Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Proto02
Já krvácím fakt dost, chybí mi železo a na wc jdu za den tak 20×, břicho mám zvětšené a bolí mě dost záda v bedrech před a během ms. Jjo a mám šílenou plynatost, což jsem našla též v příznacích.
@Evička.ok píše:
@Proto02
Já krvácím fakt dost, chybí mi železo a na wc jdu za den tak 20×, břicho mám zvětšené a bolí mě dost záda v bedrech před a během ms. Jjo a mám šílenou plynatost, což jsem našla též v příznacích.
V tom případě bych neváhala a podstoupila odebrání dělohy. Mě to dělali spodem, rekonvalescence dobrá, žádné řezání, jizvy. Vaječníky jsem si nechala - byli jsme domluvení, že pokud budou vypadat normálně, nechají - pokud ne, vezmou je taky. Pro organismus není dobré ztrácet tolik krve.
@Evička.ok píše:
Nevím proč, ale myslela jsem, že to praskne a odteče. Asi těžko, že? Já měla teď 4× MS po 14 dnech a už jsem psychicky vyšťavená, třesou se mi i ruce, ale asi z té ztráty krve
Myom je ztluštěná svalovina.
Zdravím, tak jsem byla v pondělí u dr. Vše mu znovu řekla a ukázala MS kalendář. Popsala mu pocení, otoky, popsala i sílu krvácení a on, že to podcenil a dal mi slabé hormony. Teď mi předepsal norethisteron a jestli prý do konce července začnu krvácet, tak půjdu na revizi. Řekla jsem mu své obavy, že mě neprohlídl, že mám obavy z myomu nebo tak něco. Řekl, že mu stačí co mu řikám. Prý jasný výkyvy hormonální hladiny!!ale pro můj klid mi udělal ultrazvuk a prý vše v pořádku…Tak jsem poděkovala, že mi UTZ provedl… prásky jím od Po, a v pátek mi začlo být zle a mám šílený bolesti hlavy… fakt super… ![]()
@Evička.ok Mám časté migrény a po Norethisterinu mě hlava slušně bolela celou dobu. Analgetika jsem brala 3× denně.
Tak jsem změnila dr. A jsem po operaci, odebrání dělohy. Byli tam nějaké myomy, nádor malej nezhoubný. 7.6 laparoskopicky.
Dobrý den, děvčata! Trpím myomatózou již 15 let. Na silné menstruační krvácení, vyvolané myomy, mi velmi pomohlo pití kontryhelového čaje. Nyní jsem 5 let v menopauze, a přesto se myomy občas ozývají jako „zamlada“ (nucení na malou, tíha v podbřišku, tlak na poševní vchod, z čehož mi vznikají záněty pochvy). Tyto záněty se mi daří vyléčit vaginálními probiotiky. A na myomy mi zabírá vitamín D3, jak jsem nedávno zjistila. Beru 1 tobolku (1000 iu) společně s 2 hořčíky (magnesium lactici) v průběhu oběda, protože vitamín D je rozpustný v tucích a zároveň zlepšuje vstřebávání hořčíku. K mému překvapení potíže s myomy již první den ustoupily. Beru vitamín D každý den. Zkuste to taky!
Ahoj děvčátka, chci se zeptat gyndař mi řekl že mám víc jak devět myomů že jich je hodně a to nemůže ani spočítat o velikosti 2-3 cm doporučil mi úplné odstranění dělohy, před půl rokem jsem měla jen 3 kdybych vůbec nešla na odstranění dělohy, má některá zkušenosti z tak velkým počtem, potíže mám jen že mě pořád tlačí močák a musí často chodit čůrat jinak žádné větší potíže nemám, díky za každou zkušenost. Kateřina
Je mi 40 a mám dospělou dceru, pravda ještě jedno dítě jsme chtěly ale bohužel se za 17 let nezadařilo po příčině jsme nepátrali asi jsme to nechtěli vědět nechávali jsme tomu volný průběh, hodně se té operace bojím už mi to navrhuje třetím rokem a já to prostě odkládám, vím že je asi nereálné abych ještě otěhotněla ale prostě pořád tam vidím tu šanci a když mě vyberou tak mi tu naději prostě vezmou, asi tak no
@kateřina 11 píše: Více
no tak v téhle situaci jsi už dávno měla být na IVF…
léty to s tvou dělohou bude horší a horší… já to oddalovala 2 roky, nakonec „doteklo a dokapalo“ letos o dovolené, kde jsem každou hodinu až dvě lítala s tamponama na veřejná wc ![]()
ve 40 by se mi do toho ještě nechtělo, samozřejmostí je v tomhle věku nechat vaječníky, ale i tak… nechcete ještě před případným zákrokem navštívit car? kolem 40 je to naposled reálné, schůdné..