Děláte autoškolu? :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
952
16.7.12 11:09

3HE, vítej v klubu :) To budeme dělat zkoušky asi tak nějak stejně :) Já pořád dokola dělám testy, ale taky si spoustu věcí nepamatuju.. třeba takový ty super otázky do kolika dní máš vrátit spz a tak, to vždycky zblbnu :)
Jinak já dělám testy zde: http://etesty.mdcr.cz/Default.aspx
Vybereš si přímo B a je to, taky tam jsou úplně všechny otázky, hned se ti označí, zda odpovídáš správně, či špatně..
No zítra mám hodinu 19 a 20, jsem zvědavá jak mi to půjde, protože po poslední jízdě mám fakt depky :roll: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
16.7.12 14:15

@Evca 8 Ahoj, díky za psaníčko :kytka: Na těch stránkách si taky dělám testy, je to super. Stihnu tak dva denně, jinak jsem tam projela všechny ty okruhy otázek, různě to pročítám… jo, otázky ohledně registrací, různých zápisů a odevzdávání dokladů… kdo všechno tě může kontrolovat(policista, strážník, celník, apod. :roll: ), tak to je fakt děs :cert: jo, a ještě kdy máš kam co odevzdat - do 5dnů, do7dnů apod. To na silnici určitě hodně využiju :mrgreen:
Já se teda za volantem moc necícítm, ale už mi zbývají jen dvě jízdy a zkoušky, tak jsem zvědavá… Můj intruktor nemá pořád čas, tak se mi to vleče už od dubna - je nás v kurzu 15lidí :roll: už mi chybí jen ty dvě jízdy, tak to chci nejpozději do půlky příštího týdne mít hotové. Zítra mu budu volat, tak uvidíme… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
16.7.12 14:16

Jo, jinak ty testy, to je jedno velké slovíčkaření - některé ty otázky jsou trapné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
16.7.12 14:41

3HE: jo, jo, to vše jsou mé nejmilejší otázky :))) Jak říkáš.. opravdu nechápu, proč se tohle mám učit, až budu potřebovat některou z těchto věcí udělat, najdu si potřebné informace na internetu!! No raději nekomentovat.. a to si slyšela, že od příštího roku už bude zrušená část zkoušky z údržby vozidla?? Taky jsem mohla ještě chvilku počkat, když jsem to téměř 30 let vydržela bez řidičáku :)))
No mě jich chybí tedy deset, ale schválně teď jezdíme jen jednou v týdnu, prý bude lepší, když pak těsně před zkouškami odjezdím třeba tři dvouhodinovky za sebou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
16.7.12 14:48

No tak ústní testy z techniky - to je úplně síla!!! Už se vidím, jak tam nějakým chlapům budu svými slovy vysvětlovat např. funkci pojistek nebo spojky nebo kdo ví čeho ještě:-) Ono to sice od příštího roku nebude, ale zase budou jiné výmysly, kvůli kterým bude autoškola zase horší…a taky dražší…
Nějak tu techniku obkecám, hlavně udělat jízdy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
16.7.12 14:59

No ty jsem se ještě ani neučila, jen jsem si to přečetla.. ale prý holky moc nekosí, tak snad to nebude tak hrozný.. :) No jízdy to bude mazec.. fakt nedokážu říct, jestli na to mám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.7.12 21:06

My měli „komisaře“ co to jedné holce nechtěl moc dát, protože nevěděla, co by musela při řízení dělat jinak, kdyby jela v autě bez synchronizace spojky.
Spojka stejně není spojka (jako ten pedál) - ale rozpojka :nevim: :mrgreen:

Prý mělo být od letošního roku že „třikrát a dost“ u zkoušek, jsme se o tom bavili s instruktorem - to asi neplatí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
16.7.12 21:17

@Pipet jenže tohle je napsané přímo v učebnici, tak celkem chápu, že když chce být šťoura, tak se zeptá…(musíš dávat meziplyn ;) )

blbý je, když se ptají na něco, co ti nikdo nikdy neřekl a nikde nebylo - leda by jsi se pídila přímo po odpovědi na tu otázku (kterou jsi v době přípravy pochopitelně neznala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.7.12 07:16
@Pipet píše:
My měli „komisaře“ co to jedné holce nechtěl moc dát, protože nevěděla, co by musela při řízení dělat jinak, kdyby jela v autě bez synchronizace spojky.
Spojka stejně není spojka (jako ten pedál) - ale rozpojka :nevim: :mrgreen:Prý mělo být od letošního roku že „třikrát a dost“ u zkoušek, jsme se o tom bavili s instruktorem - to asi neplatí?

Já myslím, že třikrát a dost není, že to bude v příštím roce a kdo neuspěje, tak půjde na psychotesty, které si sám zaplatí… snad to třikrát dělat nebudu 8o :roll: synchronizace - učitel nám taky vysvětloval, jak by se to muselo dělat složitě, kdyby nebyla, ale neříkal, že by se nás na to někdo ptal - říkal nám to pro příklad, abysme pochopili rozdíl - jak to je se synchr. a bez ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
17.7.12 10:04

Ty jo, tak to nebyl hodný pan komisař.. to byl fakt šťoura.. :(
Třikrát a dost platí.. tedy v tom smyslu, že když to třikrát neuděláš, tak si musíš znovu zopakovat celou autoškolu od začátku.. teď se to stalo známé.. Dneska už by možná pan instruktor mohl vědět termín zkoušek, tak jsem zvědavá, zda už budu vědět něco jistějšího..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.7.12 10:06

@PjckjsANEBjája Fakt? V naší to nebylo :think: akorát na videu byl záběr na na náklaďák, jak při řazení děsně chrastí :roll: - resp. bylo vysvětleno, co je synchronizace, ale víc nic.
Mě spíš zaujalo, že na tom tak bazíroval, když auto bez synchronizace jsme viděli max. na tom videu, natož aby ho někdo řídil :nevim:

(včera jsem se dozvěděla, že jestli ještě jednou pojedu do toho kopce jenom na trojku, tak mi z motoru vyskáčou ventily a přijdou mi nafackovat :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
17.7.12 10:15

@Pipet mám na to stejný názor - kdyby to tak ještě v současné době někdy někdo potřeboval, tak se moc nedivím, že se ptá. ale na co se ptát na ůvymoženost", kterou už mají všechny auta vyrobené za posledních snad 20 let?? :think:

já si šplhla, protože otázku „kontrola vozidla před jízdou“ jsem zahájila prohlášením, že narozdíl od všech ostatních bych si před obcházením a kontrolováním vozidla hlavně zkontrolovala, jestli jsem ve správným autě a mám od něj doklady. protože pokud ne, tak stejně nikam nejedu a nemá smysl kontrolovat jak jsou nafouknutý gumy :mrgreen: kupodivu to komisaře zaujalo a to mile (nebral to jako drzost) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.7.12 13:09

POMOOOOOC!!! Zítra mám jednu jízdu, v pátek druhou a v pondělí ZKOUŠKY!!! :zed:
JÁ SE Z TOHO ZBLÁZNÍM, DO ČEHO JSEM TO ZASE VLEZLA!!! To nemůžu zvládnout… začínám hysterčit!!! :zed: :zed: :zed: :zed: Musím se učit a nemůžu se soustředit :cert: ¨
Jak to bývá s těma zkouškama?-dělají se v jeden den testy i jízdy? Zítra se musím poptat instruktora, ale věřím, že se mi dostane odpověď i od vás :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
17.7.12 13:11

A jak je to s hlášením dopravní nehody policii - já tomu pořád nějak nerozumím - kdy hlásit a kdy ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
17.7.12 13:19
@3HE píše:
A jak je to s hlášením dopravní nehody policii - já tomu pořád nějak nerozumím - kdy hlásit a kdy ne???

Kontaktovat Policii ČR musíte v těchto případech :

Pokud došlo při nehodě ke zranění anebo k úmrtí
Poškození majetku v rozsahu větším než 100 000 Kč
Poškození majetku třetích osob, včetně poškození majetku státu, obcí anebo poškození týkající se výkonu vlastnických práv státu k nemovitostem tvořícím dálnice a silnice I. třídy Ředitelstvím silnic a dálnic
Poškození majetku v rozsahu nižším než 100 000 Kč, ale nedohodnete se s účastníkem nehody na zavinění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze