Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Na návodu u kapiček sab simplex je napsáno, že se můžou používat max 3dny. Bereme je už 2.den a docela nám pomáhají. To mám jako zítra ukončit a nedávat je? A prdíky na novo .Prosím o rady
Ahoj,
toho jsem si nikdy nevšimla a dávala jsem je několik měsíců v kuse, do každého mléka pár kapek a nic se nikdy nestalo. Ještě jsme je kombinovali s probiotickýma kapkama bio gaia a prdíkům byl konec. Do té doby to bylo příšerné.
ahoj,
nám tedy tyto kapky nepomohly, ale taky jsem si nikdy nevšimla, že by se měly používat jen 3 dny…dokonce i doktor říkal, používat před kojením, dokud kolika nepřejde ![]()
takže jinak bysme taky používali dlouhodobě…
To ani nevim,ze tam je napsane.Sab je prirodni lek
.A naopak pri kratkodobem pouzivani to nema snad ani cenu uzivat,jinak to nebude mit ten spravny ucinek.Ja davala dvema detem v kuse od narozeni pred kazdym kojenim,pak pred kazdou UM do 5 mesicu.
Ja mam (a nejen ja) se sab jen pozitivni zkusenosti.
My jsme davali asi tri tydny a pak jsme presli na probiotika. Urcite tri dny podavani nemaji zadny efekt. Zeptala bych se pediatra.
Jaanik, já v příbaláku vyčetla, že pouze 3 dny se mají užívat, pokud se neporadíš s lékařem
Taky jsme je dávali tahem a dost dlouho, pokud pomáhají, nepřerušovala bych jejich podávání ![]()
Nám kapičky pomáhali moc, dávali jsme je určitě 2 měsíce a naše doktorka mi říkala, že je to v pořádku…potom jsem ale vyzkoušela kapičky bio gaia a díky nim jsme s prdíky zatočili úplně ![]()
Sab malej bastil asi tak 3 mesice v kuse, obcas jsem udelala pauzu, ale to pak bylo peklo ![]()
já jsem dávala kpičky cca 4 měsíce v kuse ptala jsem se vyslověně DR jestli to malé nemůže ublížit a ona řekla,že ne a taky se nic nestalo
můžeš je dávat dlouho. Do těla se nic nevstřebá. Sab. na sebe nyváže bublinky a vyloučí se ven.
My nedávali sabíka ale lefax(je to stejné) a dávala jsem je v kuse před každým kojením cca 1 týden a pak objedno kojení a pak postupně vynechávala ,aby si na to nezvykla a kakala sama ![]()
Návyk by na ně neměl být. ale já jsem radějí dával 2 jídla před spaním, protože večer to bylo nejhorší.
bertík28 píše:
Návyk by na ně neměl být. ale já jsem radějí dával 2 jídla před spaním, protože večer to bylo nejhorší.
Tak vám děkuji za rady. Jsem ráda, že kapičky můžu používat déle jak 3dny. Nedokážu si představit, je nedávat. Malej je teď úplně klidné miminko ![]()
Je to individuální. Ale není v tom látka, díky níž by se na to udělal návyk. Mě nepomáhalo vůbec nic. Ani nahřátá plínka. První tři měsíce byl horor.