Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malý má tŕetím dnem vysoké teploty, doktorka si nás na zítra pozvala do ordinace a doporučila mi vzít ranní moč. Neřekla však, jak toho mám docílit… ![]()
ahoj, holky odebiraji do pytlicku:D ale u holky teda nevim! ale urcite tu na to prijdeme!!!
Existuje sběrný pytlík, který prostě dáš do plíny (varianta pro kluka i holku)… ale nám se to nikdy neosvědčilo. Nejlepší pro mne bylo vzít si ráno rozbalené dítě na klín s nočníkem nebo nějakou jinou vhodnou nádobou a čekat, dokud se nevyčurá…
Ja dala klukovi pindu do maly lahvicky a na to normalni jednorazovku. Za chvili bylo nacurano. Ale teda nelezel u toho.
Zuziku v lékárně jsou sterilní pytlíčky a sterilní zkumavky,
ráno malého omyj a pak mu tam pindíka strčíš do toho sáčku,je tam takové lepítko,takže mu to bude držet na kůži,při sundávání opatrně dolů,a pak střihneš rožek někde dole a necháš vytéct do zkumavky ![]()
já tak vloni odebírala dcerce a nález byl špatný,tak ať máte výsledky v pořádku ![]()
Monjie píše:
nj ale u holcicky?:D
Psala, ze maly…tak predpokladam, ze je to kluk ![]()
u holčičky to jde nasbírat taky s tím pytlíčkem,musí se to nalepit na správné místo
a nějaká ta moč se tam dostane
my vloni nad nočníkem,já xkrát pochcaná a nasbíráno bylo kulový ![]()
Tak my jsme to chytaly do toho pytlíčku,musela jsem odhadnout to správný místo a přilepit přímo na pipinku a pak přelít to zkumavky a dr.řekla že z nočníku to odbírat nemám ![]()
christy píše:
dr.řekla že z nočníku to odbírat nemám
Pokud ho předtím vyčistíš a párkrát proliješ vařicí vodou, můžeš - mám to schválené i z urologie ![]()
nemám zkušenost,ale sestřenice malou ráno posadila na plech na pečení a jak jí to zastudilo tak se vyčůrala a moč pak nalila do sklenky… ale mě osobně to příjde dooost drastický ![]()
Hmm tak já nočník samozřejmě čistím pravidelně
ale přesto mi dr.řekla,že to nemám lít z nočníku ![]()
My už jsme trénovaní, odebíráme pravidelně každý měsíc. Děláme to tak, že malého rozbalím z plínky, omeju mu pindíka a čekám se zkumavkou v ruce. Jak začne, tak to chytám. Zadaří se vždycky, a když se mu nechec čůrat, tak pomáhá dát mu na podbřišek mokrou studenou žínku a je to raz dva.