Dcera chce odejít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.10.18 19:08

Dcera chce odejít

Ahoj. Nevím kam napsat.. pod anonymem proto, že tu znám dost mamin. Dcera je plnoletá a studuje 4 ročník střední školy. Bydlí u přítele a ze školy chce odejít. Co můžu udělat? Domu se vrátit nechce. Prý mi ani neřekne, pokud odejde. Dají mi ze školy vědět o ukončení? Dá se něco udělat aby se vrátila domu nebo aby jí nedovolili odejít? Nějak třeba právní cestou? Trvalé bydliště má stále u nás. Už nevím co mám dělat. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21.10.18 19:13

Jediné, co můžeš dělat je domluvit se s dcerou po dobrém. A do školy snad chodíš na rodičák. Můžeš se domluvit s třídním učitelem, aby tě informoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
21.10.18 19:13

Je plnoletá, ze školy ti už nikdo nic nedá vědět. Teď už je to všechno jenom na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.10.18 19:14

I když ti to určitě rve srdce, pokud je plnoletá, nech ji, ať si tu pusu nabije. Střední škola není nic, co by se nedalo dokončit později - komplikovaně, ale dá se. Ona sama musí přijít na to, proč vzdělání potřebuje, až se bude chtít uživit. Jako moc asi nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1282
21.10.18 19:15

Ona muze ve skole podepsat, ze si nepreje, aby rodice byli informovani o prubehu studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
21.10.18 19:18

A ten přítel by ji nemohl nějak domluvit? On pracuje? Promluvila bych si dcerou, ten půl rok by už snad zvládla. Ale je to opravdu na ni, jak se rozhodne. Litovat toho s největší pravděpodobností bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
21.10.18 19:18

Těžko radit v takové situaci. I kdyby plnoletá nebyla, a nechtěla studovat, ty ji k tomu nedonutíš. Pokud se chce postavit na svoje nohy, nepožaduje alimenty, tak zřejmě vyletěla z hnízda a nic s tím neuděláš. Jediné, co bych jí s klidem vysvětlila je to, že jednou bude litovat, že se na to před maturou vyflákla. Však nebude první ani poslední. A za pár let sama pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
21.10.18 19:29

Očividně nemáte moc dobrý vztah, když ti ani nechce říct pokud ze školy odejde. Takže možná bych zkusila zapracovat nejdřív na vašem vztahu, pokud je špatný jak si myslím, tak tě aktuálně neposlechne už jen z principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
21.10.18 19:30
@Anonymní píše:
Ahoj. Nevím kam napsat.. pod anonymem proto, že tu znám dost mamin. Dcera je plnoletá a studuje 4 ročník střední školy. Bydlí u přítele a ze školy chce odejít. Co můžu udělat? Domu se vrátit nechce. Prý mi ani neřekne, pokud odejde. Dají mi ze školy vědět o ukončení? Dá se něco udělat aby se vrátila domu nebo aby jí nedovolili odejít? Nějak třeba právní cestou? Trvalé bydliště má stále u nás. Už nevím co mám dělat. :(

Pokud je plnoletá, žádná právní cesta neexistuje. I škola musí mít na podávání informací její souhlas.

• Citovat
  • Upravit
3023
21.10.18 19:35

To zjistis podle dochazky. Nemaji to online? Pod heslem, ktery ti da tridni, uvidis tam i znamky. Js bych na to sla z druhy strany- nechces studovat? Ok tak si jdi delat co chces. Bude cucet a doufam, ze uplne obrati, skolu dodela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
21.10.18 19:41
@Anonymní píše:
Ahoj. Nevím kam napsat.. pod anonymem proto, že tu znám dost mamin. Dcera je plnoletá a studuje 4 ročník střední školy. Bydlí u přítele a ze školy chce odejít. Co můžu udělat? Domu se vrátit nechce. Prý mi ani neřekne, pokud odejde. Dají mi ze školy vědět o ukončení? Dá se něco udělat aby se vrátila domu nebo aby jí nedovolili odejít? Nějak třeba právní cestou? Trvalé bydliště má stále u nás. Už nevím co mám dělat. :(

Nikdo Vám nic neřekne je plnoletá. Akorát přijde dopis o ukončení studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
21.10.18 19:42

A jaky mate vztah? Jedine co se da delat je rict v klidu svuj nazor a prijmout jeji rozhodnuti a nerozejit se ve zlem.

• Citovat
  • Upravit
8851
21.10.18 19:49

Pokud ji přítel tak dobře uživí, že od vás nic nepotřebuje…Je mi lito, ale domácnost da zabrat a moc se neslučuje s denním studiem a přípravou k maturitě. Možná si myslí, že by ji stejně neudělala, tak to vzdává předem. Na jaké je škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
21.10.18 19:51
@Anonymní píše:

Kdyz to budes lamat pres koleno, tak to bude horsi. Ukonceni studia uz je jen dusledek. Chce to zapracovat v pricine. Tudiz vztah mezi vama. Uz jen to, ze nebydli u tebe je chyba a uz to si mela resit. Ted uz je pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
21.10.18 19:58

To mate tak spatny vztah,ze ti to ani nechce rict? Jestli si nerozumite tak kazda rada draha,zadniu právní moznost jak ji donutit dostudavat nemas. Pozvala bych dcerku na kafe a pokusila bych si s ni promluvit,co planuje,jak vidi svuj zivot po odchodu ze skoly, vysvetlila ji,ze z ni nikdy nic nebude a vzdycky bude delat tu nejpodradnejsi praci za malo penez..... Ze zkusenosti vim,ze i nektere „deti“ v petadvaceti si svuj zivot predstavuji dost nerealne a naivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová