Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych dodělala dům, ale jen to, co bych považovala za nutné - třeba tu kuchyň bych chtěla, ale na bazén a jiné zbytečnosti bych se vykašlala a prachy raději vrazila do chalupy. Já osobně bych třeba šla i do pronájmu chalupy, aby se mi investice vrátila zpátky. Jsme před hodně podobným rozhodnutím.
No upřímně, když už chcete slyšet cizí názory, tak např. mít citový vztah k chatě, tak bych ji nikdy nikomu nepronajmul.
@Zumpa píše:
No upřímně, když už chcete slyšet cizí názory, tak např. mít citový vztah k chatě, tak bych ji nikdy nikomu nepronajmul.
My třeba k naši chalupě vztah máme, ale uvědomujeme si, že udržovat 2 poměrně velké nemovitosti není levná sranda - vtah nevztah.
@cverunka píše:
My třeba k naši chalupě vztah máme, ale uvědomujeme si, že udržovat 2 poměrně velké nemovitosti není levná sranda - vtah nevztah.
To souhlas, ale pokud k něčemu mám vztah, tak bych zamakal, abych to uživil.
@Veronika146 píše:
Ahoj. Jsme postavení před velmi tezke rozhodnuti. Tedy alespoň pro me a manžela. Před dvěma lety jsme si postavili mensi rodinný dum (4+1) Máme dvě deti, zahrada je v rovině, takže ideál. Avšak je spousta věcí, ktere bychom ještě chtěli udělat ( sezení, bazén, klimatizace, kuchyň na míru atd. Nyní je situace takova, že jsme přišli k chalupě, ke které má manžel citovy vztah a prodávat se za žádnou cenu nebude ( ani ja nechci) je na krásném a klidném miste a dalo by se říct, že i na samotě, zahrada je dvakrát tak Velká než naše, ale bohužel ve svahu, zas na druhou stránku se vzrostlymi a plodicimi stromy. Náš dum je u frekventovaném silnice necelé 2 km od chalupy. A ted k našemu rozhodování… rozhodujeme se, zda nás rodinný dum,,vylepšit,,, anebo zrekonstruovat chalupu. Jednou tam urcite chceme bydlet, ale ne dřív než za 5 let, spíš bych to viděla na ještě dele. Peníze nyní nejsou problém, ale byly by jen na jednu věc. Buď jedno anebo druhe. Můžete mi Prosím napsat někdo, jaky je na to vas názor? Potřebují názor někoho nezaujatehoDěkuji moc. Snad nám to pomůže v rozhodování
Klimatizaci, kuchyň a sezení bych udělala v baráku a ideálně se do toho pustila hned. Pokud tam nechcete jít za 2 roky na tu chalupu, tak to nemá cenu… fakt nevíte co bude za těch 5 - 10 - 15 let, ale výše zmíněné využijete hned. Upřímně řečeno moc nerozumím ani zdejší logice jak třeba klimatizace není potřeba… pokud nemáte jiný chladící systém v domě nebo ho nemáte na absolutně tmavém místě, tak se tam v těch vedrech musíte vařit. Stejně tak to posezení. Tak dům si většinou lidi staví pro to, aby si užívali zahradu, prostor, venkovní posezení atd. Nějak mi uniká logika jít do domu na to, abych ho pak nechala způlky nedodělaný a stěhovala se zase dál.
Na druhou stranu pokud manžel chce za každou cenu na chalupu a šli byste tam dřív, tak to tu situaci trochu mění. Ale to si musíte rozhodnout vy sami ![]()
@Zumpa píše:
To souhlas, ale pokud k něčemu mám vztah, tak bych zamakal, abych to uživil.
Pořád lepší pronajmout občas na víkend, než prodat. Ono se to řekne zamakat… Když člověk maká víc, tak pak nemá čas tam jezdit a o něco starat. Už s jedním barákem a zahradou je těch volných víkendů málo. A i děcka budou chtít občas někam jinam, než na chalupu, nebo sedět doma, pač rodiče vydělávají.
@Nimie píše:
Klimatizaci, kuchyň a sezení bych udělala v baráku a ideálně se do toho pustila hned. Pokud tam nechcete jít za 2 roky na tu chalupu, tak to nemá cenu… fakt nevíte co bude za těch 5 - 10 - 15 let, ale výše zmíněné využijete hned. Upřímně řečeno moc nerozumím ani zdejší logice jak třeba klimatizace není potřeba… pokud nemáte jiný chladící systém v domě nebo ho nemáte na absolutně tmavém místě, tak se tam v těch vedrech musíte vařit. Stejně tak to posezení. Tak dům si většinou lidi staví pro to, aby si užívali zahradu, prostor, venkovní posezení atd. Nějak mi uniká logika jít do domu na to, abych ho pak nechala způlky nedodělaný a stěhovala se zase dál.Na druhou stranu pokud manžel chce za každou cenu na chalupu a šli byste tam dřív, tak to tu situaci trochu mění. Ale to si musíte rozhodnout vy sami
S tou klimatizací máte pravdu. Máme rd s podkrovím, kde mají děti pokojíčky a my ložnici. my v ložnici máme ještě jakž takž, ale dcera má normální okno na západ a střešní na jih, kluk má normální na východ a střešní na jih
A fakt nekecám, i když mají otevřená okna, tak přez léto tam měli klidně i 34 stupňů
Ta chalupa je vidina jak jsem psala nejdříve až tak za 5 let spíš dýl, protože teď jestli si dáme tu klimu a všechno co chceme, tak nás to výjde na cca 700 tis a pak než našetříme na rekonstrukci chalupy tak to bude dalších třeba 6-7 let… Už tak jako na nějakých 80 procent rozhodnutý jsme. jen jsem chtěla vědět názor, jestli by se to právě vyplatilo. přeci jen není to málo peněz a abychom pak nelitovali, že jsme si dopřáli to a to a potom nám nebylo líto, že jsme místo toho nerekonstruovali chalupu… Děkuji vám moc za radu ![]()
@Veronika146 píše:
S tou klimatizací máte pravdu. Máme rd s podkrovím, kde mají děti pokojíčky a my ložnici. my v ložnici máme ještě jakž takž, ale dcera má normální okno na západ a střešní na jih, kluk má normální na východ a střešní na jihA fakt nekecám, i když mají otevřená okna, tak přez léto tam měli klidně i 34 stupňů
Ta chalupa je vidina jak jsem psala nejdříve až tak za 5 let spíš dýl, protože teď jestli si dáme tu klimu a všechno co chceme, tak nás to výjde na cca 700 tis a pak než našetříme na rekonstrukci chalupy tak to bude dalších třeba 6-7 let… Už tak jako na nějakých 80 procent rozhodnutý jsme. jen jsem chtěla vědět názor, jestli by se to právě vyplatilo. přeci jen není to málo peněz a abychom pak nelitovali, že jsme si dopřáli to a to a potom nám nebylo líto, že jsme místo toho nerekonstruovali chalupu… Děkuji vám moc za radu
Jo, ja ti věřím. Klimatizace byla skoro první věc co se cpala do baráku, protože i psovi je z toho vedra špatně.
@cverunka píše:
Pořád lepší pronajmout občas na víkend, než prodat. Ono se to řekne zamakat… Když člověk maká víc, tak pak nemá čas tam jezdit a o něco starat. Už s jedním barákem a zahradou je těch volných víkendů málo. A i děcka budou chtít občas někam jinam, než na chalupu, nebo sedět doma, pač rodiče vydělávají.
Ono to je asi individuální, kdyby se mi někdo cizí rozvaloval po baráku, tak bych s tím měl hodně velký problém, navíc když vím, jací jsou lidé dobytek.
@Veronika146 píše:
Ahoj. Jsme postavení před velmi tezke rozhodnuti. Tedy alespoň pro me a manžela. Před dvěma lety jsme si postavili mensi rodinný dum (4+1) Máme dvě deti, zahrada je v rovině, takže ideál. Avšak je spousta věcí, ktere bychom ještě chtěli udělat ( sezení, bazén, klimatizace, kuchyň na míru atd. Nyní je situace takova, že jsme přišli k chalupě, ke které má manžel citovy vztah a prodávat se za žádnou cenu nebude ( ani ja nechci) je na krásném a klidném miste a dalo by se říct, že i na samotě, zahrada je dvakrát tak Velká než naše, ale bohužel ve svahu, zas na druhou stránku se vzrostlymi a plodicimi stromy. Náš dum je u frekventovaném silnice necelé 2 km od chalupy. A ted k našemu rozhodování… rozhodujeme se, zda nás rodinný dum,,vylepšit,,, anebo zrekonstruovat chalupu. Jednou tam urcite chceme bydlet, ale ne dřív než za 5 let, spíš bych to viděla na ještě dele. Peníze nyní nejsou problém, ale byly by jen na jednu věc. Buď jedno anebo druhe. Můžete mi Prosím napsat někdo, jaky je na to vas názor? Potřebují názor někoho nezaujatehoDěkuji moc. Snad nám to pomůže v rozhodování
A co chatu třeba zadarmo pronajmout (či za drobný peníz) výměnou za údržbu? Se smlouvou na pět let, což pro mnohé je motivace investovat i trochu do interiéru a zkrášlit to tam. Chce to asi ale někoho, koho znáte, no… Aby se tam nenastěhovali zástupci nepřizpůsobivé menšiny.
@-Vikiviki- Nedělal bych si vůbec iluze o velmi přizpůsobivé většině, je to úplně ten samý dobytek.
@Zumpa Já to myslela v širším slova smyslu (nepřizpůsobivá část lidí - pravda, asi to není moc menšina - která se nebude chovat slušně). Ale chápu pointu ![]()
@Zumpa píše:
Ono to je asi individuální, kdyby se mi někdo cizí rozvaloval po baráku, tak bych s tím měl hodně velký problém, navíc když vím, jací jsou lidé dobytek.
Jak bych teda do pronajmuti domu taky nesla.. Byt je trosicku něco jinyho, ale barak potřebuje nejakou péči skoro furt, a fakt bych se bala v jakym stavu by se mi ten barák vrátil
@a12 píše:
Jak bych teda do pronajmuti domu taky nesla.. Byt je trosicku něco jinyho, ale barak potřebuje nejakou péči skoro furt, a fakt bych se bala v jakym stavu by se mi ten barák vrátil
Ale oni mluví o chalupě, ne o baráku, ne? Barák bych taky do pronájmu asi nedala, ale chalupu, která má sloužit k rekreaci a víkendům…
@cverunka píše:
Ale oni mluví o chalupě, ne o baráku, ne? Barák bych taky do pronájmu asi nedala, ale chalupu, která má sloužit k rekreaci a víkendům…
Ne, zakladatelka psala, ze by za tech 5a vic let sli do ty chalupy a dum by zatim pronajimali nez by tam slo bydlet nejaky jejich dite