Dcera a matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42859
6.5.21 17:07

A nemůžeš bydlet někde, kde budeš mít klid na učení? Prarodiče, kamarádka,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
6.5.21 17:15

:hug:
víc nemám co dodat..
je mi vždy líto, když někdo prožívá to, co kdysi já.. u nás tedy plus nadávky a fyz. násilí.. ale s prací to bylo stejně + péče o sourozence (spočívající v 24/7 jen mimo hodiny, kdy jsem byla ve škole) + od 4.třídy jsem doma už myla všechna okna jen já (4.patro) + denní i víkendové úklidy.., když jsem se chtěla najíst, tak jsem si šla něco koupit (vařila jen v sobotu a v neděli a jinak do obchodu moc nechodila, v lednici jen okurky a hořčice)..
Některé ženy prostě neumí být milující maminky, měla by být ráda, že studuješ a ještě bridáduješ, v takovém případě by mi stačila jen občasná menší pomoc + úklid sama po sobě…
Snaž se brzo osamostatnit (já utekla v 17 a ještě to bylo pozdě)… ona lepší nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
6.5.21 17:27
@Anonymní píše:
Ahojky, jdu si pro radu.
Je mi 19 let a bydlím u mámy doma, protože ještě studuji a nemám peníze na vlastní bydlení. Dopoledne škola, odpoledne brigáda. Doma funguji, uklízím, peru, vařím, prostě tak nějak všechno, ale mojí mamce to pořád přijde jako málo. Ona si to představuje tak, že já budu dělat všechno a ona nic, protože ona se o mě přeci starala, když jsem byla malá, tak jí to musím vrátit. (Podotýkám, že do úklidu se zapojuju od základky a takhle všechno dělám už od začátku střední)
Stane se třeba, že mám opravdu hodně věcí do školy, pak jdu na brigádu a nestihnu udělat pračku, vrátím se z brigády v 8 večer cca a ona mě seřve, že jsem nevděčná a ať se odstěhuju pryč, když mi přijde, že po mě chce moc. Bavila jsem se o tom s kamarádkama a taky doma pomáhají, ale není to takový extrém. U mě není den, kdy bych si mohla odpočinout, jsem opravdu už unavená.
Chtěla jsem mamce už několikrát navrhnout, že bychom si mohly rozdělit povinnosti doma 50/50 a dělat každá stejně, jenže mě vždycky utne, než stihnu něco říct.
Bydlíme v rodinném domě samy dvě, takže úklidu a práce je opravdu dost.
Teď to vypadá tak, že já dělám doma všechno, mamka občas uvaří, ale ten velký úklid dělám já.
Teď mě čeká maturita a fakt nemám čas na úklid a vaření a akorát se stresuju, hrozně málo spím.
Plánuju jít na vejšku a na kolej, šetřím si peníze, protože doma nic nedostanu, ale potřebuju to tady ještě chvíli zvládnout a nějak přetrpět, jenže jsem fakt unavená.
Myslíte si, že toho chci hodně a že jsem nevděčná? Potřebuju názor třeba od někoho, kdo má k mojí mámě věkově blíž.
Omlouvám se za anonyma, nechci, aby mě někdo poznal.

Tvoje matka je ležící invalida, který nemůže nic dělat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.21 17:31
@Alušáček píše:
Nejsi nevdecna, tvoje máma je asi trochu divna.. Moje dcera a námi bydlela do 21let a měla jedinou povinnost uklízet si po sobě, vše ostatní bylo dobrovolné.. Coz neznamená, že doma nic nedělala, normálně se zapojila a udělala co bylo třeba, často uvařila, prohlídka mladší sestru.. Ale třeba pračku myslím poprvé zapla až ve své domacnosti :D

Takhle to má právě většina mých kamarádek a chtěla bych to tak taky. Děkuju moc všem za podporu, aspoň vím, že nejsem úplně mimo. Mamce to vždycky jako v klidu řeknu, jenže ona na mě hned křičí. Bohužel nemám ke komu jinému jít, tatínek mi umřel a babička má malý byt, občas k ní teda chodím přespávat, když je toho na mě moc, jenže to pak mamka zahájí vydíraní a musím se vrátit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.21 17:32
@Uslava píše:
Tvoje matka je ležící invalida, který nemůže nic dělat?

Normálně zdravý člověk, práci má v pohodě a chodí běhat.

• Citovat
  • Upravit
56505
6.5.21 17:32
@Anonymní píše:
Takhle to má právě většina mých kamarádek a chtěla bych to tak taky. Děkuju moc všem za podporu, aspoň vím, že nejsem úplně mimo. Mamce to vždycky jako v klidu řeknu, jenže ona na mě hned křičí. Bohužel nemám ke komu jinému jít, tatínek mi umřel a babička má malý byt, občas k ní teda chodím přespávat, když je toho na mě moc, jenže to pak mamka zahájí vydíraní a musím se vrátit.
Čím tě vydírá?
Asi nemá svůj život.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.21 17:34
@Lucy75 píše: :hug:
víc nemám co dodat..
je mi vždy líto, když někdo prožívá to, co kdysi já.. u nás tedy plus nadávky a fyz. násilí.. ale s prací to bylo stejně + péče o sourozence (spočívající v 24/7 jen mimo hodiny, kdy jsem byla ve škole) + od 4.třídy jsem doma už myla všechna okna jen já (4.patro) + denní i víkendové úklidy.., když jsem se chtěla najíst, tak jsem si šla něco koupit (vařila jen v sobotu a v neděli a jinak do obchodu moc nechodila, v lednici jen okurky a hořčice)..
Některé ženy prostě neumí být milující maminky, měla by být ráda, že studuješ a ještě bridáduješ, v takovém případě by mi stačila jen občasná menší pomoc + úklid sama po sobě…
Snaž se brzo osamostatnit (já utekla v 17 a ještě to bylo pozdě)… ona lepší nebude.

To mě mrzí..u nás teda fyzické násilí nikdy, ale nadávky jsou na denním pořádku bohužel..obdivuji vás, že jste zvládla utéct v 17, já to ještě vydržím tu chvilku a pak už budu mít snad klid.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.21 17:37

Kdyz jsem pri studiu bydlela u mamky tak jsem teda varila, mamka neumi a nebavi ji to( jsem za to rada) ale zase ji bavi vsechno lestit takze k tomu mne ani nepustila :D A samozrejme jsem uklizela a prala si svoje veci. Jinak o vikendu jsme se nejak o vetsi uklid a zahradu podelily. Tvoje mamka nechodi do prace? Nejak bych to do zari preklepala a pak sla na tu kolej. Ted ma byt hezky tak se muzes ucit venku, i to je lepsi :palec:

• Citovat
  • Upravit
2031
6.5.21 17:38

Držím palce, ať to vydržíš do té koleje, pak bude líp :hug: Mně se jako studentce taky hodně ulevilo, když už jsem vypadla z domu. A to rodiče neměli zdaleka takové požadavky. Neočekávali rozhodně takový úklid. Vlastně když si to tak uvědomím zpětně, my jsme si na střední tak maximálně uklidili svůj pokojíček a vynesli koš. Což vlastně taky není ideální. Teď si říkám, že od osmnáctileté bych očekávala asi větší pomoc. No každopádně, tvoje máma má opravdu přehnaná očekávání, zvláště, když ještě chodíš na brigády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
6.5.21 17:40
@Havlova píše:
Dcera 15 let. Umí vyprat, vyžehlit, uvařit. Dělá to na požádání. Uklízí koupelnu, teď se mnou myla okna. Při úklidu si dělíme práci. Tím, že dospělá žena neumí zapnout pračku bych se nechlubila.

Na zapnutí pračky není co umět, prostě se zmáčkne knoflík. Nechápu proč zdurazňuješ žena? U syna by to bylo jiné? 8o když se tak dělíš s dcerou, co dělá manžel? Neměla by ses spíš dělit s ním? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
6.5.21 17:42
@Anonymní píše:
Dcera 24 let, studuje. Jediný co dělá, že utře nádobí, občas pověsí prádlo, pračku zapnout neumí. Skoro o vše jí říkám.

Dospělá ženská na mamahotelu… Hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
6.5.21 17:48
@Sisika9 píše:
Na zapnutí pračky není co umět, prostě se zmáčkne knoflík. Nechápu proč zdurazňuješ žena? U syna by to bylo jiné? 8o když se tak dělíš s dcerou, co dělá manžel? Neměla by ses spíš dělit s ním? :think:

Pracuje na zahradě, v dílně, dodělává zakázky, udržuje dům, teď renovuje verandu. Že by to měla dělat dcera? :think: A ano, u mladého muže by mě nepřekvapilo, že neumí roztřídit prádlo, rozeznat, co na 60 a co na 40, co s předpírkou. Stejně tak jako by mě u mladé ženy neudivilo, že si neporadí s bouracím kladivem nebo cirkulárkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
6.5.21 17:54

Je mi 26, nedávno jsem dostudovala. Domácí povinnosti jsem neměla nikdy žádné, vše fungovalo na dobrovolnosti. A vše jsem dělala až tehdy když jsem měla čas, škola u nás byla.na prvním místě. Když bylo potřeba, myla jsem koupelnu a záchod, vysávala, myla nádobí, uklízela svůj pokoj, žehlila, zalévala zahradu, okopávala, myla okna. Ale jak říkám, až když na to zbyl čas, prostě člověk viděl, že je to potřeba, tak to udělal. Tuhle vojnu, kterou někteří rodiče nastavují doma, fakt nechápu. Jak kdyby si potřebovali pořídit otroky do domácnosti :roll:. Zvážila bych maturitu, odstěhovat se a podat žalobu na výživné, pokud to nepůjde po dobrým. Vztahy budou nanic, ale to už stejně jsou, jestli jsem dobře pochopila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.21 18:26

@jahuhudka Tak já se tím rozhodně nechlubím, na to nic k chlubení není. Reaguji na zakladatelku…Ptá se na zkušenosti, názory.

• Citovat
  • Upravit
3792
6.5.21 18:27
@Havlova píše:
Pracuje na zahradě, v dílně, dodělává zakázky, udržuje dům, teď renovuje verandu. Že by to měla dělat dcera? :think: A ano, u mladého muže by mě nepřekvapilo, že neumí roztřídit prádlo, rozeznat, co na 60 a co na 40, co s předpírkou. Stejně tak jako by mě u mladé ženy neudivilo, že si neporadí s bouracím kladivem nebo cirkulárkou.

Místo šikanování dětí se nauč říkat ne. Barnevernet na takové… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová