Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V tomhle veku se to uz moc nezmeni. U nas vsechny deti ze zacatku jemnoucke cosi a ted maji huste draty. Dcerka je taky porad v te jemne fazi…ale ma teprve dva roky a jde videt, ze je tam spoustu kratkych jeste nedorostlych vlasu. Ja byla jako dite s uplne blond vlasy a jemnyma a ted mam takovou hnedo zrz a vlasy huste a strasne tezke. Kvalita samozrejme ovlivnit lze. Hodne jde udelat sparvnou vyzivou.
Asi nepotěším. Moje máma je takhle má celý život. Dlouhé vlasy si mohla dovolit jen v období trvalé. Jinak nosí krátké vlasy.
Dcerám trochu hustší, ale ani jedna nemůže mít vlasy dlouhé. Lezou jim pak ven uši a vypadá to hrozně. Mají zatím všechny mikoádo. Třeba těm mladším ještě zhoustnou.
Je to dane geneticky.. stejje tak jako ze se nekdo dobre opaluje nekdo jen zcervena. Samozrejme lze kvalitu vlasu zlepsit spravnou peci ale jen do limitu toho co nadelila priroda. To je jak s chlupama, rasama atd
U nás - kluk téměř nejí, hubenej, pořád nějaká choroba, ale řasy jak velbloud a husté blond vlasy, co mu docela rostou. Zesílily hodně po 3. narozeninách. Holka zatím jemné vlásky, roste jí to úplně blbě do obličeje, vzadu se to kroutí… Příroda je potvora. Uvažuju, že jí to radikálněji ostříháme, až (nebo spíš jestli) vlásky trošku zhoustnou, zbavila by se těch neupravitelných miminkovských vlásků. Rozhodně jí nechci nechat růst pár nekonečných chlupů pod zadek, aby byla za princeznu
Já mám vlasy jemné, ale pěkné, bohužel jen do určité délky, pak to chce zkrátit.