Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý večer, název diskuze říká vše. Před spaním jsem malé čistila zuby a ona se nějak ošila, já kartáček držela nějak blbě a trošku sem ji nad horníma zoubkama odřela dáseň i krev tekla. Jde mi jen o to jestli to mám nechat tak nebo popřípadě něčím vydenzifikovat? Ani by mě nenapadlo to řešit, ale malá měla před Vánoci aftozni stomatitidu tak mám trošku vítr z úrazu kterou jsou v puse ![]()
Doporučím měkčí kartáček, to jsem ještě neslysela že by se odrela dasen.
Desinfekci nic nezkazís, ale já bych to osobně moc neřešila..
@mackA159 píše:
Doporučím měkčí kartáček, to jsem ještě neslysela že by se odrela dasen.Desinfekci nic nezkazís, ale já bych to osobně moc neřešila..
Já jsem to neudělala štětinkami, ale tou druhou plastovou stranou :/
Nechala bych to tak, měla jsem už i šitý jazyk a sliznice se v ústech hojí strašně rychle ![]()
@lafelay píše:
Nechala bych to tak, měla jsem už i šitý jazyk a sliznice se v ústech hojí strašně rychle
No možná ji to pro klid duše přejedu ráno fialkou. Mě nejvíc děsí aby se jí tam nedostal nějaký bordel a zas to nespustilo tu stomatitidu
Ale asi sem jen zbytečně hysterická ![]()
@PeBa12 píše:
Dobrý večer, název diskuze říká vše. Před spaním jsem malé čistila zuby a ona se nějak ošila, já kartáček držela nějak blbě a trošku sem ji nad horníma zoubkama odřela dáseň i krev tekla. Jde mi jen o to jestli to mám nechat tak nebo popřípadě něčím vydenzifikovat? Ani by mě nenapadlo to řešit, ale malá měla před Vánoci aftozni stomatitidu tak mám trošku vítr z úrazu kterou jsou v puse
Může se jí udělat aft, mně se udělá z každého poranění v ústech, někomu jen někdy, někomu nikdy ![]()
Blbý, ale drobnost. Ještě se tolikrát kousne, spali si jazyk o polivku…
![]()
Teď se mi to stalo u 4leteho syna, že těma stětinkama se mu odřela dáseň.. Jenže on je má křehké kvůli chemy a doktoři říkali, že se to může stát..
Vyplachli jsem normálně kloktadlem tamtum Verde co používá běžně a vše v pořádku 🙂
Sledovala bych to a pokud by se z toho začal dělat aft, tak bych potřela Herbadentem.
@Eame píše:
Teď se mi to stalo u 4leteho syna, že těma stětinkama se mu odřela dáseň.. Jenže on je má křehké kvůli chemy a doktoři říkali, že se to může stát..
Vyplachli jsem normálně kloktadlem tamtum Verde co používá běžně a vše v pořádku 🙂
Kvůli chemy? Myslela si chemo? ![]()
@Bábrdl píše:
Může se jí udělat aft, mně se udělá z každého poranění v ústech, někomu jen někdy, někomu nikdyBlbý, ale drobnost. Ještě se tolikrát kousne, spali si jazyk o polivku…
![]()
Já vím, že řeším blbost
Kousanců do jazyka už má za sebou několik ![]()
@Eame píše:
Chemoterapie @PeBa12
No do pr.dele. Tak to jsou moje starosti opravdu směšné. Můžu se zeptat co přesně je malému? Samozřejmě nemusíte odpovídat.
@PeBa12 píše:
No do pr.dele. Tak to jsou moje starosti opravdu směšné. Můžu se zeptat co přesně je malému? Samozřejmě nemusíte odpovídat.
Akutní lymfoblastická leukémie.. 4 měsíce intenzivní léčby má za sebou a 20 měsíců ještě před sebou, ale to zvládne.. Jinou možnost nechci vidět 🙂