Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Micaella22 píše:
To zjistis podle dochazky. Nemaji to online? Pod heslem, ktery ti da tridni, uvidis tam i znamky. Js bych na to sla z druhy strany- nechces studovat? Ok tak si jdi delat co chces. Bude cucet a doufam, ze uplne obrati, skolu dodela.
Třídní jí bez souhlasu žádné heslo nedá. Tedy neměla by. A dcera si zjevně už teď dělá co chce ![]()
@hanka.br. píše:
I když ti to určitě rve srdce, pokud je plnoletá, nech ji, ať si tu pusu nabije. Střední škola není nic, co by se nedalo dokončit později - komplikovaně, ale dá se. Ona sama musí přijít na to, proč vzdělání potřebuje, až se bude chtít uživit. Jako moc asi nenaděláš.
Přesně tak. Tu pravou lásku jí prokážeš právě tak, že jí necháš udělat její vlastní rozhodnutí.
@Anonymní píše:
Ahoj. Nevím kam napsat.. pod anonymem proto, že tu znám dost mamin. Dcera je plnoletá a studuje 4 ročník střední školy. Bydlí u přítele a ze školy chce odejít. Co můžu udělat? Domu se vrátit nechce. Prý mi ani neřekne, pokud odejde. Dají mi ze školy vědět o ukončení? Dá se něco udělat aby se vrátila domu nebo aby jí nedovolili odejít? Nějak třeba právní cestou? Trvalé bydliště má stále u nás. Už nevím co mám dělat.
Zkus ji v klidu domluvit ohledně školy. Jinak ať si jde. Škola má ale prioritu. Dokončit se dá, ale není to jednoduché a je to zbytečný problém do života. Taky ji řekni, že doma má vždycky místo a nerozcházejte se ve zlém. Měla by se přihlásit k trvalému pobytu tam, kde bydlí. Chce být dospělá, tak to musí brát se vším všudy.
Dokončování SŠ v 19 nebo 20 je problém. Pokud nemá dítě rozumné učitele, nemusí ti vůbec poskytovat informace. Já měla štěstí. Třídní učitelka dětí vždy napsala e-mail pokud nedorazily do školy. Promluv si s dcerou. Nechala bych ji odstěhovat a snažila se jí přesvědčit, aby školu dokončila.
Je to jen její věc (předpokládám, žě je jí 18+). Dozvíš se to pouze v případě, že je to soukromá škola a ty ji platíš, pak ti přestanou posílat faktury - podle toho na to přijdeš.
Bohuzel neudelas vubec nic. Nepomuze ani, kdyz se ji bude povidat, ze si po… zivot, jestli nema bunky na podnikani, tak bude nejaka pomocma … cosi. Jednou ji dojde, ze udela chybu.
Jedine se spojit s tim pritelem mlade, aby ji podporil, ze ma zustat ve skole.
achjo.. smutný příběh.. ale jak tu už zaznělo - není první ani poslední.. přijde na to časem.. teď asi nemáte tak dobrý vztah, že by poslechla.. žádný právní nárok bohužel na informace nemáte.. já utekla v 17 (ale teda k babičce a měla jsem už po maturitě).. dnes děti vychází základku v cca 15, střední v 19, tak to tak vypadá… někde se asi stala chyba, silou to ale teď nespravíte..
@Kelsey píše:
Jedine se spojit s tim pritelem mlade, aby ji podporil, ze ma zustat ve skole.
Dobrý nápad. Stejně se hrabe do rodiny, tak proč ne. ![]()
@Deluxe27 píše:
Prosím ? Je plnoletá a sveprávná ne ?
Plnoletost se ale vubec nemusi rovnat zdravemu rozumu
Asi nemas deti co. Kazdy mame zalezi na diteti, i kdyz uz je davno dospele, kor kdyz dela voloviny. Jako ze odejit pred maturitou ze skoly volovina je…
@Pajka89 To taky nikdo netvrdi… Plnoletost a svepravnost pouze znamena, ze ji v te pitomosti nezabranis.
@Pajka89 a kdyz ji mama pravne donuti neodejit, jiste odmaturuje s vyznamenanim…
Tady snad nikdo nezpochybnuje, ze je to volovina, ale tezko s tim ta mama neco muze udelat
@divine woman píše:
Dokončování SŠ v 19 nebo 20 je problém. Pokud nemá dítě rozumné učitele, nemusí ti vůbec poskytovat informace. Já měla štěstí. Třídní učitelka dětí vždy napsala e-mail pokud nedorazily do školy. Promluv si s dcerou. Nechala bych ji odstěhovat a snažila se jí přesvědčit, aby školu dokončila.
Nemá rozumné učitele?
Co je rozumného na nezákonném chování?