Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky!
Potřebuju poradit, jestli mám nebo nemám nechat ostříhat našeho 7měsíčního raubíře
. Matýsek má od narození dost vlásků a taky mu jich moc nevypadalo. Jde o to, že se mu vlásky šíleně zacuchávají a několikrát denně mu je musím rozčesávat, jinak bychom je nerozčesali vůbec. Má vlásky strašně jemné. Nechávala jste některá z vás stříhat takového prcka? Za odpovědi děkuji. ![]()
já mám teda holčičku a ofinu sem jí musela ustřihnout už dávno, protože to by měla až pod nos
vzadu se jí ty jemné taky dost cuchají a „dredovatí“, takže uvažuju, že jí je taky trochu šmiknu, snad pak už to nebude takové chmýří… vlasy má od narození a nevypadaly jí ![]()
My byli u kadeřnice asi na 4 měsících a teď je malému 9 měsíců a už jsme byli třikrát. Takže se toho neboj a nevěř na pověry, že se malé děti nemají stříhat… ![]()
My stříhali jen ty „cuchtáky“ a až byla větší, ostříhali jí „více“.
Mám ročního kluka poprvé jsem ho stříhala asi v 9 ti měsících . Má hrozně moc vlasů . Jako třeba děti ve 3 letech. Všichni se mě ptaj jak je to možný jako kdybych to věděla.
Ted už je stříhanej asi po pátý a zase půjde co nevidět už to má dlouhý. Jestli mu to nějak vadí klidně ho ostřihej. Ty nejlíp posoudíš co potřebuje.
Malá měla taky hodně vlasů, známá holička mi říkala, že jí to šmikne, ale mě „starší generace“ nabulíkovali, že jí zkrátím rozum, tak malá nosila sponečky a culíčky. ![]()
podle mě je to pověra.. a stříhala jsem!
ofinu i vlásky vzadu.. měl tam uplné cucky.. ![]()
Ahoj,tak já bych asi ostříhala,bude přeci jen teplo
kamarádka má klučinu-9m,má dlouhé vlásky,a husté,a spíná mu je sponku s kytičkou.Vypadá to srandovně ![]()
Myy také stříhali v 8 m. Existují pověry ale já na ně nedám, malej bylrázem úplně jinej
mně dětská sprdla co jsem malou ještě nestříhala že první vlásky se musí ostříhat nevypadaly ji.
Takže určitě ostříhat ![]()
A malou stříhám pořád offinu i vzdau kousek at to houstne
pokud máš pocit, že to potřebuje, tak bych to nějak neřešila, terku jsem ostříhala poprvé v 9m , pak jsem ji vzala strojkem v roce a potom dle potřeby, je fakt že ty vlasy mnohem víc zhoustly a zpevnili se. pověry s rozumem
![]()
jediné co se u nás změnilo je, že se narodila černovlasá a po ostříhání strojkem ji narostly vlasy blondaté a ty ji teda už zůstaly ![]()
Ahoj,
taky mě to zajíma, viz. profil. foto ![]()
Nejhorší vzádu - „dredy“ ![]()
Když píšete, že jste stříhli a v poho, tak se snad do toho taky pustím ![]()
michellle píše:
Ahoj,taky mě to zajíma, viz. profil. foto
Nejhorší vzádu - „dredy“
Když píšete, že jste stříhli a v poho, tak se snad do toho taky pustím
Dredy jsme stříhali i my „pověrčivé“. ![]()
Ahoj holky… ![]()
mám dost pověrčivou tchýni, a ta tvrdí, že se dítě do jednoho orku stříhat nemá
takže mi to asi budeme mít zakázaný (jako ale ne že bych na ni zrovna dala
)
Jinak vás obdivuju, že se do toho vrháte samy, já jednou stříhala našeho psa a dopadlo to děsně, takže dítě asi pižlat nebudu
a vyřeší to kadeřnice ![]()
Naše dcerka vyžadovala stříhat ode mě, od holičky nechtěla, byla tam jednou a tvářila se jak bubák. ![]()
Ale když jsem jí zavedla k holiči, kde je dětský koutek, tak jí to nevadilo a říkala: maminko, sem budeme chodit, ne k tetě Lucce (holička). ![]()