Dcera chce odejít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
684
23.10.18 22:23

Jak tu už bylo psáno, žádnou právní cestu k tomu donutit ji zůstat na škole nebo přimět školu, aby tě informovala, už nemáš. Je to prostě nastavené tak, že od 18 let škola jedná již jen se samotným plnoletým studentem a rodiče smí informovat, jen když k tomu dostane souhlas od studenta. A věř, že po tom, co se děje s GDPR, si každá škola setsafra pečlivě ohlídá, aby jí někde „neunikla data“ a neměla z toho polízanici. Takže más jen možnost s ní zkoušet mluvit, ale když je už takto umanutá a žije s příletem, tak to bude dost těžký, když sama nechce… Já bych asi zkusila pozvat ji jen někam na kafe, abychom byly na neutrální půdě, a řekla jí, že si samozřejmě může se svým životem udělat, co chce, že budeš akceptovat její rozhodnutí, ale nastínila bych ji, jaké potíže ji do budoucna budou čekat, když zůstane jen se základním vzděláním - co když ji přítel za pár let opustí, přestane ji živit, jak se hodlá živit ona sama? Co by chtěla v životě dělat? Chce být jen závislá na někom jiném nebo mít i šanci na svou samostatnost? A dokončit školu nechce proč - jen proto, že si teď připadá strašně dospělá a plánuje věnovat se jen životu s přítelem, nebo jen zjistila, že to, co dělá, ji vůbec nebaví a že by ráda dělala v životě neco jiného? Nechce teda začít studovat jinou školu, pokud ji bude někdo ochoten živit? Prostě bych jí zkusila předestřít, co všechno znamená „dospělý“, samostatný život a co k němu bude potřebovat a zdůraznila to, že bez školy bude pořád jen na někom závislá (čili ne dospělá v pravém slova smyslu). A to je tak asi všechno, co může rodič udělat. Pak už jen nechat to svoje dítě, aby si samo zkusilo, pro co se rozhodlo… I když je to pro rodiče těžký :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
23.10.18 22:28
@divine woman píše:
@jessikka Teorie o působení genetiky, výchovy a ostatních vlivů rozvíjet nebudu :mavam:

Takze štěstí… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.18 22:33

Pisu z vlastni zkusenosti kdyz sem byla mlada a hloupa odesla jsem taky s domu k priteli po 2 letech sem si nabyla a prosila at se vratim. Dcera je plnoleta a bohuzel ze skoly vam vedet nedaj je vse na ni. Ale kdyz si sni promluvite jako s kamaradkou treba zmeni nazor aspon na tu skolu a dodela ji. Drzim palce at dopadne vse dobre.

• Citovat
  • Upravit
rokris
23.10.18 23:05
@j.a.n.i1 píše:
Takze štěstí… 8)

Tak nějak. :)

• Citovat
  • Upravit
5498
23.10.18 23:23
@divine woman píše:
Dokud děti bydlí se mnou a já je živím, budu mít přehled jestli jsou ve škole nebo za školou. Až se osamostatní, ať se staví třeba na uši. Naše zákony někdy diskriminují rodiče.

Ale ona nebydlí se zakladatelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
24.10.18 17:17

@rozand Tak to jsem špatně četla, myslela jsem, že teprve chce odejít z domu. Jestli jí přítel živí, tak matka nesvede nic. Jen domluva po dobrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
4.11.18 14:18

Zakladatelko, o tvém vztahu s dcerou jsi toho napsala jenom málo a navíc všechno z jedné strany. Chtělo by to i názor tvé dcery. Dcera může mít třeba pocit, že jsi až moc přísná a chtěla by trochu volnosti, což jí může nabídnout právě její přítel. Třeba se doma ani necítí dobře, znám hodně holek, které raději odešly v osmnácti z domu za klukem, protože to pro ně doma bylo nesnesitelné. Jo a tu střední si vybrala sama nebo jen udělala to, co jsi chtěla ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová