Dělá vše hodně brzo

poletucha poletava
29.3.11 23:24

Dělá vše hodně brzo

Ahoj holky potřebuju radu moji dceři budou 7 dubna 3 měsíce sotva se narodila tak 2 dny po porodu už si cucala prsty v 5tydnech krasne drzela hlavicku dr rikala ze to nevadi ze je to vporadku ale to ze paseme hribatka krasne v 1 mesici to ze se zveda ze chce sedet to jsem jeste prekousla ve 2 mesicich se pretocila ze zad na brisko to dela dodnes hlavne v noci spokojene si zvatla v postylce ale uz asi tyden je tomu co jsem ji mela na brise tak normalne chce chodit drzim ji pod pazema a pekne si slape po mem brichu normalne pouziva nohy rano si ji vemu do postele a kouka semnou na telku tak vydrzi i hodinu nevim co mam delat k dr jdem az bude mit 3 m ma nektera s vas zkusenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
29.3.11 23:32

To „chození“ je jen instinkt, malý děti ho mají (nevím teda, jestli ještě v těch dvou měsících, ale myslim, že jo… Takže bych ji v tom nepodporovala… Kdyby si sama stoupala a stála, tak to jo, ale tímhletím držením a „chozením“ bys jí zadělávala na problémy s páteří v budoucnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
29.3.11 23:37

Ja myslim, ze az takova vyjimka to neni, mela jsem doma takovy dva experty :-D , nenadelas s tim nic :wink: jen v ,,sezeni,, a ,,chozeni,, bych ji nepodporovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
29.3.11 23:39

Děkuju řekla mi km tchýně ale jak ji hlídala tak mi sama řekla že to není normální nevím ale děkuji jsem zvědavá co mi dr řekne a chtěla jsem se ještě zeptat je normální váha 8kg?

• Citovat
  • Upravit
poletucha poletava
29.3.11 23:42

Dnes jsem koupila hrazdicku tak pekne lezela stim chozenim to je tak na 5 vterim ani ne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.11 23:43

Chůze je pouze zůstatkový reflex, nepodporovat, pokud ji chceš mít zdravou! Syn pásl hříbata velmi obstojně už ve 2 týdnech a od 2,5 měsíců se běžně přetáčel na břicho, od 3,5 i obráceně (ale chodit začal až několik týdnů před prvním rokem). Ruce si necucal nikdy, koncentraci udržel taktéž, v 1 roce si dokázal hrát s jednou hračkou 30 - 40 minut, nejčatěji s knížkou (dle mého zvyšovat ji u TV není dobrý nápad). Tvoje dcerka je šikovná, ale myslím, že není sama! Hlavně, ať se Vám daří. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6555
29.3.11 23:46

Mé dítě taky dělá takhle rychle pokroky, ale nikdy by mě teda nenapadlo, že to není normální :lol: Prostě buď jen hrdá a neřeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
29.3.11 23:49
Zuzka a verunka 2mesice píše:
Děkuju řekla mi km tchýně ale jak ji hlídala tak mi sama řekla že to není normální nevím ale děkuji jsem zvědavá co mi dr řekne a chtěla jsem se ještě zeptat je normální váha 8kg?

Na toto ti odpovím otázkou.
A je normální aby mělo zdravé dítě s porodní váhou 3340 g v jednom roce 8 kg??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
29.3.11 23:53

U zdravyho ditete je kazda vaha normalni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
29.3.11 23:56

Já vím že není jediná ale v mém okolí nikdo tohle doma neměl tak jsem se chtěla ujistit že nejsem sama a něco o tom pozjištovat jo holky taky vám prckove spinkaly jen na brisku? Jak ji dam na zada tak je po hodine vzhuru jak ji dam na brisko tak mi spinka od 22:00-07:00 mam monitor a postylku hned vedle postele jo a taky jeste ze otravuju mala ma 8kg dr se to nelibi a rikala ze jak bude mit ukonceny 3 m tak ji mam davat prikrmy ale ty se davati az od ukonceneho 4 m ne? Tak nevim

• Citovat
  • Upravit
1475
30.3.11 06:58

8kg na 3 měsíce se mi zdá až dost na co příkrmy???? 8-o
Mi máme 8,5kg a je nám 10 měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21607
30.3.11 07:26

zuzko, pokroky jsou krásné a neřešila bych je. každé dítko má svoje tempo a pokud jdou pokroky ve správném sledu, je to OK. ta váha je docela dost. ale kolik měla porodní a kolik měří? a s těmi příkrmy je to hodně brzy. a ty ji jenom kojíš a nebo je na UM. protože děti na UM většinou začínají s příkrmy v ukončeném 4. měsíci a kojené děti kolem 6. měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
30.3.11 08:53

Bud v klidu, to „chozeni“ je reflex, to by melo kazde ditko delat (nevim ted presne kdy, ale dr. to zkousel na kazde kontrole, jestli dela kracive pohyby).
A rychly vyvoj - treba moje deti byly vsechny zrychleny :mrgreen: posledni dcera - 5.10. narozena, lezla po 4 nekdy kolem 5.mesicu, 1.4. si sama stoupla a chodila kolem nabytku, kolem 14.6. se pustila a sama presla pokoj, behem cervence uz normalne v sandalkach behala po parku, vylezla po zebriku na klouzacku a sama se klouzala…

Nech ji at si jede svym tempem, rozhodne bych ji nejak neposazovala atd. je sikovna, prijde si na veci sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
30.3.11 08:55
tak normalne chce chodit drzim ji pod pazema a pekne si slape po mem brichu normalne pouziva nohy

Jak psaly holky - to není žádná chůze, to je reflex, který časem vymizí. Obvykle mizí kolem šestinedělí, u Vás se to o něco protáhlo. Bude-li ji v tom někdo podporovat, zadělá jí maximálně na problémy s páteří.

Arano si ji vemu do postele a kouka semnou na telku tak vydrzi i hodinu
Upřímně Ti můžu říct, že kdybys tohle řekla naší doktorce, něco by sis vyslechla (ona je taková „na rovinu“ :mrgreen: ). Hodinu u televize nemají být ani mnohem starší děti, natož dvouměsíční dítě, na to jejich nervová soustava není zralá ani omylem…
mala ma 8kg dr se to nelibi a rikala ze jak bude mit ukonceny 3 m tak ji mam davat prikrmy ale ty se davati az od ukonceneho 4 m ne?

Zelenina a ovoce se dávají nejdřív od 4. měsíce, dřív jsem o tom neslyšela ani u nekojených dětí. Možná jestli Tvoje doktorka nemyslela přidat jí UM…? Ale mně osobně se zdá její váha úplně normální a asi bych to nedělala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
30.3.11 09:01
Dnes jsem koupila hrazdicku tak pekne lezela stim chozenim to je tak na 5 vterim ani ne

jakože na 5 vteřin si sama stoupne a stojí?nebo jí držíš a podporuješ v tom aby stála-to není zrovna dobrý..Holky to tady nepíšou jen tak…jinak malej nám normálně spal od 3.měsíce na břiše-i když jsem ho přetáčela zpět.z břicha na záda se přetáčel v 2.m a obráceně ve 3.m..lezl v 5.m a sám se stavěl (o nábytek) v půl roce,ale myslí,že tak to má spousta dětí.holku zase máme pěknou lenošku, v půl roce se max. občas přetočí,ale nechávám jí,at si ke všemu dojde sama.je spíš klidnější.pod hrazdičkou nám ve 3.m vydržela skoro 2 hodiny- s tím že jsem jí měnila polohy.prostě každé dítě to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí