Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hesnom píše:
Ona muze ve skole podepsat, ze si nepreje, aby rodice byli informovani o prubehu studia.
Presne tak a ucitele to musi respektovat, muze si psat i sama omluvenky uz.
@Anonymní píše:
Ahoj. Nevím kam napsat.. pod anonymem proto, že tu znám dost mamin. Dcera je plnoletá a studuje 4 ročník střední školy. Bydlí u přítele a ze školy chce odejít. Co můžu udělat? Domu se vrátit nechce. Prý mi ani neřekne, pokud odejde. Dají mi ze školy vědět o ukončení? Dá se něco udělat aby se vrátila domu nebo aby jí nedovolili odejít? Nějak třeba právní cestou? Trvalé bydliště má stále u nás. Už nevím co mám dělat.
Tak to je mi líto,chápu naprosto tvé pocity. Zažila jsem to samé se synem.Take chtěl ukončit školu,úplně zblbnul.A 100% to přikládám zamilovaní do úplně příšerné holky,která ho stahovala. Nemohla jsem nic.Jen jsem mu neustále promlouvala do duše a měla hovor i s ní.Stredni byla za trest,příšerne znamky,málem propadl,málem ho vyhodili a nakonec chtěl odejít sám. Naštěstí prozřel na poslední chvili,na škole zůstal,maturitu udělal naprosto skvěle a jako nic.Pak u dělal prijimacky na obě Vš a nyní končí VS obor Bc. zdravotnický záchranář a při zaměstnání bude dodělávat Mgr.
Takže snad i u vás dopadne vše v pořádku a dcera přijde na to,jak by si zničila život.Drzim palce!
@Gábííí píše:
Tak to je mi líto,chápu naprosto tvé pocity. Zažila jsem to samé se synem.Take chtěl ukončit školu,úplně zblbnul.A 100% to přikládám zamilovaní do úplně příšerné holky,která ho stahovala. Nemohla jsem nic.Jen jsem mu neustále promlouvala do duše a měla hovor i s ní.Stredni byla za trest,příšerne znamky,málem propadl,málem ho vyhodili a nakonec chtěl odejít sám. Naštěstí prozřel na poslední chvili,na škole zůstal,maturitu udělal naprosto skvěle a jako nic.Pak u dělal prijimacky na obě Vš a nyní končí VS obor Bc. zdravotnický záchranář a při zaměstnání bude dodělávat Mgr.
Takže snad i u vás dopadne vše v pořádku a dcera přijde na to,jak by si zničila život.Drzim palce!
To je moc dobře, že syn dostal rozum. Já mám taky doma jeden zatím jen „záchranářský sen.“ Tak držíme palce. ![]()
v takto zoufale situaci bych byla ochotna jí snad za předložení maturitního vysvedceni nabudnout penize. vychovne to neni ani trochu, to vím…ale taky vím, že dřív nebo pozdeji toho litovat proste bude a taky vím, že horko tezko se do toho bude vracet. radeji bych decku dala penize, nez aby se mi za dva-tři roky domů vrátila dcera s deckem, ne-li dvema a dodelanou jen zakladkou.
jasne, treba ten jejich vztah bude mit happy end, a ona nebude muset ani nikdy makat a ten jeji si ji bude doma vydrzovat, ale ta sance je tak mala ![]()
klidne at se k nemu nastehuje, ale za to aby udelala tu maturitu bych ji klidne nabidla castku, kterou si muzes dovolit ji nabidnout. a samozrejme bych ji nic nedala predem, hezky az s vytistenym papirem.
ale naprosto chapu, ze se to tu nikomu libit nebude. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Nevím kam napsat.. pod anonymem proto, že tu znám dost mamin. Dcera je plnoletá a studuje 4 ročník střední školy. Bydlí u přítele a ze školy chce odejít. Co můžu udělat? Domu se vrátit nechce. Prý mi ani neřekne, pokud odejde. Dají mi ze školy vědět o ukončení? Dá se něco udělat aby se vrátila domu nebo aby jí nedovolili odejít? Nějak třeba právní cestou? Trvalé bydliště má stále u nás. Už nevím co mám dělat.
S plnoletým člověkem máš jedinou šanci - domluvit se s ním. Klidně ji motivovat. Pokud je nějaká potíž ve standardní komunikaci, zkusil byc prostě motivaci finanční nebo majetkovou. Typu - když uvidím maturitní vysvědčení, dáme ti vkladní knížku se sto tisíci…
@debra.morgan A proč ne, varianta to je, koneckonců většina z nás pracuje pro prachy, ne ![]()
@rozand píše:
Nemá rozumné učitele?Co je rozumného na nezákonném chování?
Dokud děti bydlí se mnou a já je živím, budu mít přehled jestli jsou ve škole nebo za školou. Až se osamostatní, ať se staví třeba na uši. Naše zákony někdy diskriminují rodiče.
@divine woman Spis se budes moct stavet na usi ty, kdyz to plnolete dite neda k tvemu prehledu souhlas…
@j.a.n.i1 Ale daly, všechny. Mám je vycepované (snad). A jsou plnoleté a doma je nikdo nedrží. Takže až se jim moje pravidla znelíbí, mohou se odstěhovat a začít žít po svém. Dokud živím, přepínám ![]()
@divine woman píše:
Dokud děti bydlí se mnou a já je živím, budu mít přehled jestli jsou ve škole nebo za školou. Až se osamostatní, ať se staví třeba na uši. Naše zákony někdy diskriminují rodiče.
Myslím, že když bydlí děcko doma, tak to není tak lehký zatlouct, že do školy nechodí. Ale je fakt, že já jsem hroznej špion. Zřejmě by se to nějakou změnou projevilo a já bych to poznala. Ale vztahy jsou u nás takové, že nepochybuju, že by mi to řekly.
@rokris Přesně o tom to je. Mně děti řeknou i věci, o kterých bych možná raději nevěděla.
@divine woman píše:
@j.a.n.i1 Ale daly, všechny. Mám je vycepované (snad). A jsou plnoleté a doma je nikdo nedrží. Takže až se jim moje pravidla znelíbí, mohou se odstěhovat a začít žít po svém. Dokud živím, přepínám
Jde o to, jestli to bylo tvou výchovou a nebo tvým štěstím na poslušné děti. Některé věci se do nich vtlouct nedají. A u některých, pokud se o to pokusíš (jak říkáš „cepovat je“), efekt je naprosto opačný.
@jessikka Teorie o působení genetiky, výchovy a ostatních vlivů rozvíjet nebudu ![]()
Ano, to je přesné.