Dědictví nemovitostí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
298
21.9.19 10:36
@cecetka píše:
Ne. Pokud umre drive A, pak B patri polovina (podil SJM), druha polovina se rovnym dilem deli mezi B a deti od A. Pokud A ma vlastni majetek (neni soucasti SJM), pak ten se deli rovnym dilem mezi B a deti A.
Pokud umre drive B, pak majetek B dedi A (zase se tam vyporadava podil SJM, dedictvi se ale nerozdeluje, je jen jeden dedic, a to je A).

Ano, už jsem to psala výše, že jsem se spletla, že dědí manžel a děti stejným dílem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
21.9.19 10:37

Ale sourozenci nedědí, pokud zemře někdo, kdo má manžela. Někdo psal výše, že dědí i sourozenci, ale podle mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
21.9.19 10:53
@KláraCH píše:
Ale sourozenci nedědí, pokud zemře někdo, kdo má manžela. Někdo psal výše, že dědí i sourozenci, ale podle mě ne.

Ne sourozenci nedědí, když existuje manžel, ale rodiče ano, kdyby žili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.19 11:55

Kdyz tedy umře dřív B, dědí A a pote dědi děti A.
Když umře dřív A, nemá pak B žádné děti, pouze sourozence. Dědí pak sourozenci? Pokud ano, tak v jednom případě děti zdědí vše, v jednom nic?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.19 11:57

Když někdo nemá jiz manžela, rodiče taky už nemá, děti nemá, tak dědí sourozenec? Pokud již nežije, dědí děti sourozenců nebo manželé sourozenců?

• Citovat
  • Upravit
25897
21.9.19 11:58
@Anonymní píše:
Když někdo nemá jiz manžela, rodiče taky už nemá, děti nemá, tak dědí sourozenec? Pokud již nežije, dědí děti sourozenců nebo manželé sourozenců?

Ano. Dědí sourozenci nebo jejich děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.19 12:02
@divine woman píše:
Ano. Dědí sourozenci nebo jejich děti.

Pokud jeden sourozenec žije a jeden nežije, tak dědí část ten sourozenec, co žije a druhou část děti toho, co nežije?

• Citovat
  • Upravit
25897
21.9.19 16:35
@Anonymní píše:
Pokud jeden sourozenec žije a jeden nežije, tak dědí část ten sourozenec, co žije a druhou část děti toho, co nežije?

Myslím, že ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
21.9.19 16:35

A není lepší v případě nejasnosti sepsat závěť?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
21.9.19 16:50
@Anonymní píše:

Ja myslim, ze tohle plati jen u deti zemreleho, nikoliv dalsicj dedicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
21.9.19 16:51

@j.a.n.i1 Já nevím a hledat se mi to nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.19 17:44

Dobrý den, potřebovala bych poradit, nevím co mám dělat, na tož na koho se obrátit. Před dvemi měsíci, mi zemřel táta, dneska jsem byla u notáře, na předběžným řízení. Můj táta byl člen družstva individuální. Ten byt nebyl v osobním vlastnictví a ani si nekoupil členský právo, tak proč mám nechat ohodnotit byt. Vubec tomu nerozumím. Řekly mi že ten byt půjde do dědického řízení, ale co půjde do dědického řízení, když si ho nekoupil, ale dostal od družstva. Děkuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
24.9.19 20:14

@LenickaCerna No, to členství v družstvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
24.9.19 20:16

@j.a.n.i1 Družstevní podíl a členství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie