Dcera 3 roky se děsně vzteká, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3372
23.9.16 20:32

Já někdy dám malé v zoufalství přes zadek rukou, ale pak mě to hrozně mrzí, ubližovat ji, je jako bych ubližovala sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
23.9.16 20:37

@Petulka1234 ja bych rada a reseni hledam celou tu dobu. Taky je mi proti srsti ji davat na zadek. Ale predstav si situaci, kdyz jdes do kramu. Mam to asi 300 m daleko. Chvalis ji jak je. strasne sikovna jak krasne tape. Najednou si sedne a nejde. Rve, snazis se ji to vysvetlit, ze jdete nakoupit abys mohla uvarit dobrou papu…a ona prida…po ctvrt hodince kdyz si to rozmysli a jde, prijdes do kramu kde se ti vyvali po zemi a zacne vzteky vyhazovat veci z regalu. Cestou zpatky neses dve igelitky a to same, opet se vali po zemi. Golfky neprichazi v uvahu, nebot dostava hysteraky a vylejza z nich. Odrazedlo uz vubec neuspelo, zkousela jsem zpusob jak by to pro ni mohlo byt lepsi…a pak tahnes igelitky, ty postavis, zvednes dite, vezmes igelitky, dite sebou zase flakne o zem a jeci…zkousela jsem ji koupit jablko nebo neco…bez uspechu…ale. jinak diky. Doufam, ze se to zlepsi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
23.9.16 20:41

@Mysis s tím mluvenim sme to měli asi podobně :) tříletou prohlídku jsme dělali na několikrát (doktorka byla taky dost neprijemna). Nám teda pomohla logopedka, ale až ta druhá. Nevím jak ale zaujala ho a dala fajn rady jak na mladého. Kamarádka zase šla s klukem k psycholozce protože kluk je hrozně vztekli a taky jim poradila nějaké figle. Tak zkuste taky někam zajít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
23.9.16 20:43

@jeřáb mala mela poznat obrazky v cekarne :mrgreen: psa pozna, kocku taky ale ona se. zaroven i stydi pred cizejma :mrgreen: kazdopadne se zkusim poradit s nejakym odbornikem…moc.diky vsem za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
23.9.16 20:48

Natoč jí na kameru a pak jí až bude v klidu pus´t… nás to zabralo a je vidět, že se snaží začíná se krotit sama… i videa bylo vidět u mojí dcery, že je jí to líto… výchovou to není mám dětí víc a děla to jen jedna ;) moje se zasekne a prostě NE… JE TO KDO Z KOHO…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.9.16 20:49

No, mám taky vzteklé dítko, doporučuji přečíst zmíněné knížky, mě pomohly.

Příspěvek upraven 26.01.17 v 12:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
23.9.16 20:50

Ahojky, se vzetekáním by jsem si asi raději zkusila poradit s odborníkem psychologem, dcra byla kdysi to same a máme silne adhd, afektivní labilitu a poruchu soustředění, tm tě nechci nijak stašit ale ta moje dělala to samé co tvá. A s tím s pánem adhd to znamenat nemusí ta starší co je adhd spí jako špalek usne kdykoliv a kdekoliv dá i 15 hod v kuse :) Zato prostřední špatně spí od narození a do svých 3 let usnínala okolo 23 hod a budíček mezi 3-4 ranní den co den, vše bylo v porádku dr mi stále říkala vydržte ona dotraje a začne pěknně spát a fakt že ju, dnes má 3 3/4 let a usíná okolo 20 hod a budí se až kolem 6-7 takže vydrž určo taky začně spinkat a pokud se ti to vážbě nezdá a chceš mít jistotu jsou poradnu pro poruchy spánku, tam tě může poslat dětská když ji poprosíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
23.9.16 20:54

Moje dcera také měla pár hysteraků, nevěděla jsem co s ní, sprcha to začala řvát ještě víc. To dělá když je třeba i s tátou nebo babičkou? Když byla s někým jiným byla jako andílek, nesměla jsem tam být já. Pak byla týden u babičky, nevím co jí kdo řekl nebo se stalo, ale od té doby žádné scény se nekonají. Třeba se časem uklidní, asi to chce čas a pro tebe pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
23.9.16 21:18

@Mysis primarne bych resila ten spanek a to, ze nemluvi (prefpokladam, ze se nejak s vami dorozumi -posunky, ukazovani.).
K timu vzteku. Mela jsem doma neskutecnou vzteklounku-mlatila sebou o beton, nabytek. Obdobi vzdoru mela v roce a pul-v te dobe jeste nemluvila. V okamziku, kdy uz jsem regulerne premyslela jakym zpusobem ji narvu do baby boxu, tak jsem dala sanci Naomi Aldort. Jeji metida s. a.l. v.e. nam vsem zachranila dusevni zdravi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
23.9.16 21:24

Pročti si tohle, mě to přijde, že máš dost neurotické dítě, hledala bych pomoc u lékařů či klinice…
 http://www.sancedetem.cz/…pankem.shtml#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
23.9.16 21:55

@rozmaryna1234 dela to. u vsech jen ne. u deti…to je jediny plus asi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
24.9.16 08:01

Jsem vyděšená, kolik lidí tu radí studenou sprchu nebo zmlátit… :,( Jednou jsem dostala studenou sprchu, když mi bylo 5. Dodnes na ni nezapomenu, na ten pocit ponížení a nadřazenosti… naštěstí to nebyl ani jeden z rodičů, jinak bych je v tý době nenáviděla a přidala bych na negaci… :poblion: Já vím, že za to spousta maminek nemůže, jen opakují vzorce, které dostali od svých rodičů a Ti od svých rodičů… ale stejně je mi z toho smutno. Ono věřte mi, že když si člověk uvědomí, jak se na něm toto podepisuje v současném životě, neskutečně špatně se toto a spousta jiných vtlučených „brzd“ v dospělosti láme…

@Mysis Já jsem asi psala příspěvek ve stejné době, tudíž jsem si toho nevšimla :) Pokud ještě nemluví o to víc se pokus napojit se na ní, nacítit. Mluv na ní srdíčkem, bez přetvářky, bez vymýšlení složitých fíglů, které ona stejně prokoukne ;) Vím, že tím co teď napíšu, půjdu proti davu, ale to že ještě nemluví atd… to že není tabulková dle dnešní „normálnosti“ nemusí nutně znamenat, že je divná, nebo nemocná. Ona Ti jen bourá systém, který ty máš třeba vštípený a snaží se ti mermomocí zrcadlit, že se jí nelíbí, že se necítí dobře. A dělá to Tobě, protože Ty jsi její maminka, její nejbližší duše :srdce:

Můj vztah k dětem se hodně změnil a i přes to, jak to cítím, jsou dle mne stále důležité hranice, které jsou pevné, o které se dítě může opřít. Pokud ty se v něj necítíš a jen ustupuješ ve všem, ale vlastně nevíš proč, dítě také nebude pravděpodobně v pohodě, jelikož potřebuje pocit bezpečí :hug: Vím, že můžu znít jako blázen, ale byla jsem myslím si, jedním z „problémovějších“ dětí. Dnes si troufnu říct, že jsem pomalu opak :D

Shrnuto a podtrženo, mám pocit, že se Vás dítě snaží upozornit na to, že je něco špatně. Přesně Vám tu nikdo neodpoví. Zkuste si chování nazrcadlit na sebe a zjistit, co Vám dítě říká. Zkuste se na chvíli odprostit od rozumu a toho co nám vštípil systém.

