Den na nic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8726
13.10.21 10:58

@alialiali jo, „jen“ na RD… to si myslí valná většina lidí… já třeba na tom rodicaku pracuju z domu, takže i když jsem jakože doma, nesedím nad legem nebo na písku celý den.. jo, je to lepší, než kdybych byla zaměstnaná a musela chodit do práce, ale úplná pohoda to taky není. Stačí, že s emi do práce denně mota to batole. Když je k tomu ještě nemocnej skolkovej nebo školní, moc toho nenapracuju. Zakázky stojí, což takhle před vanocema není nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.10.21 11:01
@Midaku píše:
@alialiali jo, „jen“ na RD… to si myslí valná většina lidí… já třeba na tom rodicaku pracuju z domu, takže i když jsem jakože doma, nesedím nad legem nebo na písku celý den.. jo, je to lepší, než kdybych byla zaměstnaná a musela chodit do práce, ale úplná pohoda to taky není. Stačí, že s emi do práce denně mota to batole. Když je k tomu ještě nemocnej skolkovej nebo školní, moc toho nenapracuju. Zakázky stojí, což takhle před vanocema není nic moc.

Je to stejné jako můj home office. Zrovna jsem mluvila s mámou, abych zrušila odpolední randíčko a její „to máš dobrý, že jsi vlastně doma“ mě úplně nadzvedlo :mrgreen: Fakt je mezi lidmi hrozně zakořeněné, že když někdo pracuje doma, tak vlastně nepracuje :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
13.10.21 11:11

@unuděná bohužel, no… ono je prostě majoritní se 3 roky valet doma a pak chodit fyzicky do práce.. chápu, že ne kazdy může ve svem oboru mít HO, ale ony ty odpracované hodiny a výsledky musí jaksi být pořád stejně, že.. to jim nedochází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.10.21 11:14
@Midaku píše:
@unuděná bohužel, no… ono je prostě majoritní se 3 roky valet doma a pak chodit fyzicky do práce.. chápu, že ne kazdy může ve svem oboru mít HO, ale ony ty odpracované hodiny a výsledky musí jaksi být pořád stejně, že.. to jim nedochází.

Jo, je to tak. Výhoda to samozřejmě v něčem je (můžu si během pracovní doby vyprat a pověsit prádlo nebo převzít balík od pošťáka, tím to ale končí)- když mám doma marodné děti, tak sice nemusím řešit lékaře a OČR, ale stále musím pracovat. A k tomu vařit čaje, zajistit oběd, nahnat dítě vyčistit si zuby atd. Fakt pecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
13.10.21 11:19
@Midaku píše:
@alialiali jo, „jen“ na RD… to si myslí valná většina lidí… já třeba na tom rodicaku pracuju z domu, takže i když jsem jakože doma, nesedím nad legem nebo na písku celý den.. jo, je to lepší, než kdybych byla zaměstnaná a musela chodit do práce, ale úplná pohoda to taky není. Stačí, že s emi do práce denně mota to batole. Když je k tomu ještě nemocnej skolkovej nebo školní, moc toho nenapracuju. Zakázky stojí, což takhle před vanocema není nic moc.

A kde píšeš, že k tomu i pracuješ z domu? Z tvého prvního příspěvků jsem to nepobrala… práce z domu s dětmi je na palici takže to bych nezlehcovala, začala jsem pracovat až tehdy, kdy nejmladší může chodit do školky, s batolatem doma bych nepracovala (kvůli dítěti i kvůli odvedené práci), žádné válení na RD i bez práce neznám ;) každý to má však jinak, tak prosím nehodnot, že je někdo 3 roky doma a nic nedela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
13.10.21 11:20

@unuděná ono to má velké výhody, ale i nevýhody. Stejně jako klasické zaměstnání. Jen to klasické je prostě častější. Práci zdar, dnes jsme neudělala zatím nic. Krom stavy z cibule a medu, čaje a naplnění myčky. Aspoň že ten oběd dostaneme ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
13.10.21 11:22

@alialiali nepíšu to nikde, není to podstatou příspěvku. Šlo mi o postezovani si, jak nám nemoc zhatila veškeré plány. S tím práce nemá nic moc společného. A to válení se na RD bylo myšleno nadnesene, sama moc dobře vím, že to žádné válení není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
13.10.21 11:22

@Midaku Přeju ti, abyste měli příští týden už normální, jak plánuješ. :) Naše kašlací rýma bez teploty trvá s dvoudenními přestávkami, kdy byla ve školce, už měsíc. Momentálně jedeme třetí kolo a už jí teče i z oka a má žlutou rýmu a chycené průdušky, takže za chvíli vyrážíme k pediatrovi a asi po něm budu chtít antibiotika. Nebo antidepresiva, přijde na to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.10.21 11:23
@Midaku píše:
@unuděná ono to má velké výhody, ale i nevýhody. Stejně jako klasické zaměstnání. Jen to klasické je prostě častější. Práci zdar, dnes jsme neudělala zatím nic. Krom stavy z cibule a medu, čaje a naplnění myčky. Aspoň že ten oběd dostaneme ve školce.

Taky to dneska flákám, oběd nám veze Dámejídlo a zrovna se mi trefí do online konference. Skutečně dokonalý den. Ještě by mohli chtít zapnout kamery a jdu si to hodit. Po asi tak 3 hodinách přerušovaného spánku, neučesaná, nenamalovaná a s dětmi, co mi do toho zaručeně aspoň jednou vlezou, to budu mít panečku pozornost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
13.10.21 11:51

@unuděná byla bys za hvězdu :mrgreen:
@mokkk jo u nás stejně. Nikdy nekončící kolotoč rýmy a kašel. Naštěstí nic jiného, k doktorovi určitě nepůjdeme. Ale už toho mám plný zuby. Jemu vlastně nic není, radi jako vždy, ale do školky ani kroužku nemůže. Kdyby byl aspoň fakt nemocnej, tak to vylecime a je klid. Ale toto… tim samozřejmě neříkám, že chci, aby byl nemcnej, ale u toho má člověk aspoň nějakou vidinu konce. Tady ty skolkovy rymyicky skončí cca v dubnu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
13.10.21 11:58
@Midaku píše:
Ahoj, dnes je fakt den na ho… já jsem se na dnešek tak moc těšila a nic z toho nebude.

S dcerou jsem za pár minut měla jít na cvičení pro matky s dětmi, minule s eji tam moc líbilo, moje stydliva a bojacna asocialka se poprvé zapojila do společných aktivit… já jsem si to taky užila, pokecala, našla potenciální budoucí kamarádky, prostě super věc. Syn měl zase mit odpoledne sportovní kroužek, minule byl nadsenej, hned si našel kamaráda, celý týden o tom mluví.

No a on se ráno probudil s šílenou rymou a kašlem. Do školky logicky nesel, na kroužek taky nepůjde a já s dcerou taky nikam, že.. místo skvělého dne drepime doma mezi kapesnikama, kapkama a teploměrem..

Vím, že řeším blbosti. Ano, mám se skvěle, když mám takovéto „problemy“. Ale proste poteebuju si postezovat, já mám fakt náladu na zabití, jsem protivná i sama sobě, nechápu to, vždyť se nic nestalo, kluk se uzdraví a za týden už středa proběhne dle plánu. Ale teď to prostě tak ruzove vidět nedokážu. Pardon za zbytecnej román a malichernym problémům zdar :)

Jak ja te chápu …
My se v ryme a kašli plácáme co zacla školka :cert: Přišli jsme kvůli tomu o jednu svatbu, kam jsme měli v září jit a pak ještě nám krachlo hlidani, protože nemocné děti a museli jsme s mužem posouvat oslavu výročí … Ano, jsou lidi co mají mnohem větší problémy, at už zdravotní nebo jiné, ale ty vlastní a aktuální člověka vždycky dostanou nejvíc zejo. I když je to jen blbá rýma :zed: :zed:
Ale bude lip! Ono se stejně nedá dělat nic jiného než to vydržet …
A věřím, ze příští týden na kroužky půjdete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.10.21 12:06
@Midaku píše:
@unuděná to jsme na tom podobně. Kluk už potřetí doma ze skolky, kašle pořád, jen někdy min a někdy víc. Já teď kašlu už měsíc a vůbec se to nelepší, spíš naopak..uvazuju o návštěvě doktora, ale s kašlem? No nevím.

Jestli kašleš měsíc, tak se u doktora zastav. Poslechne tě a udělá rozbor krve minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.10.21 12:09
@unuděná píše:
Taky to dneska flákám, oběd nám veze Dámejídlo a zrovna se mi trefí do online konference. Skutečně dokonalý den. Ještě by mohli chtít zapnout kamery a jdu si to hodit. Po asi tak 3 hodinách přerušovaného spánku, neučesaná, nenamalovaná a s dětmi, co mi do toho zaručeně aspoň jednou vlezou, to budu mít panečku pozornost :mrgreen:

Ta videa, jak děti rodičům lezou do kamery při pracovním jednání, jsou docela legrační. Aspoň zlepšíš den ostatním, když ne sobě 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
13.10.21 12:45

@Russet pokud se to nezlepší, budu se muset doktorovi ukázat. Posledně když jsme před x lety kaskáda hodně dlouho, tak doktor objevil plicní chlamydie, fakt nevím, kde jsem k tomu přišla. Tak snad to teď nebude nic podobného. Ale musí napřed uzdravit to svoje dítě, protože ze skolkove rýmy a kašle se asi klube něco jiného. Má teď teplotu a bolí ho ucho, no radost. V sobotu má oslavu narozenin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
13.10.21 12:47

Mě syn zase včera začal smrkat do důležitýho hovoru :mrgreen:. A ten když smrká, tak to slyší i sousedi…kolegové chápou, klienti většinou moc ne (vy ste tu kvůli nám a já to chci a hned). Ale víc než nemocnej synek mě dneska „den na nic“ udělalo to, že ráno mi trolejbusák zavřel batoh do dveří a popraskal displej na telefonu, pak sem u řezníka (už s naloženým nákupem) zjistila, že sem nechala na poště peněženku :roll:
A kolegyně teď po sedmi týdnech marodění s kotníkem přišla, že si hnula záda a bůhví, kdy se dá dokupy… :zed:

Já nejsem tragéd, takže se nesypu, ale už sem z toho utahaná jak pes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová