Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslim, ze je to normalni… holt ji zatim staci to konstatovat. My meli casto kocicku, kotatko, Elsu ( tam jsem musela být Swen a manžel Anna)… ted mame zase “cizi” pani se kterou se potkame a musime ji pozvat na obed ![]()
@Anonymní píše:
Možná někoho svým dotazem rozesměju, anebo možná taky ne. Ale poslední dobou mě znepokojuje chování tříleté dcerky. Už asi rok má oblíbenou pohádkovou postavu - čerty. A asi čtvrt roku často během dne střídá identity, kdy je čert a kdy holčička. Třeba řekne několikrát za sebou „mami, jsem čert“ a pak třeba průběžně říká „čert má hlad“ nebo „čert zlobí“. Takhle to dělá průběžně celý den, téměř každý den. Nejvíce, když se trochu nudí. Myslíte, že je to normální?
Jo. Normální.
@Anonymní píše:
Když ona si na to nehraje. Ona prostě konstatuje, jsem čert a nic.. nechová se jako čert, nepoužívá rekvizity.. kdyby popadla pytel, dávala do něj plyšáky a odnesla je do pekla, tak to pochopim. Nebo chodila po čtyřech, že je kočička a mňoukala u toho.. I jsem ji udelala kartonovej oheň, aby si na toho čerta a peklo mohla hrát. A to pak nechtěla..Ale ona takhle přepíná v prubehu dne bez jakékoliv hry. Ale asi máte pravdu, moc to hrotimdíky za uklidnění
Jo, neboj, syn to měl taky. Třeba byl půl roku kočička a nechtěl ani, abych mu říkala jménem. Pak najednou lup a byl měsíc pejsek. Pak zase třeba 3 měsíce kapybara. Začalo to kolem 2. roku, skončilo kolem pátého.
Zpívám mu treba ukolébavku, kde se zpívá něco o chlapečkovi a místo toho jsem toho chlapečka musela nahradit kočičkou.
Moje dcera ma 3 roky a myslí si že je Spiderman..
každé dítě tohle dělá
@Anonymní píše:
Možná někoho svým dotazem rozesměju, anebo možná taky ne. Ale poslední dobou mě znepokojuje chování tříleté dcerky. Už asi rok má oblíbenou pohádkovou postavu - čerty. A asi čtvrt roku často během dne střídá identity, kdy je čert a kdy holčička. Třeba řekne několikrát za sebou „mami, jsem čert“ a pak třeba průběžně říká „čert má hlad“ nebo „čert zlobí“. Takhle to dělá průběžně celý den, téměř každý den. Nejvíce, když se trochu nudí. Myslíte, že je to normální?
Kamarádka má podobne doma už 6 let. Jako do školy má odklad, je to takový bohemsky mimon či jak to popsat.. ale na intelektu a tak mi to prijde ok. Jen má svůj svět a je hodně detska
jako kdyby jí bylo 13 tak mám obavy ale jsou jí 3 ![]()
naprosto ale naprosto normální…