Hezký den plný pohody přeji všem :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
24.9.16 08:10

Ahoj…mam par rad ktere ti snad pomuzou… :)
Nejsem pro trestani vareckou a studenou sprchu…Zkus radeji kdyz dcerka dostane vztek ji obejmout, pohladit, dat ji pusinku…uvidis ze se na 100 procent uklidni, potichu s ni zacni mluvit..ale pozor, ne diskutovat…casto vidim ze maminky se s detma dohaduji..dite rekne ja chci a maminka ne to nemuzes..a porad dokola…to nevede k nicemu..
Proc mala spinka do deseti rano..ty urcujes rezim, ne prece dite…
A s tim uspavanim bych to zkusila taky jinak…pises ze zhasnes svetlo..ja to u deti delala nasledovne…pripravili si pred koupanim pohadku kterou chteli precist a uz se pak tesili do postylky…druhy den jsme si o pohadce povidali, a ja se jich ptala jake zviratka tam byla, jak se jmenovala apod…zda se mi, ze ve trech letech uz by deti meli poznat snad vsechny zviratka ne jen kocicku a pejska jak pises…
Take me zarazilo, ze nechce sedet v golfkach…tam snad musi sedet kdyz je pripoutana :think: Proste rict ji, ze se jde na nakup a ze cestou se stavime v knihkupectvi a ze sama si muze vybrat knizku kterou si vecer budeme cist…a opet vzbudit pozornost a ptat se ji jakou, ze knizku by chtela, jake zviratka tam asi budou apod…s ditetem ma clovek komunikovat ne zakazovat a trestat..na prvnim miste by jsi mela chvalit…a to i pred tatinek…vis jakou radost to dite potom ma… :D urcite se bude chtit tatkovi pochlubit jaky obrazek nakreslila nebo jakou pisnicku umi…
Ja detem hodne zpivala, takze kdyz jsem mela miminko v kocarku a triletou vedle sebe a nechtela chodit tak jsme si zpivali nebo rikali rikanky, basnicky..hodne se ji libilo polamal se mravenecek…a kdyz byli ospale a protivne tak stacilo obejmout a zazpivat cerne oci jdete spat..a uz spinkali… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.9.16 08:16

Vcera mi chcipnul telefon, jeste jsem psala ohledne te sprchy - pozor na to. Sprcha nema byt v zadnem pripade trest! Ma slouzit k zastaveni pocinajiciho hysterickeho zachvatu. Otazka je, zda to dokazes rozpoznat.Jde o to, ze kdyz vidis, jak dite nabira k zachvatu, zacina se trast, modrat. nereagovat atd.,soupnes ho tak jak je pod sprchu a tim zachvat zarasis.Dite se lekne, zacne vnimat.Pak ho zabalis, obejmes a v klidu vysvetlis, co se stalo.Neco jako kdyz zenska potrebuje v nejake stresove situaci „proplesknout“-jednou jsem to zazila a skutecne mi toto pomohlo.
Jinak ovsem radim pokud mozno zustat v klidu a vysvetlovat, vysvetlovat, i kdyz mas treba pocit, ze ti nerozumi. Pokud moc nemluvi, musis ji pokladat takove otazky, na ktere bude umet odpovedet-jsi nastvana? Pomuze ti, kdyz udelam tohle? Takhle je to dobre? Atd.
A jak jinak-bud dusledna, trvej na svych slovech, na sceny ohledne jsne dane veci nereaguj.Cili dela scenu, zenechce cistit zuby? Nevsimej si ji, pockej, az se vyvzteka a az bude v klidu, zkus to znovu.Chce to hodne trpelivosti, ale ver, ze ji to brzy prejde.

ALE! Opravdu vyres to spani a nocni janceni-neexistuje, aby dite v noci vstalo a litalo po byte! Udrz ji v posteli v klidu za kazdou cenu. A pokud mas pocit, ze to neni v tve moci, urcite si vyzadej nejaka vysetreni, tohle normalni rozhodne neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16453
24.9.16 08:21

@lovethelife Hezky napsane…take nechapu jak nekdo muze serezat dite vareckou…proc :think: ulevi snad jen sobe a diteti to nic neda, jen pocity jake jsi napsala…
s ditetem si budujeme vztah na cely zivot, mame ho respektovat, duverovat mu a brat ho takove jake je…jasne jsou hranice dite a rodic.. ja jelikoz mam uz vetsi deti vidim v praxi, ze ma vychova nese ovoce..mam dve deti v puberte a mame hezky vztah bez nejakych problemu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí