrémně zavadneho není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
29.4.17 12:33

@GregoryViolet Jako vážně? Sice to je podklad z komiksů, ale jinak to jsou filmy pro dospělé. Pokud se teda bavíme opravdu o filmech a ne kreslených dětských seriálech.
Neříkám všechny, na Avengers a Kapitána Ameriku čučí i můj dvanáctiletý synovec, a stopy to na něm teda nezanechalo… nebo rozhodně menší než na mně a kámoších :mrgreen: Ani se nepokouší na laně spouštět z okna paneláku nebo něco.
Nicméně na filmové X-meny čučí třicátníci, a Wolverine fakt není dětská pohádka 8o Novější díly X-menů mají přesah do koncentračního tábora, dotýkají se genocidy… tohle bys chtěla pouštět dětem a věřila, že to pochopí…? Stejně třeba podstata Deadpoola je rakovina, spousta krve a dost svérázný jazyk, když to řeknu mírně.
To, že je to komiks, ještě neznamená, že je to pro děti jako… dřív se jako pohádky pro dospělé točil Hříšný tanec a Pretty woman, dneska holt marvelovské filmy, a knižně se vydávají komiksy Joe Hilla - syn Stephena Kinga, kdyby někdo nevěděl.
Komiks = pro děti dávno, dááávno neplatí, bacha na to.
A pokud jde o Batmana, nevím jak novější varianty, ale na originální od Tima Burtona jsem nevydržela koukat ani já, to je na okamžitou hlubokou depresi. Pusť si od Burtona Frankenweenieho z 2012, ale ač animák, tak bez syna… pochopíš, kde je v dnešně době animovaný film a komiksový žánr. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
29.4.17 13:03
@GregoryViolet píše:
Ahoj maminky, syn (7) se začal hodně zajímat o superhrdiny a tak se ptám- je pro něj vhodný třeba Batman (filmový), X meni a podobné? Zase si říkám že je tam hodně násilí a nemusel by to pobrat…

já jsem hodně přísná co se týče filmů..ale školákovi už bych možná občas něco takového pustila v animované vezi. U školkových dětí s tím nesouhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
29.4.17 13:37

Hrané celovečerní superhrdinské filmy mají věkové doporučení 13-15 a myslím, že u většiny to odpovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
29.4.17 16:21

S mužem občas koukneme na animovaného Batmana, Supermana nebo Ligu spravedlivých a přijde nám to mnohem drastičtější než hraný. Mimochodem, naše dcera (4 roky) miluje hranýho Batmana od Nolana a Muže z oceli. Následky nepozoruju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
29.4.17 16:28

Synovi 9 let tyhle filmy vůbec nepouštím, zatím jenom animované verze nebo LEGO verze. Teď mě ukecává na Piráty z Karibiku, ale asi bude mít ještě smůlu. Nepřipadá mi to dobré, aby se na tyhle filmu koukal, času má dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.4.17 16:36

@LAlezane
Je, zrovna Frankenweenie u nas dost frci :)
Filmy o superhrdinech bych harantum nepoustela, protoze nebavi me. Leda Superman 1. Tohy by se sedmilete mozna i mohlo libit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí