Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj jakou máte délku čípku v 18tt? Konkrétně 17+2? Mám 34mm a doktor říkal že je hraniční a mám ležet. Dost mě to vyděsilo ![]()
Ve 26tt jsem měla čípek 30mm a bylo to v pohodě, dr nic neříkal. 34mm je normální.. Důležitý je aby se nezkracoval. Záleží jaká velikost byla předtím. Navíc čípek se může zase prodloužit.
No před 10ti dny byl 35mm podle zprávy, ale měřil ho jinej doktor tak nevim… Jestli ten jeden mm hraje velkou roli…
Délka čípku je jako s věštění s křišťálové koule. Klidně teď můžeš být otevřena na prst a rodin ve 42tt, nebo taky mít dlouhý čípek a rodit v 26tt, není to moc vypovídající hodnota něčeho
Ja jsem ted 20 tyden a zrovna dneska me ho poprve merila - 40 mm, pry je v poradku. Nestresuj se, co jsem tak cetla, tak by mel byt 30-50 mm.
Samotná hodnota o sobě moc neřekne, důležité je, aby se nezkracovala…proč ho Dr. měřil už takhle brzy? Měl důvod?
Jestli tě to uklidní, od 20 tt jsem byla otevřena na prst a kluk se narodil v termínu. Ale klidový režim, no ![]()
@marinka5 no poboliva mě v podbřišku a minulé těhotenství skončilo v 19tt tak asi proto
@Lucie 324 tak to jo. Mně na zkracující čípek dala lékařka utrogestan
@marinka5 beru od začátku…je to po umělém… Teď už teda jen 1-0-1
@Lekninka91 no já nevím už se v tom nějak nevyznám… Každopádně teď budu fakt 14 dní poctivě ležet a jsem zvědavá.. jestli se zkracovat dál nebude