Dědictví po prababičce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31292
10.3.17 09:51
@Lenka002 píše:
Není mi zcela jasné, když vám mé diskuze tak vadí, proč sem píšete. Kdyby šlo o někoho jiného, tak budete psát k věci?

No jo, ale co chceš psát k věci? Neteř zdědila dle práva peníze a tečka. Macecha nechť si říká co chce, jestli je to taková krá. jak o ní píšeš, tak to neteř jistě ví, a bere (nebo by měla brát) to jedním uchem tam a druhým zpět. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.17 09:52

Dokud nextka nezačne hnát věci přes soud, kašlala bych na ni. U dědictví se stávají mnohem horší věci. Když mi umřela maminka, otec si nechal podepsat ode mě a od mého bratra papír, že je všechno jeho… My to blbci podepsali, bylo nám čerstvě po 18, přes slzy jsme neviděli, tak jsme nečetli co podepisujem. Vůbec by nás nenapadlo, že by otec mohl něco takového udělat. A tak jsme šli do světa s úplně holým zadkem. Otec dokonce vyhodil i všechny papíry, co mamka schraňovala - naše vysvědčení, fotky, maturit. vysvědč., očkovací průkazy… Po mamince mi zbyl jeden pidiplyšáček odřenej, kterýho měla jako malá… tož tak.
Dokud hajzlíci nemají v ruce nějaký soudní papíry, posílej je do prdýlky

• Citovat
  • Upravit
36556
10.3.17 09:56
@Anonymní píše:
Dokud nextka nezačne hnát věci přes soud, kašlala bych na ni. U dědictví se stávají mnohem horší věci. Když mi umřela maminka, otec si nechal podepsat ode mě a od mého bratra papír, že je všechno jeho… My to blbci podepsali, bylo nám čerstvě po 18, přes slzy jsme neviděli, tak jsme nečetli co podepisujem. Vůbec by nás nenapadlo, že by otec mohl něco takového udělat. A tak jsme šli do světa s úplně holým zadkem. Otec dokonce vyhodil i všechny papíry, co mamka schraňovala - naše vysvědčení, fotky, maturit. vysvědč., očkovací průkazy… Po mamince mi zbyl jeden pidiplyšáček odřenej, kterýho měla jako malá… tož tak.
Dokud hajzlíci nemají v ruce nějaký soudní papíry, posílej je do prdýlky

Ježišmarjá, co to bylo za člověka, ten váš otec? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.17 10:04

Tak prosím pěkně je to profesor (tedy byl, od loňska je prý v důchodu), u studentů velice oblíbený… :poblion: vzdělaný, sečtělý…akorát lidsky je to mrzák, ubohý debil… Už se s ním nestýkám… Mamka umřela v roce 2001, je to už dlouho. Po pár letech jsem měla snahu nějak naše vztahy napravit, ale on o to nestál. Teď jsem vdaná, 2 děti, a on je ani nezná. Už to přebolelo, beru to tak, že jsem sirotek, že žádného otce nemám. Už mi odešly i bybičky a dědové, mám jen bratra a teď manželovu rodinu. Ti mého otce viděli, když se otec laskavě přijel podívat na mojí svatbu. Příbuzní se ptali, co to je za pána, který stojí tam opodál? Říkám, že můj otec, ale že je to debil. Strýc manžela měl snahu, vzal si ho na čtvrt hodiny stranou, jakože na panáka, pokec, jak je super, že se mu dcera vdává… No pak strýc přišel a jen zkonstatoval: je to debil…

• Citovat
  • Upravit
36556
10.3.17 10:06
@Anonymní píše:
Tak prosím pěkně je to profesor (tedy byl, od loňska je prý v důchodu), u studentů velice oblíbený… :poblion: vzdělaný, sečtělý…akorát lidsky je to mrzák, ubohý debil… Už se s ním nestýkám… Mamka umřela v roce 2001, je to už dlouho. Po pár letech jsem měla snahu nějak naše vztahy napravit, ale on o to nestál. Teď jsem vdaná, 2 děti, a on je ani nezná. Už to přebolelo, beru to tak, že jsem sirotek, že žádného otce nemám. Už mi odešly i bybičky a dědové, mám jen bratra a teď manželovu rodinu. Ti mého otce viděli, když se otec laskavě přijel podívat na mojí svatbu. Příbuzní se ptali, co to je za pána, který stojí tam opodál? Říkám, že můj otec, ale že je to debil. Strýc manžela měl snahu, vzal si ho na čtvrt hodiny stranou, jakože na panáka, pokec, jak je super, že se mu dcera vdává… No pak strýc přišel a jen zkonstatoval: je to debil…

To je mi líto.
Být d…l je možné, ale okrást vlastní děti, to je fakt vrchol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.17 10:18

Děkuji, ale nemusí ti to být líto, netrap si duši. Beru to jako poučení. Zaprvé mě to naučilo dávat si velký pozor na lidi - všechny, zadruhé stoprocentně vím, co svým dětem nikdy neudělám, zatřetí jsem se dost brzo naučila být plně soběstačná. Všechny 3 věci v životě plně zúročuji. Dostala jsem se z úplného marastu (skončila jsem chvíli i na ulici, léčila jsem se rumem) až sem, kde dnes stojím - s bezvadnou rodinou, skvělými kluky, udělala jsem si další školu a mám bezva práci, jsem na sebe hrdá a to mi dává do života dost síly. Taky si vážím věcí, které běžně lidé berou jako samozřejmost. Jsem šťastná i díky tomu, že jsem mohla tohle všechno překonat.
Pardon, nějak jsem se nechala unést, omlouvám se zakladatelce za plevelení. No nedalo mi to, když vidím, čím vším se lidé trápí a přitom vůbec nemusí!!!

• Citovat
  • Upravit
34322
10.3.17 10:23
@Lenka002 píše:
Příběh mé neteře někteří znají. Nyní je jí 18 a půl, s otcem se sem tam setká, ale tu jeho zlatokopku nemusí tedy vůbec.
Před rokem zemřela prababička a nymí bylo notářské řízení, kam byla obeslána i moje neteř, jakožto pravnučka. Ze závěti dostala určitou sumu. Na tom by nebylo nic k diskutování, ale její,,macecha,, dostala hysterák, že si to nezaslouží, že už není v rodině, a prababička byla ducha mdlého, když závěť sepisovala.
Ta mladá paní je prostě,,píp,,, ale vyčítat mladý holce, že ( oprávněně-ze závěti) dědila a že by se toho měla vzdát a nechat to jejímu dítěti, co myslíte?

Vůbec bych se tím nezabývala, neteř je plnoletá, s dědictvím si může naložit jak chce ona sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
10.3.17 10:32
@Lenka002 píše:
Příběh mé neteře někteří znají. Nyní je jí 18 a půl, s otcem se sem tam setká, ale tu jeho zlatokopku nemusí tedy vůbec.
Před rokem zemřela prababička a nymí bylo notářské řízení, kam byla obeslána i moje neteř, jakožto pravnučka. Ze závěti dostala určitou sumu. Na tom by nebylo nic k diskutování, ale její,,macecha,, dostala hysterák, že si to nezaslouží, že už není v rodině, a prababička byla ducha mdlého, když závěť sepisovala.
Ta mladá paní je prostě,,píp,,, ale vyčítat mladý holce, že ( oprávněně-ze závěti) dědila a že by se toho měla vzdát a nechat to jejímu dítěti, co myslíte?

holka je plnoletá a nějak bych se tím nezabývala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
10.3.17 10:49
@Lenka002 píše:

tak macecha si může říkat co chce, holka je snad plnoletá a svéprávná a bude vědět sama jak s dědictvím naložit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
10.3.17 12:41
@Lenka002 píše:
@Bábrdl
mě zajímá, jestli jste se s takovým přístup ohledně dědění setkali, nemusí jít o nextku.

K čemu ti to bude?

• Citovat
  • Upravit
5710
10.3.17 13:39
@Lenka002 píše:
@Bábrdl
mě zajímá, jestli jste se s takovým přístup ohledně dědění setkali, nemusí jít o nextku.

Tohle je ještě poměrně nevinný přístup. Já vím o mnohem horších výstupech - sestry přetahující se o prádlo po matce (to byla tedy 50. léta), nextka bušící do dveří bytu a křičící na celý panelák, že vnuk okradl syna, jeden léta probíhající neúspěšný soud, vyhrožování soudem… Dědictví často vyvolá nenávist v rodinách, tak se nediv, že pár vět pronesených nějakou neznámou nextkou nikoho nepobouří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
10.3.17 16:48

Proč to vůbec řešíš? Já si myslím, že ti do toho vůbec nic není. Chápala bych, kdyby to byla dcera, ale takhle mi to přijde na hlavu. Kór to není první diskuze.

Za mě nepleť se do toho, neteř je veliká a může se bránit sama, či s pomocí své matky…
Rozhodně bych své dědictví nikomu nevěnovala, ať si říká macecha, co chce…

• Citovat
  • Upravit
5710
10.3.17 19:38
@blabla123 píše:
Proč to vůbec řešíš? Já si myslím, že ti do toho vůbec nic není. Chápala bych, kdyby to byla dcera, ale takhle mi to přijde na hlavu. Kór to není první diskuze.Za mě nepleť se do toho, neteř je veliká a může se bránit sama, či s pomocí své matky…
Rozhodně bych své dědictví nikomu nevěnovala, ať si říká macecha, co chce

Já mám za to, že neteř rozhodně maceše své dědictví darovat nehodlá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
10.3.17 19:54

@Martina D. :mrgreen:

Koupí si za to byt :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
10.3.17 20:03

@Lenka002 Budiž jí to přáno, ale trochu jí to v jejím věku teda závidím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat