Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@malá_holka píše:
![]()
![]()
![]()
nevím
houbičky, brko? psychóza?
Schizofrenie.. je to možné. Měl to strejda, že slyší hlasy, jak mu říkají, aby se šel zabít, že jeho život nemá smysl atd.. pak ho někdo sledoval.. pořád něco. Není to žádná sranda. :/
Putin?
neee, pardon, chtělo by to psychiatra. Ikdyž může být posedlej, já na to asi věřím. Co když jsou věci, který prostě neumíme vysvětlit a psychiatři to šoupnou do složky porucha osobnosti? ![]()
@Macik.S píše:
Schizofrenie.. je to možné. Měl to strejda, že slyší hlasy, jak mu říkají, aby se šel zabít, že jeho život nemá smysl atd.. pak ho někdo sledoval.. pořád něco. Není to žádná sranda. :/
Já vím, ale stejně ty jo
Co když těm lidem je něco jinýho? Vždyť kolik bylo případů, ať už posedlost nebo já nevím jak se to ještě dá pojmenovat. ![]()
@malá_holka píše:
Já vím, ale stejně ty joCo když těm lidem je něco jinýho? Vždyť kolik bylo případů, ať už posedlost nebo já nevím jak se to ještě dá pojmenovat.
To nevím, nerozumím tomu. O tom úplně debatovat nechci. Ale přišlo mi vtipné, že by takový člověk šel vyhledat kněze. ![]()
@Macik.S píše:
To nevím, nerozumím tomu. O tom úplně debatovat nechci. Ale přišlo mi vtipné, že by takový člověk šel vyhledat kněze.
no asi bych taky nešla, ikdyž kdoví. ![]()
To byste se divili. tohle není žádná sranda. ani vtip. zlý duch je, kdo nemá zkušenost, neuvěří… ano exorcisté mají své oprávněné místo zde, posednutí bývají, ne hodně, více je právě takovýchto útoků na psychiku, nutkání k sebevraždě, a jiné…
@ZuzulikB Možná, že něco takového je, netvrdím, že ne. Jen takový člověk těžko vyhledá pomoc kněze. Vím to od svého strejdy. Kdyby nezasáhli jeho rodiče tak nevím jak by dneska dopadl (ale on byl na psychiatrii).
Mi se stává něco podobného v dospělosti. Příklad: povídám si s kamarádem, se synem většinou to je blízký člověk kterého mám rád a v hlavě mi probleskne myšlenka: ty jsi ale de.il co má v hlavě nas.ano , kdyby ti tak hlava upadla to by bylo krve.
Je to velice nepříjemné. Stává se mi to tak jednou dvakrát do roka, takže to není nic strašného a umím s tím pracovat. Rychle to prostě zaženu, v duchu si řeknu hele mozku nech toho… a je to