Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Holky, moje 12ti léta dcera ke me prisla, že prý má bulku velikou jak hrášek na leve strane pysku na pochvěneco jsem si o tom vyhledala, pry to je ucpaná bartholneconeco žláza… nekdo psal, ze s tim nic nedelal a zmizelo to, ale nekdo zase, ze se ma jit na operaci
rikaji, ze ta operace je peklo, takze tam dceru posílat nechci… taky by me zajimalo, jak se ta vec ve tvaru hrášku udělá?
nikdy jsem se s tim nesetkala..
dcera mi rekla, ze ji to neboli nic, jen to tam prostě je a predtim to nebylo…
opravdu se o ni bojim, takovéhle věci snáší opravdu špatně…
nikdy jsme na gynekologii nebyly, tak nechci, aby ji hned poprve/podruhe operovali..
predem diky holky!
Mame ti ji vysetrit po internetu a odoperovat pres emimino? Pokud dceři neco je, tak budes muset s ni k doktorovi…my to nevyřešíme, to zda je treba odstranit ci ne ti rekne jen lekar…my muzeme vestit leda tak z kristalove koule 🤦🏼♀️ 🤦🏼♀️
@Anonymní píše:
Holky, moje 12ti léta dcera ke me prisla, že prý má bulku velikou jak hrášek na leve strane pysku na pochvěneco jsem si o tom vyhledala, pry to je ucpaná bartholneconeco žláza… nekdo psal, ze s tim nic nedelal a zmizelo to, ale nekdo zase, ze se ma jit na operaci
rikaji, ze ta operace je peklo, takze tam dceru posílat nechci… taky by me zajimalo, jak se ta vec ve tvaru hrášku udělá?
nikdy jsme na gynekologii nebyly, tak nechci, aby ji hned poprve/podruhe operovali..
predem diky holky!
Tak zkuste dětskou doktorku. Pokud potvrdí diagnózu, jistě poradí, co s tím. Pochva je ta trubice uvnitř ![]()
ježííš, mám skoro stejně staré holky, tě chápu, bych byla na máry úplně..
hlavně PŘED NÍ musíš být KLIDNÁ, že o nic nejde, ať na ni nepřenášíš svou nervozitu šla bych za svým gyndařem a probrala to důkladně
hlavní je, že jí to zatím nedělá žádné problémy
fakt vám, holky, držím palce
, na gyndu bych ji v této fázi netahala, bude z toho chudák úplně KO… zajdi za mudrem a dál uvidíš, držím fakt palce
Podle mě beďar..několikrát se mi to taky udělalo, bolí to, pak to uzraje, vymáčkne a je klid.
@Anonymní píše:
Podle mě beďar..několikrát se mi to taky udělalo, bolí to, pak to uzraje, vymáčkne a je klid.
no to je ta lepší možnost
n stalo se mi to asi 2× v životě a mazec.. a pak úleva
kéž by to tak bylo…
Matně si pamatuju, že jsem něco takovýho v pubertě měla a nijak jsem to neřešila, prostě to zmizlo
… Jinak já na gyndu chodila zhruba od 6ti let, takže jsem nikdy úplně nepochopila proč se z toho dělá takový drama - doktor jako každej jinej
. Nevím jestli ještě ordinuje, ale z osobní zkušenosti můžu na dětskou gynekologii doporučit MUDr. Teslíka (naposled jsem ho zaznamenala v Motole).
@Anonymní píše:
To ještě ujde, takový zarostlý chloupek je horší ![]()
@Anonymní píše:
predem diky holky!
Ahoj, bartholinyho žlázu-tedy zánět jsem mela
Myslim ze to.co.popisujes neni ono.me se udelala velka boule-da se to popsat velikostně jako mensi slepičí. Udelala se mi přes noc, nebolela a to na straně, tam kde. jakoby zacina vstup do. pochvy a zároveň začíná hraz, nebo jak bych to popsala
Podívej se do vyhledávače na obrázky a zadej si bartholinyho žláza. Ja bych asi pockala co tomu dělá, pokud to do. tydne nezmizí, zasla bych k doktorce. Nevim zda zánět zlazy muže byt takto maly, ja mela. rovnou velky, ale mela jsem.to.tak asi 5 let nez se to.zanitilo.tak ze do dvou hodin jsem musela na operaci..
Potvrzuji předchozí anonymní. Občas se takhle fakt dělají „beďary“, zvlášť pokud je dcera v pubertě. Pokud to není na vymáčknutí, tak to nechat být, časem to zmizí.
Taky jsem neco takoveho mela, a jelikoz jsem se stydela s tim nekam jit…nesla jsem…zmizelo to myslim asi za 2-3mesice
Mně se párkrát takhle udělal beďar. Chvíli to bolelo a potom to ustalo, jako u klasického beďaru. Zarostlý chlup jsem se snažila vytrhnout. To je větší peklo.
Já bych o svoji dceri takové choulostivé věci nepsala. Na stránku.
jestli se ti to nezdá tak zajdi k dětskému doktorovi jako každá normální máma
![]()
Taky to může byt opar. Občas se mi udělá, na pysku.Za par dni vymizí. Nijak nelecim. Ovšem co to může byt u Tvé dcery ti poví stoprocente jen lékař ![]()
Holky, moje 12ti léta dcera ke me prisla, že prý má bulku velikou jak hrášek na leve strane pysku na pochvě
neco jsem si o tom vyhledala, pry to je ucpaná bartholneconeco žláza… nekdo psal, ze s tim nic nedelal a zmizelo to, ale nekdo zase, ze se ma jit na operaci
predem diky holky!