Dcera málo pije, poradí někdo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Syn nechtěl samotnou vodu asi do 3 let. Dávala sem hodně ředěný štávičky pro miminka, nebo trochu džusu do té vody nebo jenom ovocnou šťávu do vody (přírodní ne ty sirupy). Jinak hodně ovoce, zeleniny, třeba okurky, meloun, presnidavky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dcera začla pít až když jsem přestala kojit, do tý doby nic. Teď pije jak duha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomáhal granulovaný čaj do vody
dětský, ne nějaký obyč za 20 korun
Stačí málo, aby to nebylo tolik sladké a zkoušet postupně dávat míň a třeba se dostanete na samotnou vodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a nemůže to být třeba tím, že nechce ten hrnek? ale nevím, co místo toho.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zwetta Maly mi delal s ucicim hrnkem to same, nepil z nej, jen si s nim hral nebo do nej kousal. Koupila jsem mu v 9 mesicich lahev s brckem a zacala davat hodne naredene detske dzusiky a maly zacal ze dne na den pit. Ted uz z te lahve s brckem vypije i samotnou vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kart21
Takže zkusit láhev s brčkem..a jaký džus je tak ten nej? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste vic druhu flasticek. Me mala pro zmenu kojena nechce jist ze lzicky, ale vycucne cokoliv z kapsicky
Pije tedy od narozeni z normalni lahvicky, protoze obcas dostava odstrikane mleko. To ji nevadi, ale zase treba dudlik nesnasi.
- Citovat
- Upravit
Malej by taky jen holou vodu nepil, vařím mu sypané ovocné čaje. Nejvíce mu jede čaj sypaný hawai od Grešíku. Nesladím, chuť ovocného čaje stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zwetta zkusila jsem vsechny mozne dzusy od hippu, hami, dm apod. Pije mi vsechny prichute, ale nejvic si oblibil mrkvovou stavu od znacky dm. To je schopny vypit pulku lahvicky najednou…kouknete v drogerii dm, tam maji hodne dzusu na vyber od ruznych znacek. Ja kupuji ruzne, aby to mel pestre a chtel pit. Takze stridam dva dny dzus, pak den voda, dalsi den granulovany cajicek, pak treba zase dzus nebo caj z pytliku detsky. Kdyz jsem zkousela par dni jen samotnou vodu, tak tolik nepil, takze to stridam a jde videt, ze pak opravdu hezky pije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zwetta píše:
Maminy, poradí některá, která si prošla tím samým a třeba přišla na nějaký fígl? Jde o to, že malá má 10 měsíců a kousek, chci kojit do roku. Nyní kojím už jen ráno a večer a přes den dávám převařenou vodu v učícím hrnečku (pít z něj umí). Snažím se pití nabízet často, ale buď úplně odmítá nebo si s tím pítkem jen hraje, kouše do něj a voda jí teče po bradě..
Ze začátku jsem vařila čaje, ale rozdíl v tom není, jinak nejsem zastáncem slazení
Měl někdo z Vás podobný problém a něčím jste ho prolomily? Když zkouším dávat po lžičkách, je to totéž, půlka jí teče ven nebo nechce vůbec.. Řekla bych, že i stolice je tužší, i když zatím kaká pravidelně, počurané plínky jsou, ale už ne tolik.. Co s tím? Doktorka říkala, že nějaké tekutiny si vezme z jídla a ovoce, ale to podle mě nebude moc… Moc děkuji
kdyz nejses zastance slazeni, tak to mas pak tezky.
Ale ono to nemusi byt vyslovene sladke. Ja napriklad vezmu kvalitni ovocnou stavu (nekdy si ji i sama delam, vymackam nejake bio ovoce) a redim to 1:2 s vodou, cili 2 dily vody a jeden dil stavy. Vysledny mix neni nijak zvlast sladky, ale ma lepsi chut nez cista voda plus tam jsou nejake vitaminy.
Moji dceri to chutna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
kdyz nejses zastance slazeni, tak to mas pak tezky.Ale ono to nemusi byt vyslovene sladke. Ja napriklad vezmu kvalitni ovocnou stavu (nekdy si ji i sama delam, vymackam nejake bio ovoce) a redim to 1:2 s vodou, cili 2 dily vody a jeden dil stavy. Vysledny mix neni nijak zvlast sladky, ale ma lepsi chut nez cista voda plus tam jsou nejake vitaminy.
Moji dceri to chutna.
Hele, ono se fakt na tý mateřský blbne…:oops:
Člověk položí dotaz, přečte si odpovědi a až ty ho nakopnou a zjistí, že ten mozek nepracuje jak má..
pak díky nim zjistí, že má doma v lednici pomeranče,tak není nic jednoduššího, než udělat šťávu a dát i s dužinou do pití… ![]()
Teda a rozdíl je znát, zachutnalo .. ![]()
Moc díky za tip, a že jsi mi otevřela oči, ač takovou blbostí.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zwetta to je v poho, resila jsem uplne to stejne co ty, a bylo to uprostred leta, 35 stupnu ve stinu a mala odmitala pit. Tak jsem musela byt kreativni. Trik se stavou je super, protoze muzes stridat ty stavy, ktere do toho pridavas, takze kdyz malou omrzi pomerance, tak zkus jablka nebo hroznovou stavu a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, obracim se na vas s problemem ohledne pití mého 8 mesíčního synka. Už jsem z něho zoufalá, zkusila jsem x lahviček, hrnečků no všeho možného - zkousela jsem vodu, ruzne detské čaje, dětské šťávy, džusy ale prostě nic mi nechce pít. Stále synka kojím, ale přes den už prso nechce vůbec, takže kojíme jen před spaním a dvakrát v noci. Čajíku mi přes den vypije max 150ml. Nemáte někdo radu, co s tím? Já už si vážně nevím rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit