Dědictví aned dědický podíl

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
928
27.10.24 06:05

No jakože na vlastní úkor bych měla nechat bydlet zadarmo svého bratra a já platit nájem :lol:

Jakože kvůli udržení dobrých vztahů? To je vtip?

Co udělal ten bratr pro udržení vztahu? Neplatí sestře ani nájem a parazituje na jejím majetku.

Vůbec. Chtěla bych nájem zpětně (za dobu již umožňuje zákon) minus teda třetinu za investice do bytu za totožnou dobu.
Jinak žaloba na vypořádání. Že na to bratr nemá? Nezajímá, on bydlí x let zadarmo, měl si našetřit, co s tím má zakladatelova žena společného?

Rodina nerodina, pořádek dělá přátelé a tady jedna strana užívá výhod na úkor druhé.

• načítám...
56037
27.10.24 07:03
@Rádkyně píše: Více
no nevím, v mém okolí, kdyzumre jeden z rodičů, děti se prozatím vzdají dědictví ve prospěch druhého rodiče. Divná rodina.
  • načítám...
66
27.10.24 07:26

Váženy pane/í, já pouze žádám o radu a většina z Vás se do mne spíš naváží, jak jsem neschopný a že nic nemám. Víte, i já měl kdysi insolvenci. Všechny dluhy jsem sám uhradil, poté odešel pracovat do Belgie. Koupil jsem si značkové nářadí se kterým podnikám. Zaplatil jsem auto v hotovosti. A posílal přítelkyni 50 000 měsíčně, protože měla rizikové těhotenství, a následně předčasný porod o tři měsíce. Poté mateřská. Tudíž jsem platil náklady na bydlení tam i tady. Vrátil jsem se abych viděl vyrůstat syna a on aby měl kompletní rodinu. Opustil jsem to, abych přijel a žili jsme jako rodina. Udělal bych pro ně cokoli, tak mi tady nevykládejte, že se neumím postarat. Nyní budou malému tři roky a nic mu nechybí. Vaše řeči jsou naprosto zcestné. Možná se mě pouze snažíte nas..

• načítám...
66
27.10.24 07:30
@jkra píše: Více

Ono asi záleží hlavně i na vztazích, že ano. Když vám někdo ubližoval a nemá vás rád, tak mu těžko necháte svůj dědický podíl, aby on vás následně vydědil. 🙄

• načítám...
56037
27.10.24 07:58
@velkej táta píše: Více

No jo, jistě. Hele, děláš medvědí sluzbu, rozestvane vztahy a tak. Máma nemá tvou partnerku ráda a proto ji partnerka přispívala na opravy?

• načítám...
56037
27.10.24 08:53
@velkej táta píše: Více

No, tak tam zajedte, vyložte karty na stůl, že potřebujete vyplatit a uvidíte. Případně pak právník.

• načítám...
21804
27.10.24 09:07

@jkra to bude ten stejný, co to tu už pár dní tapetuje dlouhými příspěvky, jak dostal výpověď z nájmu.

V mém okolí taky, pokud zemře jeden z rodičů, tak se děti vzdávají podílů a majetek nechávají matce. Sami si budují své. Majetek se dělí až zemřou oba rodiče.

• načítám...
21275
27.10.24 09:37
@jkra píše: Více

Ne, vetsina lidi tam necha matku bydlet zadarmo jakoby to bylo cele jeji.

• načítám...
56037
27.10.24 10:02
@PaníBovaryová píše: Více

No vidíš, v mém okolí se většina vzdá dědictví. Dokud ještě jeden rodič žije. Úplně v pohodě.

• načítám...
1059
27.10.24 10:06

Tady to opravdu nezklame.
Jako obvykle spousta respondentů řeší to, do čeho jim vůbec nic není, zakladatel se na to vůbec neptal a řešit to nechce.
Proč do toho neustále taháte matku? Po té přeci nikdo nic nechce. Partnerka zakladatele chce, aby jí bratr vyplatil její podíl s tím, že matčin podíl jednou bude náležet jemu. Takže na tom pan bratr ještě slušně vydělá a to nemluvím o tom, že x let už užívá bez jakékoliv kompenzace sestřin podíl.
Ale bl.bec je zakladatel, protože ničí partnerky rodinné vztahy tím, že se nehodlá podílet na sponzorování dospělého pracujícího chlapa, vychca. ného jako díra do sněhu a nemá na účtech statisíce, což by podle některých tady mělo být trestné.
Jediný, kdo je v tomto příběhu na „přes dr. žku“ je bratr zakl. partnerky…
Ovšem podle zdejších měřítek máš mít úspory a být schopný rodinu ufinancovat a ne, že budeš obtěžovat chudáka bratr s tím aby přestal parazitovat a sestře vyplatil co jí patří…to sis teda dovolil dost neschopný a drzý zakladateli :pankac:

• načítám...
56037
27.10.24 10:09
@mado píše: Více

Přesně tak.

• načítám...
6640
27.10.24 10:09
@Apolena05 píše: Více

Jsi na diskuzním serveru, ne v právní poradně.
V prvním příspěvku mluví v množném čísle, tudíž i o matce.
Mění roky jak na běžícím pásu 17, 20 :nevim:
Posílal jí měsíčně 50tis a nemají nic ušetřeno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
56037
27.10.24 10:11
@Apolena05 píše: Více

Přes dxžku je zakladatel, strašně se mu hodí majetek, co mu neříká pane. Dohoda bratra a sestry se ho netýká. Být já ta sestra, jedu tam a s bráchou se domluvim. Jako matku těch dětí by mě mrzelo, jak jsou na prachy…

• načítám...
1059
27.10.24 10:24
@Temnástranasíly píše: Více

Myslím si, že rodinná finanční situace zakladatele je úplně vedlejší.
I kdyby byli finančně úplně za vodou, nevidím důvod pro to, by se jeho žena vzdala podílu na bytě ve prospěch dospělého zdravého pracujícího bratra. Proč?
O té matce zakladatel píše, že po ní nic nechtějí, alespoň jsem to teda tak pochopila viz. můj předchozí příspěvek.
A ano majetek mu neříká pane, to je pravda, ale za situace, kdy se ženou společně žijí a hospodaří, ona je na RD a většina nákladů jde tedy za ním se mu nedivím, že nechce aby partnerka provozovala charitu ve prospěch svého bratra.

• načítám...
21804
27.10.24 10:24

@Apolena05 samozřejmě, že ctyricetilety chlap má být schopný uživit a zajistit rodinu. Ne mít insolvence a domáhat se peněz, na které nemá žádné právo. Ona není ani jeho manželka, tak co je mu po tom, jaké má podíly se svojí rodinou. A hlavně, jaké tam byly dohody. Sápe se po cizích penězích, protože jinak to neumí.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel