Dědictví - podraz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40371
6.4.26 17:43
@Anonymní píše: Více

Máte asi výpisy z účtu, kde platíte hypotéku a asi ústní dohodu s matkou, tak jestli jí neříct, že by se to dalo brát jako podvod, to vyšachování bratra?

Ale záleží, jak je matka při smyslech a nezatvrdila se a neudělala pak s barákem kdovíco, jak se tu píše.
Neví nikdo, co se jí honí v hlavě, bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.26 17:43

@PaníBovaryová hele, budu upřímná. Kdyby ten barák v budoucnu nebyl ani jednoho z nás a přepsala to na Jardu co potká na hlavním nádraží, tak jsme myslím mnohem víc se situací v pohodě. Ale takto to bude akorát dělat zlo.

• Citovat
  • Upravit
9624
6.4.26 17:44

Jenže ty nemůžeš přepsi za své děti odmítnout. Resp. můžeš, ale bude to posuzovat opatrovnický soud, jestli je to v zájmu dětí. A mám obavu, že tohle bz neschválil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21089
6.4.26 17:45

Tak tady nejde o to, na koho barak prepise, ale ze vas zavadi, abyste platili hypoteku. A kdyz to delate pod prislibem dedictvi, nemusi vam byt ani vdecna. Meni to dynamiku vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
6.4.26 17:47

neříkej, že je ti jedno, že matce posíláte statisíce na hypotéku a ona by přepsala barák na cizího Jardu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.26 17:47

@Jahru fakt? No tak to je v háji. Zatím jsem to řešila jen skrz chat GPT a ten mi sdělit, že bych to mohla odmítnout. Ten opatrovnický soud nebere v potaz, že by to nedělalo dobro v rodině?

• Citovat
  • Upravit
21089
6.4.26 17:48

Haji zajmy deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.26 17:48

@stinga Samozřejmě, že by mě to naštvalo. Byla to nadsázka. Ale furt bych byla raději, než když tu takto pletichaří a operuje s tajnůstkářstvím.

• Citovat
  • Upravit
21089
6.4.26 17:51

Jeste to prepisovat nejde, takze klid. Spis bych se zamyslela nad tim, ceho je schopna. Pokud ti teda nevadi, ze ji posilas tisice a utrhujes od huby svym detem, a ona to pak da Jardovi, tak mlc. Protoze je velmi pravdepodobne, ze si to do dvou let jeste rozmysli a nejakemu Jardovi to opravdu da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.26 17:56

@PaníBovaryová já jsem byla velmi spokojená s tou variantou že to dostaneme půl na půl. Já sourozence v průběhu let vykoupím.

Nebo když se jim zadaří konečně miminko, tak to můžou všechny naše děti používat jako chalupu a pak to nás dvou podědí.

Teď prostě vůbec nevím, co čekat dál. Mohla mít jen plnou hubu keců, protože je na sourozence aktuálně naštvaná. Mohla to myslet vážně. Jak ji znám, tak teď se to nemám jak dozvědět.

• Citovat
  • Upravit
40868
6.4.26 18:04

Kolik let zbývá na doplacení hypotéky? :think: do té doby neřeš, kdoví co jí pželétne přes nos, dítko se bratrovi třeba podaří atd…když by došlo na lámání chleba záleží na věku dětí, pokud budou pod 18 vzsvětli mamce, kolik by s tím bylo starostí atd., stejně tak, když by byli hodně mladí -rizika, že to zadluží, atd…at to napíše na bratra a s bratrem se domluv, že ho vyplatíš, nebo na něj jeho polovinu přepíšeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21089
6.4.26 18:04

Rekla bych matce, at si to jeste promysli.
Verim, ze boure mezi ni a bratrem za ty dva roky prejde.

Ale do budoucna bych se bala te jeji impulzivity, az barak bude splaceny, vy v tom s bratrem budete mit statisice a objevi se opravdu nejaky Jarda.
Kdyby si to splacela sama - cert to vem, je to jeji. Ale ty v tom mas penize, ktere mohly jit do deti. Bratr penize, ktere mohly jit do ivf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40371
6.4.26 18:10

Takže hypotéka se bude platit ještě dva roky a pak tam matka ještě může spoustu let bydlet.

Jak plánuje řešit opravy na domě, bude čekat, že jí budete s bratrem pomáhat?
Ani bych moc nepočítala s tím, že tam bude několik dětí chtít jezdit na chalupu, to by znamenalo se na spoustě věcí domluvit, těžko to bude dlouhodobě fungovat.

Nejlepší by bylo ji po doplacení hypotéky přemluvit k prodeji a koupi bytu, ale asi si myslí, že tam dožije, že…
To mohou být ještě statisíce za opravy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5928
6.4.26 18:10

Jediné, co mě napadá, přestat to platit. Tvá matka si z vás udělala dojnou krávu a teď vás chce dostat do potíží. Není narcis? Mě by to na tuto poruchu celkem sedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.26 18:12

@Keyllah děti budou rozhodně pod 18. Teď mám sotva jedno školkové.
Do doplacení jsou to necelé dva roky, takže teoreticky tam nějaký ten čas je.
Nejvíc jsem teď vytočená, že bych tuto informaci měla držet pod pokličkou. Jenže když jí sourozenci řeknu, tak rozpoutám inferno. Prostě se mi nelíbí ani jedna varianta.

@PaníBovaryová máš pravdu. Dostala jsem solidní facku a musím zjevně začít počítat s tím, že mámě začíná na stará kolena kolísat důvěryhodnost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová