Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to jde. Ještě mi to právnička dá černé na bílém. Kdyby dědictví odmítl za života, nebo ho po jeho smrti jeho jménem odmítneme my, nastupujeme my jako přímí dědicové. Částečne o tom hovoří § 1637
Následně pak otázka+odpověď zde:
http://www.aperio.cz/poradna/34842
Dotaz se netýká mě, ale chci pomoct příbuzné, samozřejmě jsem něco zjišťovala na netu, ale třeba se dozvím i něco jiného. Požádala mě o pomoc se zjištěním informací apod.
Před týdnem jí tragicky zemřel manžel, žije v domě, který byl jeho ještě před manželstvím, takže není v SJM. Ona má teda ještě svůj byt, taky koupený před manželstvím, takže taky mimo SJM.
Je těhotná, v 25. týdnu. Její zesnulý manžel má ještě 2 děti z předchozího vztahu ve střídavé péči, děti mají 12 let.
Jak to bude s dědictvím, bude dědit i ještě nenarozené dítě? Nebo pouze ona jako manželka a jeho děti? Případně lze dědické řízení odložit až po porodu, když další dědic ještě není na světě?
S ex manžela se nedomluví, s odkladem souhlasit nebude, ale o jejím těhotenství neví.
Pro rypalky a ty co mají potřebu mít kecy, nejde ji o to oškubat jeho děti z předchozího vztahu, má s nimi hezký vztah a ona sama je finančně zajištěná dobře.
Dite dedit bude, pokud se narodi zive
Takze vsichni 4 stejnym dilem.