Dcera je oplácaná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.5.18 09:30

@bublinek Ano, řeším to denodenně. Sezení a povídání o tom, že není hezké nazývat spolužáky jmény, která se jim nelíbí, že si každý má říkat pěkně svým křestním, tak jak si to dotyčný přeje. Řeší to tedy především jejich třídní (já je učím jen pár hod týdně). Že jsme každý jiný a není na tom nic špatného. Zároveň se snažím rodiče těch dvou slečen trošku popostrčit, že kobliha s cukrovou polevou a Fanta asi nebude úplně ideální svačinka…no je to těžké. V našem případě nejde o (ještě) o šikanu, řešila to i psycholožka a došla k závěru, že to šikana není, jen se to má hlídat. Ono je těžké jak děti donutit bavit se s někým, s kým se bavit nechtějí, i když je to jen kvůli blbému vzhledu. Děti jsou v tomto dost nekompromisní a kruté.

• Citovat
  • Upravit
14313
25.5.18 09:35

@GabinkaCh Fotku bych sem nedávala ač by byla rozmazaná…vždy se najde někdo kdo rýpe, já osobně bych sem žádné foto nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
25.5.18 09:36

A je vyloženě oplácaná nebo stavbou ěla prostě inklinuje být mohutnější? protože jestli je muž mohutnější, ale vysoký, ztratí se to, ale pokud bude menšího vzrůstu a mohutná, hubenour nebude nikdy..ale ona se dost možná ještě vytáhne, zkuste hledat sport co by ji bavil, co plavání, děti vodu milují? a zkus vařit třeba dietnějši, ne nic nizkotučného, to děti ani nemají, ale omáčky nezahuštovat moukou, nedávat přílohu knedlíky, hodně zeleniny, místo sladkého at babičky dávají ovoce či neco upečeného, kde nebude hromada rafinovaného cukru, já třeba sladím banánem max rýžovým sirupem, nedávat sladká pití, jestli je jedlík..u dětí moc nezmůžeš než se snažit starvovat zdravěji, diety pro děti nejsou a pokud se vyložene nepřecpává, tak poku ji dáš k obedu porci a má hlad, asi bych ji též trochu přidala, ale odpo ji nechala vylítat..nebo nějaké tanečky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
25.5.18 09:39

Jinak pokud bude oplácaná a prostě nekdy k tomu lidi inklinují odmala, tak ji uč at se má ráda taková jaká je a z děti si nic nedělá, někdo je hubený a vysoký a vypadá jak tyčka, nekdo robustnější, nekdo široký. musí cítit, že at vypadá jakkoliv, že to není špatné, tím nemyslím, neřešit stravu a pohyb, ale ne tak, aby nabyla dojmu, že je s ní neco špatně, pak bude mít sebevedomí nula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 09:39

https://www.childrenbmi.com/cs/?…
Podle kalkulačky je to obezita I. stupně

A my doma třeba knedlíky neděláme vůbec, sami s manželem jíme odjakživa poměrně zdravě (aspoň v to doufáme), takže slazené věci, knedlíky, klasická mouka, cukr - to v naší domácnosti nenajdete.
Dcera jí vcelku zdravé věci, ale ve velkém množství (jako neříkám, jednou týdně nějaký ten brumík a jogurt s čokokřupinkama je, ale to snad není až tak šílené).

• Citovat
  • Upravit
53190
25.5.18 09:40

Urcite bych ji nezakazovala jist, spis muzes trochu pozmenit jidelnicek, zaradit hodne zeleniny,lustenin.Ale zda se mi to dle popisu ok,.Tak vice vest k pohybu, ale jak pisou ostatni, do tri let je vetsina deti jeste puclikovata ;) Ja mam cerstve triletou, a ma 106cm/19kg :mrgreen: Syn byl jeste vetsi macek a ted v sesti letech mu lezou zebra ;) Ony se pak ty deti obvykle zacnou vice hybat, neboj 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 09:42

@unuděná Tak to je štíhlá oproti naší. Naše holka je o víc jak 10 cm menší a přitom váží jen o kilo míň.
 J.

• Citovat
  • Upravit
12933
25.5.18 09:43

Ona vůbec nejí žádné pečivo?
Asi by bylo vhodné přidat pohyb, ovšem vysloveně hubená nebude asi nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.5.18 09:44
@Anonymní píše:
@unuděná Tak to je štíhlá oproti naší. Naše holka je o víc jak 10 cm menší a přitom váží jen o kilo míň.
J.

chapu, jen rikam, ze nic nemusi byt tak horke. Svagr mel v roce 15kg, ve dvou 20kg a, do prvni tridy sel s 21kg, takze asi tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 09:46

@Sany80s Občas si zobne chleba, ale jen to světlé uvnitř. Kůrku ne. Ve školce prý zvládne jeden kus pečiva (půlkrajíček chleba, kaiserka, rohlík apod.), když je na něm dobrá pomazánka. A pak jí docela šmakuje domácí cibulový chleba, ovšem někdy jí to pak nadýmá, tak nedávám moc.;)

• Citovat
  • Upravit
35799
25.5.18 10:05
@Anonymní píše:
Podle kalkulačky je to obezita I. stupněA my doma třeba knedlíky neděláme vůbec, sami s manželem jíme odjakživa poměrně zdravě (aspoň v to doufáme), takže slazené věci, knedlíky, klasická mouka, cukr - to v naší domácnosti nenajdete.
Dcera jí vcelku zdravé věci, ale ve velkém množství (jako neříkám, jednou týdně nějaký ten brumík a jogurt s čokokřupinkama je, ale to snad není až tak šílené).

Mě podle tý tabulky vyšlo, že moje má nadváhu, ale to si teda nemyslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
25.5.18 10:10
@Anonymní píše:
Podle kalkulačky je to obezita I. stupněA my doma třeba knedlíky neděláme vůbec, sami s manželem jíme odjakživa poměrně zdravě (aspoň v to doufáme), takže slazené věci, knedlíky, klasická mouka, cukr - to v naší domácnosti nenajdete.

ta kalkulačka mi našeho hubeňoura, kterému lze bez problému spočítat žebra a padají jí legíny, protože jí jsou v pase velké, vyhodnotila jako nadváhu. No nevím, asi bych se tímto neřídila.
Není to jen Tvoje kritické myšlení? Je prostě jiné stavby těla než máš Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
25.5.18 10:11
@Anonymní píše:
@řeřicha Vidíš, jsem ráda, že to zmiňuješ. My jsme s manželem oba docela sportovně založení, ale dceru to zatím vůbec nebere. Na kole jezdit nechce, okamžitě ji bolí nohy a kolo táhneme my. Má koloodrážedlo, koloběžku a motorku a na ničem nikdy nechtěla jezdit. Venku si ráda hází míčem, ale celkově je spíš na takové ty sedavé aktivity - kreslení, čtení, hlavolamy, vyrábění, dětské stolní hry, hraní si na písku a podobně. Plavat občas chodíme, to ji celkem baví, ale v zimě měla nonstop rýmu, tak jsme tomu moc nedali.
Každý den jdem aspoň na malou procházku pěšky, ale jinak nic moc…I když ostatní děti blbnou a běhají, ona spís tak postává nebo si i sedne. Hrozně dlouho se i ráda vozila v kočárku, kdybych ho nezrušila, jistě by se vozila dodnes :jazyk:
J.

Napadá mě ještě trampolína a tanec. A na bazén teda chodím s dětmi i s rýmou - máme kurzy plavání a lektorka říkala, že jim to alespoň nos protáhne, tak pokud mají jen vodnatou rýmu, tak jdeme.
A jinak asi nic než zdravou stravu (což píšeš, že máte) a hledání pohybu, co by ji bavil, neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
25.5.18 10:11

Asi bude mít opravdu mohutnější stavbu těla po tatínkovi a s tím asi nic moc nenaděláte. Já mám doma pravej opak - a taky se nám nikdy nedařilo jí „vykrmit“ :) Jediný, co bych ještě zvážila (krom teda pohybu - ale to chce natrefit na něco, co jí bude fakt bavit) - poprosit ve školce, jestli by jí nemohli dávat k pití vodu (když jí pije v pohodě i doma). Nebo třeba - aby si nepřipadala nějak vyčleněná z kolektivu - jí to aspoň výrazně víc ředit. Já obecně nechápu tohle futrování dětí sladkým pitím ve školkách a školách, jak kdyby to bylo něco naprosto nezbytnhýho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
25.5.18 10:16

@řeřicha Taky mám pocit, že když měli loni se školkou plavání, kolikrát jí naopak taková ta vodová rýma po něm „zázračně“ zmizela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí