Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mckvak těžce
cvičily jsme vojtovku a bobatha a malá každé cvičení vždycky hrozně proplakala…ale nemělo to sovislost jen s predilekcí, je hypotonická a cvičíme ještě teď v jejím roce…
@vaks píše:NN spis mi jde o to jake cviky, jestli takove jako ze aby se tocila na jednu stranu, masirovani a polohovani.
@mckvak těžcecvičily jsme vojtovku a bobatha a malá každé cvičení vždycky hrozně proplakala…ale nemělo to sovislost jen s predilekcí, je hypotonická a cvičíme ještě teď v jejím roce…
@KristynaTita píše:
@ka2ka tak to uz musel mot predilekci, coz je na fyzio…
My jsme ho polohovali od zacatku, mel i takovy ten polstarek, dr nic nerikala, on to nema moc ale videt to trochu jde, tak nevim no, proc to nejak neresila. Co jsem studovala tak by mel mit krivou celou hlavu coz taky nema, celo ma rovne a i usi ma soumerne.No pristi tyden jdeme na konrolu tak se ji poptam.
@mckvak říkáš,že malý dle tebe predilekcí netrpí/netrpěl, takže radit nějaké cviky je asi zbytečné
Dcerka je celkově pozadu v motorice od těch 4 týdnů(měla komplikovaný zápal plic, což ji taky nepřidalo a ležela dlouho na JIPce, kde se ke všemu špatně polohovalo, proto taky ta slehlá hlavička),takže u nás se hlavně řešila hypotonie, zpevnění zádových, později břišních svalů, momentálně řešíme vynechání lezení, takže co se týče cviků, moc neporadím, ale veřejně známá a vděčná poloha je na bříšku-co nejčastěji..cvičení na míči a válci-stačí válení dopředu, dozadu, do boku..motivovat otáčení do strany, která vázne pomocí hraček..a kterou část hlavy má vlastně malý slehlou? nějak jsem si nevšimla, jestli se o tom zmiňuješ, protože jestli to je jakoby uprostřed v tylní části, tak tam bych viděla jako jediné řešení omezit polohu na zádech na minimum…
@vaks píše:
@mckvak říkáš,že malý dle tebe predilekcí netrpí/netrpěl, takže radit nějaké cviky je asi zbytečnéDcerka je celkově pozadu v motorice od těch 4 týdnů(měla komplikovaný zápal plic, což ji taky nepřidalo a ležela dlouho na JIPce, kde se ke všemu špatně polohovalo, proto taky ta slehlá hlavička),takže u nás se hlavně řešila hypotonie, zpevnění zádových, později břišních svalů, momentálně řešíme vynechání lezení, takže co se týče cviků, moc neporadím, ale veřejně známá a vděčná poloha je na bříšku-co nejčastěji..cvičení na míči a válci-stačí válení dopředu, dozadu, do boku..motivovat otáčení do strany, která vázne pomocí hraček..a kterou část hlavy má vlastně malý slehlou? nějak jsem si nevšimla, jestli se o tom zmiňuješ, protože jestli to je jakoby uprostřed v tylní části, tak tam bych viděla jako jediné řešení omezit polohu na zádech na minimum…
Ma ji slehlou jakoby ke strane, z jednoho boku je lebka normalni, z druheo je zplostela. na obe strany se otaci, spi spis na tom boku ktery je normalni, na zadech jen kdyz se v noci zkuli ale stejne se pak otoci na bok nebo na bricho. Pres den na zadech je minimalne, vicemene jen pri krmeni mlikem. JInak je na brisku.