Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem.
Jsem neskutečně vytočená. Mám půlročního syna, který si rád hraje s dudu.Prostě ho věčně vyndavá z pusy, prohlíží, dává zpátky.No a minulý týden malej ležel v pelechu, byl čas spaní.Najednou řev, až mě zamrazilo a on měl tou druhou stranou zarvaného dudlíka v pusince a ječel, že nemohl ani dýchat.Musela jsem docela zatáhnout, abych mu ho vyndala..Jestli ho stisknul dásničkama, nevím, prostě ho tam měl zašprajclej.No a dnes večer se to stalo zas!!! Máte někdo radu, co s tím?? Já už se bojím odejít přiložit do kotelny.Tohle jsou bezpečné dudlíky pro miminka???
Ahoj, moje maličká si šprajcla do pusinky jen to držátko u dudlíku, řev, tak jsem vylítla, co se děje. Dudlíka jsem jí vytáhla. Naštěstí už to od té doby neudělala. Ale už tam pro jistotu při větším zabřečení vždycky běžím.
Já nevím, ještě nemám osobní zkušenost, leda by mě napadlo zkusit sehnat nějaký, který se tou „venkovní“ stranou do pusinky nevejde, prostě…
Ale tohle by mě v životě nenapadlo, že se může stát…
xangel a jaky mas ten dudel? Nam se to nestalo, ale kdyz vidim co s nim dela, tak me samotnou prekvapuje, ze ho jeste nespolkl ![]()
Může se to stát, já jsem měla u dudlíku napsáno, že pro tento případ jsou tam v plastu ty otvory, aby dítě mohlo dýchat. Ale to člověka samozřejmě moc neuklidní… ![]()
Vivik píše:
Já nevím, ještě nemám osobní zkušenost, leda by mě napadlo zkusit sehnat nějaký, který se tou „venkovní“ stranou do pusinky nevejde, prostě…Ale tohle by mě v životě nenapadlo, že se může stát…
máme velikej dudlík od mam a ten do pusy nenacpe,jen ho ožužlává ![]()
Nám se to taky naštěstí nestalo, ale strká si ho do pusy taky obrácenou stranou.
Asi bych taky zkusila kouknout na jiné dudany, jestli nebudou rozměrově větší.
VandaV píše:Vivik píše:máme velikej dudlík od mam a ten do pusy nenacpe,jen ho ožužlává
Já nevím, ještě nemám osobní zkušenost, leda by mě napadlo zkusit sehnat nějaký, který se tou „venkovní“ stranou do pusinky nevejde, prostě…Ale tohle by mě v životě nenapadlo, že se může stát…
Taky máme od MAM.
Holky, tady je právě problém, že máma mi po narození malého koupila dudlík Tigex v Kauflandu, který má svůj tvar savičky a když jsem pak sháněla jiný, nikdy se mi nepodařilo sehnat s tím samým tvarem…No a Domís do pusy jinou prostě nevezme, zvykl si na tuhle…
Jako ty otvory na tom jsou, ale co je to platné, když to evidentně bolí, když se to šprajcne o dásně ( aspoň mě by to teda bolelo).Bohajeho, to je fakt výrobek pro miminka ![]()
Už jsem vytáhla větší velikost, ale ten držák je skoro srovnatelnej
Ještě mě napadlo, že snad koupím ty co mají místo držátka plyšáka, sice se mi to děsně nelíbí, ale plyšáka snad nesní ![]()
Místo držáku plyšáka? To neznám?
Nemyslíš takový ten „hadýrek“, na co se dudan zavěsí a děcko má dudana a může při tom muchlat „hadýrek“?
Xangel jenže si zase představ, jak by to vypadalo, kdyby ten dudlík byl tak velkej, že by se mu nevešel do pusy… To by se mu pak nevešel pod nos a asi by to nebylo moc pohodlné na obličeji…
Tak když jdeš do kotelny, tak mu ho vezmi…
Jinak shánění savičky chápu, já jsem koupila dudlíky Babylove a taky jsem sháněla asi dva týdny nové, nikde je neměli…
barah mi jsme s ním spokojeni.malej normální dudlíky nemůže,má boláky a tenhle super větrá ![]()
VandaV píše:
barah mi jsme s ním spokojeni.malej normální dudlíky nemůže,má boláky a tenhle super větrá
My jsme taky spokojeni s MAM.
Malý jiný nechce, snažila jsem se naučit na jiný, protože se mi zdá celkem drahý, ale když je spokojený on, tak to neřeším.
Mám na mysli něco takového http://cgi.ebay.com/…230548805394?… .Máš pravdu Anastazie, nedokážu si představit, že by měl dudlík přes celej obličej…No zkusím zítra dát velikost 6-18 m a snad to pomůže trochu. ![]()
Příspěvek upraven 28.03.11 v 21:29
My máme od Mam snad všechno,Dudlík,flašky,lžičky i misku.Pro nás je Mam ![]()