Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dcera - 9 let - již rok bojuje s e.coli v pochve, v moči ji nemá. Nic ji nebolí, nepali, Jen na kalhotách má 1× tydne zluty až zlutozeleny flicek. Pred rokem, když se to poprvé ukázalo, jsme byly na děti. gynde, dostala na týden atb cipky, bylo to děsný, ale dala to, po měsíci však opět flicek. Pak jsme šly k jiné dr.,milejší, opět ze steru potvrzena e. colli. Dostala macmiror mast, úleva, že ne zas cipky. To byl srpen, ale v prosinci zas flicek. A teď v květnu zase…ptala jsem se nyní na prevenci svého gyndr, prý stačí koupel v repiku, cipky u tak malé dívky nedoporučil. Tam budeme zkoušet. Má někdo zkušenost? Co pomohlo vám?
Já teda nevím, ale escherichia coli je ze stolice.. Doporučila bych asi správnou techniku utirani po velké a bude po problému.. Tahle bakterie je citlivá na antibiotika a vyléčí ji vždy… A pokud se stále vyskytuje, buď je to špatnou hygienou a nebo nedostatečnou léčbou, pak bych zvazovala atb celkové…
Tez bych se zamerila na hygienu, vzdy po stolici umyt. Nepouzivat mydla, ani ty intimni, jen vodu. Dale se zamerte na stolici-chodi dcera denne? Pri zacpe se v tlustem streve mnozi bakterie a ty mji pak snadnou cestu do pochvy. Omezte sladke, dala bych dceri probiotika na posileni strev.
Ještě bych doporučila kromě té hygieny nasadit dietu, omezit sladká, protože to je ta výživná půda pro tuto bakterií, dále se nekoupat, ale jen sprchovat, vyhodit všechna mýdla a buď používat jenom vodu nebo na intimní hygienu a nebo mě ještě napadá, že může mít špatnou mikroflóru v pochvě, která je více náchylnější, ale to musíte probrat s gynekologem…
@misicka0607 píše:
Ještě bych doporučila kromě té hygieny nasadit dietu, omezit sladká, protože to je ta výživná půda pro tuto bakterií, dále se nekoupat, ale jen sprchovat, vyhodit všechna mýdla a buď používat jenom vodu nebo na intimní hygienu a nebo mě ještě napadá, že může mít špatnou mikroflóru v pochvě, která je více náchylnější, ale to musíte probrat s gynekologem…
Bohužel už vše děláme, Jen sprcha, po každé stolici také sprcha, Jen intim dětské mydlo nebo jen voda…sladke občas má..
Tak to potom zkusit se zeptat na tu mikroflóru… A ještě mě napadá, moč vám vyšetřovali? Někdy může být escherichia i v močovem ústrojí, zda to ohnisko nebude odtama…
@misicka0607 píše:
Tak to potom zkusit se zeptat na tu mikroflóru… A ještě mě napadá, moč vám vyšetřovali? Někdy může být escherichia i v močovem ústrojí, zda to ohnisko nebude odtama…
Právě vysetrovali a moc má cistou ![]()
@P. Uff
tak už mě jenom napadá zkusit jiná probiotika a nebo, ale teď nevím jak je to u dětí imunolecbu-wobenzym nebo něco na ten způsob…
Co roupy? Oni totiž mohou z konečníku zatáhnout bakterie do pochvy, některé děti nemusí mít klasické příznaky. Často se to projevuje právě výtokem.
Nesmí se koupat ve vaně, ale jen ve sprše. Jak dostane menses, mělo by se to upravit. Do té doby jsou dívky na infekci náchylnější. Pochvu osídlí odolnější mikroflóra a bude po problému. Dcera na to trpěla taky. Prosím anonym kvůli dceři.
@Anonymní píše:
Nesmí se koupat ve vaně, ale jen ve sprše. Jak dostane menses, mělo by se to upravit. Do té doby jsou dívky na infekci náchylnější. Pochvu osídlí odolnější mikroflóra a bude po problému. Dcera na to trpěla taky. Prosím anonym kvůli dceři.
Dekuji
@P. píše:
Dekuji
U gynekologa mi bylo hrozně nepříjemné zvedlé obočí sestry, že se určitě špatně utírá. Mohla bych odpřísáhnout, že se utírala dobře, věděla jsem, že je to základ. Cítila jsem se jak nějaký sociální případ. Problém byla nakonec asi ta vana. Pak už byl relativně pokoj. Ale horor se zaváděním Macmiroru mám před očima doteď.
@Anonymní píše:
U gynekologa mi bylo hrozně nepříjemné zvedlé obočí sestry, že se určitě špatně utírá. Mohla bych odpřísáhnout, že se utírala dobře, věděla jsem, že je to základ. Cítila jsem se jak nějaký sociální případ. Problém byla nakonec asi ta vana. Pak už byl relativně pokoj. Ale horor se zaváděním Macmiroru mám před očima doteď.
Ano, já taky na 10 dní s čípky nikdy nezapomenu…je fakt, že vana byl asi vždy spouštěč, když o tom přemýšlím…tak ráda se koupe, že vždy po pár měsících ji to na chvilku dovolím…ach jo…