14 letá dcera kouří

21.9.16 14:44

14cti letá dcera kouří atd.

Omlouvám se za anonymitu, ale mám problém.14cti letá dcera kouří a sebepoškozuje se. Nedá si říct chová se hnusně a podrážděně. Nemůžu jí nic říct beztoho anižby se nenaštvala. A navíc kouří a sebepoškozuje se. Už nevím co s ní…To sebepoškozování už se zlepšilo, ale kouří pořád a nevím jak jí v tom zabránit, když najdu cigarety tak je hned vyhodím, ale ona si stejně obstará nové.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
21.9.16 14:47
@verunka156 píše:
Omlouvám se za anonymitu, ale mám problém.14cti letá dcera kouří a sebepoškozuje se. Nedá si říct chová se hnusně a podrážděně. Nemůžu jí nic říct beztoho anižby se nenaštvala. A navíc kouří a sebepoškozuje se. Už nevím co s ní…To sebepoškozování už se zlepšilo, ale kouří pořád a nevím jak jí v tom zabránit, když najdu cigarety tak je hned vyhodím, ale ona si stejně obstará nové.. :,(

Zajdi s ní k psychologovi, pomůže najít jádro pudla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
21.9.16 14:52

No. Taky jsem ve 14 kouřila a vyváděla různé další věci. Nepomohly zákazy, musela jsem z toho vyrůst. Předpokládám, že u vás to bude podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.16 14:53
@Xsvel píše:
No. Taky jsem ve 14 kouřila a vyváděla různé další věci. Nepomohly zákazy, musela jsem z toho vyrůst. Předpokládám, že u vás to bude podobné.

Sebepoškozování myslíš, že je stejná puberťácká póza jako kouření? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
21.9.16 14:57

Trochu OT. Můj švagr vyprávěl, že když jeho máma zjistila, že kouří, koupila karton cigaret, vzala ho na balkon a nutila ho kouřit dokud se nepo… A pak ho nechala zapálit si ještě jednu. On od té doby nekouří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
21.9.16 14:57

A kde na cigarety bere? Těžko jí někdo dá celou krabičku. ;-) takže zatrhnout kapesný, prostě jí nedávat peníze, aby si je nemohla koupit.

Seebepoškozování je v drtivý většině fakt jenom póza, touha po péči a pozornosti rodičů, přestože navenek se chová nepřístupně. ;-)

Objednej jí k psychologovi, a hlavně jí buď mámou - kamarádkou.

• Citovat
  • Upravit
2468
21.9.16 15:00

Jinak souhlasím s psychologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
21.9.16 15:00
@ostlužina píše:
Trochu OT. Můj švagr vyprávěl, že když jeho máma zjistila, že kouří, koupila karton cigaret, vzala ho na balkon a nutila ho kouřit dokud se nepo… A pak ho nechala zapálit si ještě jednu. On od té doby nekouří.

To bych neradila…takovy předávkováni nikotinem neni žádná sranda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.16 15:02

@Padme93 Má kamaráda, který kouří taky a už vydělává. A já jí dávám peníze akorát přesně, když něco potřebuje. Takže kupuje on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
21.9.16 15:08

@unuděná Někdy je. Taky jsem to dělala, i když teď už si ani nedokážu vzpomenout proč. Mám to období v mlze. U psychologa jsem tenkrát byla a jen jsem se mu vysmála. Peníze jsem zádný nedostávala, a presto jsem si cigarety dokazala sehnat.
Chci jenom podpořit zakladatelka, ze i kdyz se to ted zdá beznadějné, tak je docela velka šance, ze slečna přijde k rozumu, vystuduje VŠ a bude z ní slušný člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
21.9.16 15:14

@verunka156 kolik je kamarádovi let? Kdy má čas se s ním stýkat? :? S vaším přístupem bych už tedy řešila i antikoncepci ať jednou nepřijde, že kromě cigaret je s kamarad taky těhotná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.9.16 15:56
@unuděná píše:
Sebepoškozování myslíš, že je stejná puberťácká póza jako kouření? :think:

Tak kouření je z medicínského hlediska forma sebepoškozování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
21.9.16 15:57

@verunka156
Myslím, že byste to ještě měli zkusit vy - rodiče. Dneska se radí psycholog hned na vše, ale tím prvním a hlavním psychologem u dcery, by měla být její máma. Nepřestávej to zkoušet, dej jí najevo, že ti na ní záleží.
Nevím, jak vážné to sebepoškozování je, ale hlavně by se neměla nudit, někde plácat. Zvaž i situaci u vás, je něco co jí trápí?
Kouření bych až tak neřešila, ne to podporovat, ale občas si dal čouda v tomto věku asi každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.9.16 15:57
@Xsvel píše:
@unuděná Někdy je. Taky jsem to dělala, i když teď už si ani nedokážu vzpomenout proč. Mám to období v mlze.

Proč?

Protože se ti vylily hormony… To je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
21.9.16 16:05

Tak bohužel je to v tomto věku asi normální, že bude zkoušet kouřit, otázka je, zda u toho vydrží. Já kouřila cca od 14, trochu mě pak donutil sport to omezit, přestala jsem pak cca ve 30. Zákazy tady bohužel opravdu nic nevyřeší, odstřihnutí od peněz také ne, pokud bude chtít, vždycky si možnost najde. Pokud máš na mysli ještě nějaké další sebepoškozování, tak bych to viděla také na psychologa, předpokládám, že ty už si zkusila vše. Záleží opravdu v jaké je to míře atd., to se takhle nedá soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí