Dcera chce k tátovi, když jí vychovávám

Anonymní
15.11.22 21:39

Dcera chce k tátovi, když jí vychovávám

Ahoj všichni.
Chtěla bych znát názor, jak reagovat. Dcera má 5 a máme ji s ex ve střídavé péči. Asi 3 x se stalo, že když mezi mnou a jí došlo k nějaké nepohodě- dostala kázání, že neposlouchá, něco jsem jí zakázala a pod…, tak se nafoukne a chce k tátovi. Poprvé to tnulo opravdu do živého ( zvlášť když on rodinu rozbil) ale polkla jsem slzy a řekla jí, že jiz mám moc ráda a je mi líto, že chce být jen u táty, ale může… To hodila vice rychle zpátečku. Dnes sd to odehrálo znovu a s větším dramatem - balení batůžku a odchod na chodbu a ještě si zakřičela, že jak chci, že už jde po schodech… Pro mě fakt děs. Má někdo tip, jak v takové situaci reagovat. Mě to samozřejmě hrozně mrzí a zraňuje a ona to zřejmě ví a proto to dělá 😔

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15423
15.11.22 21:53

Bereš si to moc osobne, když jí dá kázání táta, bude naopak chtít k tobě. Pamatuju si, že dcera v tomto věku, když se jí něco nelíbilo, balila batůžek, že půjde bydlet k babičce. :D Ani už nevím jak přesně jsem tenkrát reagovala, většinou jsme se tomu za pár minut zasmaly a nikam se samozřejmě nestěhovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
15.11.22 21:53
@Anonymní píše:
Ahoj všichni.
Chtěla bych znát názor, jak reagovat. Dcera má 5 a máme ji s ex ve střídavé péči. Asi 3 x se stalo, že když mezi mnou a jí došlo k nějaké nepohodě- dostala kázání, že neposlouchá, něco jsem jí zakázala a pod…, tak se nafoukne a chce k tátovi. Poprvé to tnulo opravdu do živého ( zvlášť když on rodinu rozbil) ale polkla jsem slzy ařekla jí, že jiz mám moc ráda a je mi líto, že chce být jen u táty, ale může… To hodila vice rychle zpátečku. Dnes sd to odehrálo znovu a s větším dramatem - balení batůžku a odchod na chodbu a ještě si zakřičela, že jak chci, že už jde po schodech… Pro mě fakt děs. Má někdo tip, jak v takové situaci reagovat. Mě to samozřejmě hrozně mrzí a zraňuje a ona to zřejmě ví a proto to dělá 😔

mám radu, říct jí na rovinu, že když má čas s tebou, tak k tátovi nemůžea naopak…vůbec si jí neměla dávat možnost, že může jít k tátovi… to vytučněné byla fakt chyba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
15.11.22 21:57
@Alušáček píše:
Bereš si to moc osobne, když jí dá kázání táta, bude naopak chtít k tobě. Pamatuju si, že dcera v tomto věku, když se jí něco nelíbilo, balila batůžek, že půjde bydlet k babičce. :D Ani už nevím jak přesně jsem tenkrát reagovala, většinou jsme se tomu za pár minut zasmaly a nikam se samozřejmě nestěhovala…

ty jo, pravda u nás taky proběhlo několikrát, že jsme hrozný rodiče a že bude syn bydlet u babičky…ale já mu rychle vysvětlila, že má smůlu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.11.22 22:05

Naše dítě v tomhle věku chtělo jít bydlet k babičce, když nebylo po jejím. :mrgreen:

Nebrat si to osobne. Vysvětlit ji, že domluva/rozsudek je takový a takovy. A že u táty si stejně nemůže dělat, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
15.11.22 22:14

Hele, já si ještě pamatuju, když mi byly tak 2-3 a máma se na mě za něco rozčilovala, začala jsem plakat a volat „tati!“ a když na mě křičel táta, tak jsem volala „mami!“.
Prostě jsem nechtěla rodiče, co na mě křičí. A to naši bydleli spolu normálně.
Takže si to rozhodně neber nějak osobně, dítě se s tebou necítí bezpečně, když na něj křičíš nebo se zlobíš. Zkus to příště tak, aby se to dcery nedotklo a zároveň se poučila. Pokud jsi si jistá, že dcera k tomu nemá důvod (nekřičíš, nevyhrožuješ, nerozčiluješ se, nenadáváš jí), tak jí prostě řekni, že o tom, kde bude bydlet rozhoduješ ty a táta, že ona je na to ještě malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7536
15.11.22 22:14
@Anonymní píše:
Ahoj všichni.
Chtěla bych znát názor, jak reagovat. Dcera má 5 a máme ji s ex ve střídavé péči. Asi 3 x se stalo, že když mezi mnou a jí došlo k nějaké nepohodě- dostala kázání, že neposlouchá, něco jsem jí zakázala a pod…, tak se nafoukne a chce k tátovi. Poprvé to tnulo opravdu do živého ( zvlášť když on rodinu rozbil) ale polkla jsem slzy a řekla jí, že jiz mám moc ráda a je mi líto, že chce být jen u táty, ale může… To hodila vice rychle zpátečku. Dnes sd to odehrálo znovu a s větším dramatem - balení batůžku a odchod na chodbu a ještě si zakřičela, že jak chci, že už jde po schodech… Pro mě fakt děs. Má někdo tip, jak v takové situaci reagovat. Mě to samozřejmě hrozně mrzí a zraňuje a ona to zřejmě ví a proto to dělá 😔

a já bych s klidem reagovala: " tak dobře jedeme.. i nasedla do auta a klidně ji tam odvezla…ať si to pak „vyžere“ u tatínka vysvětluje mu proč je tady… proč přijela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.22 23:50

Par krat jsem tohle udelala mame ja.
je mi to lito. protoze dnes uz vim, jak moc ji to ublizovalo.
tehdy ji nekdo ze socialky poradil, at mi da kufr a rekne, ze se muzu zbalit.
Zaradila jsem zpatecku a uz nikdy nerekla, ze jdu k tatovi

• Citovat
  • Upravit
36179
16.11.22 00:38

Taky mě naše holka řekne, že jsem zlá. Tak ji začnu popisovat jak se zlý mámy chovají k dětem a hned je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
16.11.22 01:18

Ke mně se jednou takhle chtěl stěhovat desetiletý kamarádů kluk. Samozřejmě z toho nic nebylo, rodiče se tvářili, že klidně, brzy si to rozmyslel. Taky jsem mu řekla, že budu ráda, ale popravdě nevím, co bych s ním dělala, svoje děti zatím nemám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
16.11.22 06:28

Tak ono i hodne zalezi, jestli jste ve vychove s expartnerem za jedno. Pokud ji vychovavate stejne a neni to, ze maminka neco zakaze, ale kdyz je u tatinka, tak se to muze, tak bych se s expartnerem domluvila a pokud by nastala takova situace, ze chce k tatinkovi, tak bych horlive souhlasila: Pojd, zavolame tatinkovi, vsechno mu to rekneme, co se deje a cekala bych, az dostane druhe kazani od nej.Tim si dcera ujasni, ze nikde neni trava zelenejsi. Ale to musi byt tatinek spolupracujici…jinak je to boj s vetrnymi mlyny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
16.11.22 06:35

Pravděpodobně normální. Já po našich chtěla aby mě vysadili na benzince na dálnici s tím, že budu čekat, až si mě najde nová hodnější rodina :lol: Doopravdy jsem měla rodiče vždycky stejně ráda (i v tu chvíli, kdy jsem tohle říkala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
16.11.22 07:11
@Anonymní píše:
Ahoj všichni.

Taky to párkrát zkoušeli, oboustranně. Když dostali informací, že na druhé straně je stejný názor na jejich " prohresek", tak si to tak bylo po stěhování. Reagovala jsem tak, jako ty- že mi to mrzí, ale trvám na tom, že se mi nelíbí, co udělali před tím. Ale až zavolají tátovi, můžou to řešit i s tátou. Případně se můžem dohodnout, že budou u nej. no, zavovlali, dostali taky kartáč a bylo po stěhování.

Příspěvek upraven 16.11.22 v 08:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
16.11.22 07:13
@Rebísek píše:
Tak ono i hodne zalezi, jestli jste ve vychove s expartnerem za jedno. Pokud ji vychovavate stejne a neni to, ze maminka neco zakaze, ale kdyz je u tatinka, tak se to muze, tak bych se s expartnerem domluvila a pokud by nastala takova situace, ze chce k tatinkovi, tak bych horlive souhlasila: Pojd, zavolame tatinkovi, vsechno mu to rekneme, co se deje a cekala bych, az dostane druhe kazani od nej.Tim si dcera ujasni, ze nikde neni trava zelenejsi. Ale to musi byt tatinek spolupracujici…jinak je to boj s vetrnymi mlyny…

Jáyslim, že není tak ani nutná jednotnou, jako respekt. Je jedno, že u táty je to jinak. Ale u táty to tak je a já to nepodrejvam, nerozhoduje ( minimálně ne před detma), když uz, tak to řeším přímo s chlapem, pokud už mi to přijde přes čáru. Ale určitě mě něco každý jinak a nepřijde mi to nějak zásadní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
16.11.22 07:17
@welovefashion píše:
mám radu, říct jí na rovinu, že když má čas s tebou, tak k tátovi nemůžea naopak…vůbec si jí neměla dávat možnost, že může jít k tátovi… to vytučněné byla fakt chyba

Tak záleží, jak toaji jinak nastavené. U nás samozřejmě muzpu i v jiných situacích k tátovi. Takže proč by nemohli i teď. Ale nerozhoduje o tom jen oni, je třeba se dohodnout. A hlavně řešit, zda je to důvod ke stěhování k tátovi a zda to jejich problém vyřeší.
Ale argument, že když maji byt u mámy, tak nemůžou k tátovi, by byl v náš případě prostě blbost. Minimálně k jednání to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí