Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Mám obavu, že by záleželo na soudci, jak to posoudí. Jestli je víc majetek pro děti anebo vztahy v širší rodině ![]()
@free333 bohužel. Do bytu ona nepůjde v žádném případě. Je to tátův vysněný dům. Snažili jsme se jí donutit to prodat už po jeho smrti, ale bez šance.
Peněz v tom bude spousta. To je pravda. Je to v dost šíleném stavu. Achjo.
No, půjde/nepůjde - zbývala by jí jiná možnost, kdybyste to přestali vy platit?
Ale chápu, my takhle taky utopili spoustu peněz v hypotéce, kterou jsme platili za mámu, protože jinak by skončila v exekuci. Ale my jsme nechali přepsat oboje na nás - dům i hypotéku, takže to bylo jednodušší
Píšeš, že přijdeš o babičku na hlídání. Takže jako ona se tak na***, že od sebe odstřihne děti? Hmm…
A jak si to tedy představuje s opravami?
Zkus nadhodit, že pokud by chtěla po vás další peníze, musí to už napsat na vás dva.
Když nechce do bytu.
Protože bratr se může kdykoliv kouknout do katastru a když by zjistil, že to je na Tvoje děti, přestal by přispívat a urazil se. Řekla bych jí, že na opravy ani nebudu mít peníze.
Dochází jí, že jestli to je v hrozném stavu už ted, že to bude chtít statisíce i víc?
@Jahru to byl taky původní plán. Ale já i sourozenec jsme v době dědického řízení byli součástí projektu, kde bylo možné získat výhodné bydlení pro mladé páry. Podmínkou bylo nevlastnit žádnou nemovitost. Takže z původního plánu, že to bude po smrti táty na třetiny, sešlo. No a teď jsme tu.
@datlefiky věřím tomu, že kdybych teď vše zavolala sourozenci a ten s ní na veeelmi dlouhou dobu utnul kontakt a přestal platit, tak ano. Možná se mýlím, moje děti miluje. Ale v minulosti už jsem podobné situace (ne teda v kontextu dětí, spíše kamarádek) zažila.
Dalsi penize muzete podminit prepisem na 1/3.
Tim aspon castecne vystrnadite pripadne Jardy.
@free333 tak daleko bych to rozhodně zajít nenechala. Jakmile by začala reálně zmiňovat, že to fakt chce udělat, tak jim to hned zavolám.
Teď jsem přesvědčená, že pokud to ještě jednou zmíní, okamžitě jí oznamuji, že buďto to řekne sourozenci ona, nebo volám já.
@free333 ty opravy nevím, co má v plánu. Kolikrát zmiňuje, co vše je potřeba udělat, ale finance na to rozhodně nemá. Po nás se sourozencem teda taky nic nechce. ![]()
Možná bude fajn tohle téma obecně otevřít se sourozencem. Jak ani jeden z nás o ten dům extra nestojí, tak máme tendenci to moc neřešit. Teď poprvé mě to donutilo to začít řešit. No jsme blbí.
Chtělo by to s ní probrat opravy do budoucna, ona možná ani netuší, jak to je ted drahé.
A říct jí, že na to nemáte peníze.
Osobně bych to pro děti, když jsou ještě malé, jako budoucí chalupu neplánovala.
Mohou mít jiné zájmy, bydlet v cizině, cokoliv a nebudou mít zájem, navíc se ani nemusí spolu snášet, neví dopředu nikdo.
@Limi123 píše: Více
A jak bys to udělala? Pokud si matka postaví hlavu, tak může barák přepsat na koho chce. A pokud ho přepíše na vnoučata, tak odmítnutí bude posuzovat opatrovnický soud, který ho může zakázat
Zakladatelko, zachovej zatim klid. Vhapu, ze te to nastvalo, ale nez se splati hypoteka, tak jsi rikala, ze jsou to dva roky. Po tu dobu to prepisovat nebude. Pokud by dum chtela prepisovat pote na deti, tak nejen odmitnuti, ale i darovani nemovitosti nezletilym schvaluje opatrovnicky soud. V takovem pripade se sleduje zajem ditete a ten neni jen o majetku. Pokud bys nesouhlasila, byl by to silny argument. Soud by navic zjistoval prave kdo by za deti platil dane, pojisteni, zajistoval opravy, atd. Pokud bys rekla, ze nikdo, tak darovani soud pravdepodobne neschvali, protoze je nevystavi exekuci.
Na tvem miste bych to ted presla, nic nerikala a doufala, ze se matka v budoucnu rozmysli.
@PaníBovaryová píše: Více
Taky me napadla drsna varianta, ze pokud je matka takova nerizena strela a nejde jim tak o ten barak, ale o princip a penize, co uz obe rodiny deti zaplatily za tu jeji hypoteku, vycislit ty splatky a matku nechat podepsat uznani dluhu. To by asi nerozchodila…