Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nám nezbývá nic jiného než právníkovi věřit a doufat v dobrý konec. A hlavně doufat, že to prohraje ta druhá strana.
Tak si hlavně vezměte jiného právníka, než toho, který vám odpovídal.
@Anonymní píše:
Nám nezbývá nic jiného než právníkovi věřit a doufat v dobrý konec. A hlavně doufat, že to prohraje ta druhá strana.
Ale máte ještě možnost smířit se s tím, že když děda vydědil, otec to přijal a podepsal, tak to nechat být a říct si, že nám to nebylo přáno. Myslím, že tohle dobře nedopadne a bude tě to stát spoustu stresu a nervů. A jestli jsi těhotná tak bych do toho nešla.
Ahoj..mate nekdo zkusenost…dedicke rizeni je pozastaveno z duvodu nepatrneho majetku. Sjm nebylo v manzelstvi nijak osetreno. Jsou jen dluhy…bankovni i nebankovni. Budou je ted vymahat po manzelce…? Dekuji za pomoc a radu..js zoufala co nastane…
@Mammella Jelikož jsou dluhy v manželství společné, tak předpokládám, že ano.
@Mammella píše:
Ahoj..mate nekdo zkusenost…dedicke rizeni je pozastaveno z duvodu nepatrneho majetku. Sjm nebylo v manzelstvi nijak osetreno. Jsou jen dluhy…bankovni i nebankovni. Budou je ted vymahat po manzelce…? Dekuji za pomoc a radu..js zoufala co nastane…
Pokud se nevzda dedictvi tak ano. Dedictvi lze odmitnout-ovsem kompletne, nejen dluhy.
@j.a.n.i1 píše:
@Mammella Jelikož jsou dluhy v manželství společné, tak předpokládám, že ano.
Dekuji
Vyzná se někdo trošku v otázkách dědického řízení?
Zemřela mi matka, které před půl rokem zemřela sestra. Dědické řízení nebylo ukončeno. Po sestře /tetě/ zbyly jen 2 sourozenci moje máma a strýc.
Po mamce dědí jen její potomci (já a moji sourozenci).
Notářka nám navrhla, ať máminým jménem odmítneme dědictví po sestře /tetě/ a nastoupíme přímo my jako dědicové.
Ušetříme tím na poplatcích, tetin majetek nepůjde dvakrát do dědictví. A dědictví po mamince tak může být dříve uzavřeno - nemusí se čekat na ukončení dědfického řízení po tetě.
Doufám, že jsem to dobře popsala. Potřebovala bych znát nějaká úskalí tohoto rozhodnutí, případně jestl tím tak nepřijdem o dědictví po tetě?
Děkuju
@Vorvaň obrovský pokud se máminým jménem vzdáte dědictví po sestře, tak samože o toto dědictví přijdete - protože výše uvedeným se ho vzdáváte. ![]()
Prý ne, my se ho nevzdáme, vzdá se ho mamka a my po ní nastupujeme, tak jako by to bylo za jejího života. Pokud by se ona za svého života vzdala, nastupovali bychom po ní my. Prý.
A hlavně mě nenapadá, proč by nám to notářka radila, ale taky se mi to nějak nezdá. Ale jsem totální laik.
Nechápu to, právě. Jejím jménem to odmítneme jakožto procesní zástupci, a vstoupíme do dědictví jako přímí dědici po strýci.
No, asi se objednám k nějakému notáři, aby mi to polopatě vysvětlil a potvrdil či vyvrátil. :/
Myslím, že když se maminky jménem vzdáte dědictví, tak vše dostane strýc
![]()