Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte vyzkojšenou jízdu v noci? Naše starší slečna šílela v noci v autě, ječela, ječela a ječela…
Mladší zase prdí na spaní v autě, je jí 8m a na šestihodinové cestě spí max. 45 minut, je naprosto fuk, jestli je čas spaní nebo ne…
Zabavuji jídlem, neznámými hračkami, starší dcera tablet, zpěv… Někdy ok, někdy vyčerpávající mazec…
Když jsem z nějakého důvodu musela jet v době, kdy malá spát nechtěla, fungoval normální tablet a aplikace kreslení. Je teda potřeba sedět vedle dítěte vzadu, nešlo to když jsem musela řídit ![]()
Bohužel ale s dětmi jezdím autem převážně sama, zpoza volantu toho moc nezmůžu, takže je to trochu boj. Dcera už rezignovala, pochopila, že v autě po jejím nebude, dost tomu pomohlo že už vidí ven z okna. Ale bylo to o nervy, nejdřív řev, když začala mluvit tak zas pořád mluvila a dožadovala se odpoutání ze sedačky. U ní byla problém jakákoliv cesta trvající déle než 10 minut, takže jsem si prostě prosadila svoji, jinak bych nemohla jet ani k doktorovi nebo na nákup.
Na tu noc bacha, jednou jsme jeli hodne pozde vecer a mala mi v tom veku ukrutne jecela nez usnula, bala se tmy a svet..
Jinak jezdime bez tabletu, ne ze bych byla odpurce, ale mame jeden a deti dve a tudiz by to to bylo horsi nez lepsi ![]()
@ivetgigi Já jsem v tomhle věku koupila nejlevnější DVD a byla to nejlepší koupě života
. Koupila jsem to po šestihodinový cestě s 15 měsíční, kdy jsem s ní jela sama, peklo. Ale ne každé dítě ty pohádky zabaví.
Ano a na noc bacha, moje starší je takovej nespavec, že když jsme jednou jeli o půlnoci, tak kafrala z Prahy až do Mnichova, tam si zdřímla a pak povídala dál.
@Moise píše:
Na tu noc bacha, jednou jsme jeli hodne pozde vecer a mala mi v tom veku ukrutne jecela nez usnula, bala se tmy a svet..
Jinak jezdime bez tabletu, ne ze bych byla odpurce, ale mame jeden a deti dve a tudiz by to to bylo horsi nez lepsi
To jsem ráda, že ten strach ze tmy a světel není úplná výjimka. Alici to přešlo až před druhým rokem, když už chápala a rozuměla vysvětlení.
Jeste z moji zkusenosti, pokud chces, aby dite v aute spalo, neni dobry ho tam davat uplne vycerpany, to je pak bes. Nejlepsi je normalne unaveny, tj. chvilku pred dobou, kdy by slo normalne spat…