Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Hančíí píše:
Naše malá (pozítří 15 měsíců) taky nechodí. Jen kolem nábytku. Ani sama nestojí v prostoru…
Ale je pravda, že čím později děti co dělají, tím je méně karambolů. Třeba ze stoje nemá ani jeden držkopád. Postavila se až den před 1. narozeninama.
To je pravda. Syn začal v 10m a co se napadal, než to vypiloval..a co mě za tu dobu přibylo šedin
Dcera začala ve 13m a během týdne běhala jak fretka. To synovi to trvalo 2 měsíce. Trénoval neustále, už se na kolena v podstatě nevrátil, ale jak říkám, trvalo to dlouho..
Moji kluci začli nastejno ve 13m. Mladšímu je 13m a před cca dvěmi týdny začal capat
. Už tu choděj za ruce a je to krásný a bude to o to náročnější.
Za mě bych byla radši kdyby to tak neuspěchal, ale neno..
@PetiteFillette jj, mě stačí ty šediny z pádů ze sedu… A to není taková výška…Ale ty rány do hlavy, fuj. Tak uvidím, jak se rozchodí:-)
@Hančíí Co si budem povídat, první dny jsem myslela, že je po mě pokaždé, když sebou majznul. Padal jak prkno, takže těch ran do hlavy bylo fakt nepočítaně. Naštěstí už je to za náma.. Toto já považuju za asi nejhorší období. Teď už mi jen ujíždí na motorce, leze do výšek, šplhá po stolech a parapetech atd, to už je pohoda
(je mu 17 měsíců)
V 16 měsích - je taková opatrná, mě strach udělat krok sama.
V 9 měsícich maa začala kolem nábytku a v 11 měs. přesně na den chodila. No spíše lítala jak divá:-D
![]()
@Mišičta píše:
V 9 měsícich maa začala kolem nábytku a v 11 měs. přesně na den chodila. No spíše lítala jak divá:-D![]()
ted bude mít 15 měsícu a je velká jak 2 a pul leté dítě. výška 83cm a váha 12,5 kg
Ahojky, mám dcerku 12 měsíců a nechce se jí chodit. Kolem nábytku to jo, ale jak má jít doprostoru ne a ne má prostě strach.Jsem s tho už trošku nervozní ![]()
@marketafi píše:
Ahojky, mám dcerku 12 měsíců a nechce se jí chodit. Kolem nábytku to jo, ale jak má jít doprostoru ne a ne má prostě strach.Jsem s tho už trošku nervozní
Tak si přečti diskusi, v kolika měsících spousta dětí normálně chodí, a nemusíš být nervózní. Tady tu uspěchanost já prostě nikdy nepochopím
Ve 12 měsících dítěte být nervózní…proč nemůžou lidi nechat prostě ty děti, ať dělají vše v momentě, kdy se na to cítí. Ne, lidi musej furt cpát děti do sedu, do stoje, nutit sedět, lézt, cpát do hcodíte, hlavně aby to bylo co nejdříve
![]()
Můj malej chodil brzy mnohem dřív než dcera takže jsem asi zvyklá od něho no ![]()
@marketafi píše:
Můj malej chodil brzy mnohem dřív než dcera takže jsem asi zvyklá od něho no
Driv se taky pralo na valse a ted uz jsou pracky ![]()
@sad 1 píše:
Tak si přečti diskusi, v kolika měsících spousta dětí normálně chodí, a nemusíš být nervózní. Tady tu uspěchanost já prostě nikdy nepochopím![]()
![]()
Ve 12 měsících dítěte být nervózní…proč nemůžou lidi nechat prostě ty děti, ať dělají vše v momentě, kdy se na to cítí. Ne, lidi musej furt cpát děti do sedu, do stoje, nutit sedět, lézt, cpát do hcodíte, hlavně aby to bylo co nejdříve
![]()
![]()
S timhle s tebou souhlasim, ja taky nechapu kam ty mamy ty deti zenou…jak to dite ve 12ti mesicich nechodi, tak je hned divny…
zachvilku budou chtit, aby z porodniho salu sly hned do skolky… ![]()
Chci vám všem oznámit, že k 1.listopadu se dcerka rozeběhla a už tady lítá jak splašená:)ze dne na den ![]()
@wesny píše:
Chci vám všem oznámit, že k 1.listopadu se dcerka rozeběhla a už tady lítá jak splašená:)ze dne na den
gratuluji
![]()